Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj,
prosím o radu,dnes mi byly sdeleny výsledky cytologie L-SIL, muj Dr. me posila k odbornikovi. Jsem dost vystrasena, nemáte s tím někdo zkušenost? Prý mě čekají kontrolní stěry a když nebudou v pořádku tak stěr nějakým „kartáčkem“. V případě, že i tyto dopadnou špatně, tak konizace.
Jsem 3 měsíce po druhém porodu a kojím, Dr. se jestě zminoval, ze se se mnou ten novy dr. domluví s kojením, nezeptala jsem se proc, budu muset prestat kojit?
Díky za rady.
Míša
Ta konizace se dělá pod celkovou narkozou, tak asi stran toho.
Nicméně si myslím, že je fajn, že tě poslal hned dál, ony ty výsledky se můžou ještě v klidu srovnat, po porodu se spousta věcí mění - jak k lepšímu, tak k horšímu.
A konizace není nic hrozného. Podstoupila jsem ji dva měsíce před prvním otěhotněním a všechny výsledky dopadly dobře.
Je super, že to doktor hnedka hlídá, je to důležité.
Držím palce!
Ahoj,
zatím se nemusíš stresovat, uvidíš, jak dopadnou další kontrolní stěry. Spíš mě překvapuje, že ti dr. dělal cytologii tak brzy po porodu, mi gyndr. říkal, že se tak brzy stěry nedělají, protože výsledky jsou hodně ovlivněny rozhozenými hormony po porodu a výsledky proto bývají nesměrodatné. Takže si opravdu myslím, že zatím nemáš důvod se obávat konizace. S tím kojením to asi je tak, jak psala Gábinka - kvůli celkové narkoze. Jinak to L znamená, pokud se nepletu, „low“ nebo něco v tom smyslu, jakože lehká forma dysplazie. Pak je ještě střední a těžká - HSIL (high). Tu jsem měla já, hned jsem frčela na konizaci.
Ale je opravdu dobře, že tě gyndr. poslal k odborníkovi, nic se nezanedbá, to je hlavní. Po dalších stěrech budete moudřejší, zatím klid
Tak ať ti to dobře dopadne!
P.S. Upravuji light na low
aspoň myslím, že teď by to mělo být ok…
Moc vam dekuju za podporu a vysvetleni, pockam co dalsi stery a pak se uvidi a budu se snazit hodit do klidu
i kdyz na to myslim porad.
Jeste jednou diky, jste zlate!
Míša
Take mi vysla cytologie L SIL. Me ale doktorka k odbornikovi neposlala a na kontrolu se mam objednat az za tri mesice, pry se nic jinyho neda delat. Jsem z toho trochu paf, chtela sem to resit nejak rychleji…
Mate nekdo aktualni zkusenosti?
@Fifik Me delala stery po sesti nedeli, tak mam doufat, ze se to ustali???