Agresivní dítě ve školce

86
26.8.24 21:54

Agresivní dítě ve školce

Dobrý den, chci se zeptat, zda máte někdo zkušenosti s agresivnim ditetem. Synoj je 3 a pul roku, jde ted v září poprvé do školky. Ale mám hrozný strach co se tam bude dít, jelikož je dost agresivní. Pořád má potrebuju někoho plácat, bouchat, nebo stipnout nebo něco. Jak v dětském kolektivu, tak i dospělym to dělá i cizím. Nevím si rady. Myslíte, že ho ve školce „srovnají“ a že si s tím poradí? Ja už si rady nevim, ruzne tresty, zákazy nebo dat přes zadek, nema efekt.. Spravi se to ve školce? Nebo zhorší.. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5105
26.8.24 21:59
@AndrejkaF píše: Více

Uff.. no. Moji holku ve skolce takhle placal a sikanoval taky nejaky mladsi capart. Rekla jsem ji, at se brani.. at mu rekne at to nedela, kdyz neposlechne at mu proste flakne taky. Pak jsem si promluvila s jeho ucitelkou, a zduraznila jsem, ze doufam ze se toto vyresi co nejdrive… Protoze nerada bych to Damiankovi vysvetlovala ja, nebo manzel.. Od te doby se to zazracne nedeje..Takze jo, srovnali si ho tam..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
26.8.24 22:06

@Konys netuším, kde se to v něm bere, driv takový nebyl a hlavně je to jinak strašně chytrý a šikovný kluk. Akorát hledám příčinu a kde jsem udělala chybu ale to ví asi jen bůh. Však já synoj taky říkám počkej až ti to někdo větší vrátí. Ale nechci aby takový byl, aby ho pak i třeba děti neměli rádi protože každého bouchá. No snad není jediný a snad si učitelky poradí. Jsem z toho hotova a to mám ještě za 3 měsíce porodit dalšího kluka :D je toho na mě moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5050
26.8.24 22:09

Moje dítě bylo v pohodě než do školky začalo chodit. První rok byl také v klidu, ale postupně se tam stávalo agresivním. Druhý rok pak mělo ve třídě spolužáka, který všem ubližoval a tak se začalo,,bránit" i moje dítě. Pak stačilo, aby mu někdo vzal tužku nebo do něj šťouchnul a už byli v sobě a že moje se bránit/rvát umí. Byla jsem i u ředitelky, že se moje dítě s ostatníma pere a ať s tím něco udělám. :roll: Domluva ani jiné praktiky (zákazy atd.) moc nepomáhaly. Pak nastoupilo do školy a tam naprosto v pohodě. Ještě jsem učitelku upozorňovala, že je lehce agresivní, ale nakonec nikdy s ním neměla problém, mezi spolužáky je velmi oblíbený, nikomu neubližuje. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15320
26.8.24 22:19

@AndrejkaF Možná si to ve školce nedovolí, děti se tam chovají jinak, když nemají maminku za zadkem. Uvidíš co se bude dít, každopádně bych učitelky upozornila, aby ho hlídaly. Taky se muže stát, ze mu to děti oplati a už si netroufne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4154
26.8.24 22:20

Tak kdyz ho bouchate vy, boucha taky ne? Asi to neumi resit jinak. Vidi ze tak resite veci vy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4333
26.8.24 22:35

@AndrejkaF upřímně vy ho chcete učit ze nemá být agresivní tím ze ho mlátíte není to na hlavu? Já vím ze je to vychovna ani tu přes zadek necítí ale vidí to u vás a děla to také začala bych u sebe… mám kamarádku a ta také dává klukovi na zadek a přes ruce a hádejte co? Dítě mlátí ostatní na hřišti dává jim přes ruce když něco mají atd a kde jinde to viděl než doma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77008
26.8.24 23:32

@AndrejkaF já bych dopředu nepanikařila, počkej, až školka začne a co bude, třeba tam chlapeček bude úplně v pohodě, je to jiné, než doma - uvidíš, a když tak to pak budeš řešit s učitelkama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9067
26.8.24 23:33

U nás ve třídě jeden agresor šikanoval celou třídu, bylo to strašný. Nakonec ze školky odešel, nikdo si s ním nechtěl hrát, děti se ho bály. S rodiči nebyla řeč, při skoro třiceti dětech ve třídě to učitelky nezvládaly uhlídat. Volila bych soukromou školku, tam je možný individuální přístup a je možnost ty děti v tom počtu uhlídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5933
26.8.24 23:39
@Konys píše: Více

Mě taky ve školce otloukal jeden chlapeček, a když jsem doma fňukala tak mě otec poradil ať mu jednu fláknu. Samozřejmně to myslel ze srandy, jenže já to vzala doslova a když mě zase začal otravovat tak jsem mu rozbila nos :mrgreen: bylo veselo ale kluk si už nic nedovolil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5728
26.8.24 23:44

Ty jo, fakt doufám, že nebude mít dcera ve školce podobné dítě. :? Už jsem to zažila se synem, kdy on se odmítal bránit a někoho bít na oplátku a bylo to peklo. :? Učitelky ve školce tam nejsou od toho, aby rovnali tvoje dítě. :? Určitě zakročí, když takové chování uvidí, ale nevidí taky všechno. Chudáci ostatní děti. :? Nechceš to slyšet, ale chyba bude někde ve výchově..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5105
27.8.24 01:10
@mamule42 píše: Více

Ale tak je to spravne, vidis pomohlo to.. :lol: Ja to taky nemyslela ze srandy… ale smrtelne vazne. At neni otloukanek. :D :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5105
27.8.24 06:19
@AndrejkaF píše: Více

Tak snad ho to prejde.. a jestli ne, tak asi oblibeny nebude. Me treba osobne tohle dokaze hodne rozcilit, kdyz mi Laura rika, ze ji nekdo ublizuje..A ja osobne jsem rodic co se ozve. U nas ve skolce jsem treba podepisovala kdyz nastoupila loni papir, ze je 3mesicni zkusebni doba.. Ze se skolka kryje, aby pripadne mohla vyloucit.. Nevim, jestli to ma kazda, ale nase ano. Tak drzim pesti, at se maly srovna..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2103
27.8.24 06:33

Nemáte v rodině nějaké problémy?
Já jen že šikanu jsem si užila velkou a v drtivé většině se to ukázalo, že agresoři pocházeli z rodin s nějakým problémem. Jednomu se nevěnoval táta, druhý měl rodiče pořád v práci, třetí měl matku alkoholicku co jí bil nový přítel atd. Ono i drobnost l, nějaká změna může na malého mít vliv. Zkusila bych se zaměřit na tohle.

Jinak taky jsme u dcery řešili, že tam má kluka co dělá problémy. Prostě jsem ji řekla, ať dvakrát upozorní ať jí nic nedělá a potřetí prostě jde žalovat ucitelce, nezájem. A říci to i mě, abych věděla, jak se to vyvíjí a případně to řešila. Po mých zkušenostech šikanu netoleruju v žádné formě a dost si to hlídám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3725
27.8.24 07:36

@AndrejkaF ja se zastanu zakladatelky a rozhodně si nemyslím, že když dítě sem tam dostane výchovnou, že se stane agresivním dítětem. Mam dvojčata, ted 5,5 roku a občas prostě dostali na zadek a ted jsou z nich super partaci, hodne deti a nikdy by na jiné deti nestahli ruku, nikdy nikomu neublizili. My je naopak učíme, jak se maji bránit.
Zakladatelko, myslim, že ve školce si to nedovoli, ale dovolit si to na me nebo jiné děti na hřišti, tak by něco viděl. Pokud výchovná nepomáhá, tak prostě mu zakazovat věci, které ma rad -okamzite ho vzit z hřiště domu, vzit mu oblíbenou hračku, nedat mu oblíbenou sladkost. Musíš si vytvořit drobet respekt, aby te poslouchal..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí