Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
zdravím
,
syn má už 4 dny zvýšené teploty, včera se objevily afty v pusině. Byly jsme u dětské, koukla do krku a zhrozila se, má plný krk aftů… Prý herpetická viroza
. doporučila hodně pít, jinak nic, nenapsala nám vůbec nic
…
On pít nechce bolí ho v tom krku, takže to do něj rveme jak se dá…Kopila jsem fialku a potírám to co vidím, syn v noci hrozně pláče, budí se cca po 1,5h a není k utišení, napít nechce,… Trochu si cucne mlíčka a pláče dál… Už jsem vyčerpaná ![]()
poradíte něco, hlavně jak co s ním v noci, je to náročné…
díky Tereza a Honzík ![]()
máme s prckem podobný problém už tak od roku, hodně trpí na afty. Mě se osvědčilo natřít mundisal legem před pitím nebo jídlem. Ono to jakoby trošku umrtvý a pak se alespoň něčeho napil. Počítej, že tak 10 dní to bude bolet.
Ahoj,no musi ho to hodne bolet,palit,takze se mu nedivim.Nas kluk mel takhle maly Herpetickou stomatitidu a to bylo neco hrozneho,trvalo to pres tyden,neustale plakal,mel teploty,nechtel jist.
Jedine co zabralo bylo studene jidlo,studene piti po lzickach,za dva dny se naucil pit z brcka.Polevky snedl hodne vychlazene (az studene),jogurty boruvkove (boruvky jsou na afty velmi dobre),po lzickach hermanek a mazala jsem mu pusu gelem Kamistad,po nem se mu ulevilo a najedl se.
Ahojky, no my jsme to měli také, myslím, že zrovna v 9m
Také nám na to nic nedali, jen jsme sráželi teplotu a za pár dní to bylo pryč, no a já jsem v té době ještě téměř plně kojila, takže si mylsím, že tím se jí to i zahojilo rychleji, ale jinak jsme mazali také tím mundisal gelem a dávali jsme nurofen čípky, obsahují ibu, taže to celkově působí proti bolesti, ale nemají se dávat dlouho, aby se tělíčko prostě samo nějak bránilo a vytvořilo si prý ten obranný systém
Přeju ať je mimču co nejřív líp ![]()
Ahojky
Náš malý na ty aftíky taky hodně trpí.Měl už několikrát tu aftózní stomatitidu…Pomáhá jakpíšou holky,všechno studený a potírat Mundisalem,to na chvilku zabere..jinak se na to opravdu nic nedává.je to virového původu
Já na to taky trpěla a chodila na injekce vitaminu B,ten pomáhá hojení.No kdyby se ti to nezdála tak znovu k dr.Jinak srážet teploty a na noc bych mu Nurofen taky dala ať si trošku odpočne ![]()
Ahojky,
malej to měl zrovna nedávno a taky nechtěl jíst, pít, nic… Potírala jsem genciálkou a dávala pít na doporučení doktorky šalvějový čaj, ale studený !!! Nesmíš dávat nic teplého, vše má být studený, čím teplejší tim větší bolest !! Tak at je malý brzy v pořádku ![]()
levi píše:
máme s prckem podobný problém už tak od roku, hodně trpí na afty. Mě se osvědčilo natřít mundisal legem před pitím nebo jídlem. Ono to jakoby trošku umrtvý a pak se alespoň něčeho napil. Počítej, že tak 10 dní to bude bolet.
když v krku mu to asi těžko natřu…
, on má v pusině asi jen 2 malé, ale v krku jich má prý hrozně moc na obou stranách říkala dr…
Terrezka píše:čípky prý dávat až při teplotě nad 38° dle mudry… problém je, že on má ty afty v krku a tam mu to nenamažu,,…
Ahojky, no my jsme to měli také, myslím, že zrovna v 9mTaké nám na to nic nedali, jen jsme sráželi teplotu a za pár dní to bylo pryč, no a já jsem v té době ještě téměř plně kojila, takže si mylsím, že tím se jí to i zahojilo rychleji, ale jinak jsme mazali také tím mundisal gelem a dávali jsme nurofen čípky, obsahují ibu, taže to celkově působí proti bolesti, ale nemají se dávat dlouho, aby se tělíčko prostě samo nějak bránilo a vytvořilo si prý ten obranný systém
Přeju ať je mimču co nejřív líp
Terlas píše:levi píše:když v krku mu to asi těžko natřu…
máme s prckem podobný problém už tak od roku, hodně trpí na afty. Mě se osvědčilo natřít mundisal legem před pitím nebo jídlem. Ono to jakoby trošku umrtvý a pak se alespoň něčeho napil. Počítej, že tak 10 dní to bude bolet., on má v pusině asi jen 2 malé, ale v krku jich má prý hrozně moc na obou stranách říkala dr…
Nenamažeš, to měl i můj malej …
Neprihlasena Jaruna píše:
Ahoj,no musi ho to hodne bolet,palit,takze se mu nedivim.Nas kluk mel takhle maly Herpetickou stomatitidu a to bylo neco hrozneho,trvalo to pres tyden,neustale plakal,mel teploty,nechtel jist.
Jedine co zabralo bylo studene jidlo,studene piti po lzickach,za dva dny se naucil pit z brcka.Polevky snedl hodne vychlazene (az studene),jogurty boruvkove (boruvky jsou na afty velmi dobre),po lzickach hermanek a mazala jsem mu pusu gelem Kamistad,po nem se mu ulevilo a najedl se.
heřmánek mi nechce ani po lžičkách, mudra taky doporučovala, ale já to prostě do něj nedostanu…
, je fakt, že mu vše ohřívám, tak nebudu
, mám doma borůvkové přesnídávky, zkusím, díky ![]()
Jinak díky všem za podporu
![]()
Co mu rozpouštět B12? Co myslíte?, trochu sunárku mi polkne… občas ![]()
verenika píše:
AhojkyNáš malý na ty aftíky taky hodně trpí.Měl už několikrát tu aftózní stomatitidu…Pomáhá jakpíšou holky,všechno studený a potírat Mundisalem,to na chvilku zabere..jinak se na to opravdu nic nedává.je to virového původuJá na to taky trpěla a chodila na injekce vitaminu B,ten pomáhá hojení.No kdyby se ti to nezdála tak znovu k dr.Jinak srážet teploty a na noc bych mu Nurofen taky dala ať si trošku odpočne
on má teploty jen malé tak 37,5… pak ten Nurofen jedině proti bolesti… Ono se mudře řekne netlumit, ale ona k němu v noci vstávat nemusí
![]()
Terlas píše:verenika píše:on má teploty jen malé tak 37,5… pak ten Nurofen jedině proti bolesti… Ono se mudře řekne netlumit, ale ona k němu v noci vstávat nemusí
AhojkyNáš malý na ty aftíky taky hodně trpí.Měl už několikrát tu aftózní stomatitidu…Pomáhá jakpíšou holky,všechno studený a potírat Mundisalem,to na chvilku zabere..jinak se na to opravdu nic nedává.je to virového původuJá na to taky trpěla a chodila na injekce vitaminu B,ten pomáhá hojení.No kdyby se ti to nezdála tak znovu k dr.Jinak srážet teploty a na noc bych mu Nurofen taky dala ať si trošku odpočne
![]()
Mě ta naše říkala dávat i na bolest ![]()
Terlas píše:Terrezka píše:čípky prý dávat až při teplotě nad 38° dle mudry… problém je, že on má ty afty v krku a tam mu to nenamažu,,…
Ahojky, no my jsme to měli také, myslím, že zrovna v 9mTaké nám na to nic nedali, jen jsme sráželi teplotu a za pár dní to bylo pryč, no a já jsem v té době ještě téměř plně kojila, takže si mylsím, že tím se jí to i zahojilo rychleji, ale jinak jsme mazali také tím mundisal gelem a dávali jsme nurofen čípky, obsahují ibu, taže to celkově působí proti bolesti, ale nemají se dávat dlouho, aby se tělíčko prostě samo nějak bránilo a vytvořilo si prý ten obranný systém
Přeju ať je mimču co nejřív líp
Jj, také jsem dávala vždycky až po 38, ani většinou neměla míň, takže jsem to neřešila
Ale i když má teplůtku menší, ale má bolesti, tak bych mu jeden na noc třeba dala, to se mu nic nestane… No a malinká to měla taky právě v rku, takže jsme mazali jen zarudlé dásničky vzadu, aby se alespoň napila, myslím jako mléka, pze jsem jí jen kojila, nic studeného jsem nedávala, prostě jen moje mléko, což znamená tělesná teptlota, v tom jsem to měla si jednodušší, pze ona nic jiného nepila ani nejedla… no a v krku se to prostě zahojilo samo…
Chudáci miminka ![]()
Já jsem právě asi před týdnem přestala kojit ze zdrav.důvodů.. ![]()
taky doufám, že se prckovi brzy uleví
a oba si odpočineme, díky za reakce
![]()
ona moje mudra je celkově proti lékům, ATB předepíše až když už je na tom děcko fakt špatně… já mu ten čípek dneska dám na noc, chci se trochu vyspat ![]()