Agarpfobie - jak překonat?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
9.7.15 15:42

agarpfobie jak prekonat?

Ahoj mam manzela.deti a trpim agarofobií, proste se bojim jit do obchodu a dal od domova bez manzela mam strach ze umru atd…lecim se ale stale stejne :( chci zacit poradne zit…mate zkusenost?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4284
9.7.15 15:57

Píšeš, že se léčíš. Jak léčba probíhá? S úzkostí se dá pracovat, ideálně každý den na ní pracovat a „zvykat si“. Vyjít z bytu třeba na chodbu zvládneš bez obtíží? Zítra to zkus na trošku delší dobu. Další den se projdi dál. Postupným přidáváním a zvykáním si na tyhle situace by se ti mělo podařit dostat úzkost do rozumných mezí a naučit se ji ovládat. Důležité je při zvykání nikdy nejít „přes moc“, prostě jen do takové míry, kdy jsi relaxovaná a v pohodě. Po nějaké době ti nepřijde vůbec divné procházet se kolem vašeho domu, i když třeba dnes ti to připadá jako scéna z hororu. Hodně štěstí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
9.7.15 16:08

Agarofobie je svinstvo, vím o čem mluvím :-( Částečne to mám dědičné, teď beru Seroxat 20 mg denně a troufnu si do kina s dětmi, marketu a podobně bez přemýšlení jak mi bude :-) Časem je v plánu snížení na 10 mg a/nebo brát trvale 20 protože mi je fajn. Dostat se zpátky do stavu, kdy jsem se bál jít do práce fakt už nechci.
 R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.7.15 16:21

Ahoj, ano dojdu pul km a pak se zacnu klepat a srdce busit je mi na ondlení. s manzelem jdu bez prpblemu az do mesta.beru cipralex a lexaurin kdyz me to chytne :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.7.15 16:25
@keen píše:
Agarofobie je svinstvo, vím o čem mluvím :-( Částečne to mám dědičné, teď beru Seroxat 20 mg denně a troufnu si do kina s dětmi, marketu a podobně bez přemýšlení jak mi bude :-) Časem je v plánu snížení na 10 mg a/nebo brát trvale 20 protože mi je fajn. Dostat se zpátky do stavu, kdy jsem se bál jít do práce fakt už nechci.
R.

ahoj to te obdivuji, chci uz take chodit s detma ven a ne se bat co se mi stane.chci nakupovat atd…bohuzel ve meste nikoho neznam a manzel stale pracuje takze ani nemam kdo by se mnou trenoval :nevim: deti me spis stresuji jak utiikaji.jak dlouho ti to trvalo?

• Citovat
  • Upravit
4284
9.7.15 16:26

Anonymko, je potřeba najít tu kritickou míru a nechodit za ni. Jakmile přijde panika, zvykací efekt se snižuje. Lexaurin nic neléčí, jen potlačuje příznaky. Agorafobie je hnus, ale dá se s tím pracovat a i úplně odstranit, při správné terapii, vůli a trpělivosti :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
9.7.15 16:27

Předtím než jsem přešel na Seroxat tak jsem měl Neurol, ale to bylo většinou zažehnání akutního stavu. Dokonce jsem i prášky vysadil a cca rok to bylo vše OK. Pak se to zničehonic vrátilo s plnou parádou zpátky. Takže jsem zase na práškách, ale je mi fajn. Funguju, chodím sám s dětma ven, na výlety. Prostě kdykoliv můžu udělát to co máme v plánu a nic mne neomezuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.7.15 16:33

Dekuji ze pisete, uz proste musim zacit bojovat a zitra to zkusim az do mesta :mrgreen: pokud se nevratim od branky zpet.mohu se zeptat? jake si mel priznaly ty?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.7.15 16:34
@Icestar píše:
Anonymko, je potřeba najít tu kritickou míru a nechodit za ni. Jakmile přijde panika, zvykací efekt se snižuje. Lexaurin nic neléčí, jen potlačuje příznaky. Agorafobie je hnus, ale dá se s tím pracovat a i úplně odstranit, při správné terapii, vůli a trpělivosti :palec:
@Icestar píše:
Anonymko, je potřeba najít tu kritickou míru a nechodit za ni. Jakmile přijde panika, zvykací efekt se snižuje. Lexaurin nic neléčí, jen potlačuje příznaky. Agorafobie je hnus, ale dá se s tím pracovat a i úplně odstranit, při správné terapii, vůli a trpělivosti :palec:

a kde prosim te tu terapii nabizi? psychiatr mi nic nerikal? dekuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová