Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, jsem tady dneska poprve.
S manzelem se snazime o mimco uz 10ty mesic ale zatim nic, ani naznak.
Tak zacinam trosku panikarit a sbirat moudrosti, protoze vubec nevim co dal. Hlavne o tom nechci s nikym v okoli mluvit protoze lidi okamzite vsechno hodnoti. A kamosky mam bud s mimcem (kdyz otehotnely hned) anebo holky co o snazeni nemaji ani potuchy.
Nase situace je takova ze vime ze manzel je v poradku (sel na testy minuly mesic a namerili mu nejakejch 140 milionu spermii
), ja mam Ovu taky v poradku a pravidelne ale chapu ze je moznost mnoha dalsich skrytych problemu… z cehoz mam ted nejvetsi strach!
No nic, jsem rada ze jsem tohle forum nasla, a hezky den vam vsem!
Vítám tě, myslím, že problémů kvůli čemu nemůžeme otěhotnět je spousta! Určitě by vás tvoje dr. měla poslat někam na důkladnější vyšetření, už se přeci jen snažíte delší dobu! Nevím jaká vyšetření máš za sebou ty, můžou to být klidně neprůchodný vejcovody nebo něco takovýho! Myslím, že žádný větší zdrav.problém to nebude, jen už s tím chce něco dělat! Zajít taky někam co Caru, kde se na to specializují, tam už si s váma poradí! Neboj. Přijď k nám do snažilek, je nás tam spousta a holky ti určitě taky rády poradí. ![]()
Ahojky:O)
Vítáme Tě tady ![]()
My jsme se o Sáru snažili 9 měsíců a vše bylo v pořádku, takže neboj, třeba to nic nebude. Každopádně by Tě ale Dr. asi měl poslat brzy na nějaké vyšetření.
Držíme palečky, ať je mimi brzy v bříšku!
Pa, Jaa a Sára z Květňátek 2005
Ahojky, já jsem tu dnes taky poprvé. I nám se po necelém roce nechráněného sexu zatím nedaří. Zatím jsem si z toho velkou hlavu nedělala, mám fajn práci, jednoho potomka už taky vlastním, ale teď začínám být trochu nervozní. Uvažuju o ovulačních testech. Máte s tím někdo zkušenosti. Budu moc vděčná za každné info,
moc dík
Madla
Ahoj ja testiky pouzivam, objednavam po internetu kde jsou levnejsi. Muzu poslat web linku pokud budes chtit. Mereni bazalni teploty je taky zpusob ale tim ovulaci potvrdis, takze az se teplota zvysi uz je pozde na to se o neco pokouset. Testiky jsou dobry protoze ukazou vyssi hladinu LH hormonu kterej ma nejvyssi hodnotu zhruba 24-36 hodin pred O.
Hodne stesti!
Díky za info. Omlouvám se, že jsem anonymní, ale ještě se mi nějak nezdařilo přihlášení. Jinak jsem na ty testy koukala na netu taky a nabízí je na www.levnetesty. Vychází to zhruba 38 Kč a nevím, jestli to není málo. Máš s tím nějakou zkušenost? Protože já si ho koupila v lékárně asi za 65 Kč. Už jsem trochu netrpělivá, dnes je to 14 den a cyklus mám 28, tak to jdu vyzkoušet. Až se zdaří registrace, připojím se ke snažilkám. A taky musím vyzjistit, jak si tam instalují ty metříky.
Tak moc díky za info,
Madla
Ja objednavam tady… http://www.saveontests.com/catalog/
100 O testiku stoji 45USD i s postovnym (sem do Asie teda, myslim zo do EU to bude stejny ne li levnejsi)… to by bylo nejakejch 925 Kc - necelejch 10Kc za jeden kus.
Da se kupovat mene nebo i michany O a tehotensky testiky.
Tak na to kouknete protoze je to lepsi nez 38Kc za kus!
Pa
Moc díky za info. Vypadá to zajímavě. Určitě to zkusím objednat. I kdybych těch testu 100 nepotřebovala, tak mi to určitě líto nebude.
Madla
Ahoj Madlo
Chtela jsem k tomu jeste dodat ze kdyz jich mam takhle vic tak ja pouzivam i 3 denne, jeden rano pak odpol a vecer, at ten narust LH nezmeskam. On totiz trva jen 12 hodin takze pak clovek nevi jestli ma zacatek toho narustu nebo konec (coz uz je skoro ovulace).
Ted mi nekdo rikal neco o dani se do klidu a nemysleni na mimi moc, hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm..... nevim nevim jak realny to je ![]()
Ahoj Brightstar
Díky, myslíte, že mi projde platba Visou Elektron, oni tam mají napsaný jen Visa?
No ono to s tím klidem se asi hezky říká, ale skutečnost je o něco horší. Já byla donedávna taky docela v klídku, jak jsem již psala žádnou ochranu nepoužíváme skoro rok, ale co se týče sexu, tak že bych si nějak dávala pozor, abych to směřovala na plodné dny tak vzorná jsem teda nebyla. No ale teď jsem poslední měsíc nějak znervozněla, já nevím, jestli to jsou biologický hodiny nebo co a začínám si z toho trochu dělat starost. Jinak včera jsem zkoušela ten ovulační test, byl to 14. den a jen jedna čárka, ach jo.
Navíc, poprvé jsem otěhotněla hned první měsíc (no ale to bylo skoro před deseti lety) a teď nějak nic.
Taky jsem si říkala, že bych ty ovulační testy měla zkoušet asi celý měsíc, protože vím jistě, že poprvé jsem otěhotněla 10 den po menstruaci (manžel byl předtím 14 dnů v zahraničí a já pak dalších 10 na školení, tak to byla fakt tutovka) i při naprosto pravidelném 28 denním cyklu, což odporuje zatím všemu, co se mi za tu krátkou dobu, co se o to zajímám, podařilo nastudovat.
Díky za info a držím palečky.
Madla
P.S. Přihlášení se stále nedaří.
Ahoj Brightstar
Díky, myslíte, že mi projde platba Visou Elektron, oni tam mají napsaný jen Visa?
No ono to s tím klidem se asi hezky říká, ale skutečnost je o něco horší. Já byla donedávna taky docela v klídku, jak jsem již psala žádnou ochranu nepoužíváme skoro rok, ale co se týče sexu, tak že bych si nějak dávala pozor, abych to směřovala na plodné dny tak vzorná jsem teda nebyla. No ale teď jsem poslední měsíc nějak znervozněla, já nevím, jestli to jsou biologický hodiny nebo co a začínám si z toho trochu dělat starost. Jinak včera jsem zkoušela ten ovulační test, byl to 14. den a jen jedna čárka, ach jo.
Navíc, poprvé jsem otěhotněla hned první měsíc (no ale to bylo skoro před deseti lety) a teď nějak nic.
Taky jsem si říkala, že bych ty ovulační testy měla zkoušet asi celý měsíc, protože vím jistě, že poprvé jsem otěhotněla 10 den po menstruaci (manžel byl předtím 14 dnů v zahraničí a já pak dalších 10 na školení, tak to byla fakt tutovka) i při naprosto pravidelném 28 denním cyklu, což odporuje zatím všemu, co se mi za tu krátkou dobu, co se o to zajímám, podařilo nastudovat.
Madla
Ahoj Brightstar
Madla
Visa a Visa Elektron nejsou to samy myslim - ale 100% bych to nevedela… Visa by byla lepsi
Popravde ono to trva par mesicu nez zjistis jak ti ty tvy cykly funguji, meris si bazalni teplotu? Pokud nemas testiku nazbyt tak ja bych asi zacala merenim teploty prvni mesic, zjistila kdy prijde zvyseni a O, a v dalsim mesici zacala s testiky takovy 4 dny pred dnem zvyseni z prvniho mesice. Ono to fakt par mesicu trva nez si najdes tu svou krivku.
Ja to mam tak u tech O testiku ze mam jednu carku, pak najednou se objevi druha (ne silneji nez kontrolni carka ale ne ulne slabe), 12 hodin pote nejvice silna (stejne silna nebo silnejsi nez kontrolni) a pak bud zase zadna nebo jeste mozna jedna slaba ale to je vse. Takze je teoreticky mozny LH vzrust minout pokud budes testikovat jen 1× za den nebo obden.
Jo a co se tyce toho tvyho prvniho tehotenstvi, mam se co od tebe co ucit! Je totiz pravda ze spousta holek otehotni mimo svy plodny dny, sama nekolik znam. Takze neni dobry se asi spolyhat jen na to a nejlip si s manzelem doprat co nejvice romantiky jak to jen jde.
Jenze nevim jak vy ale ja tady mam tolik prace a dalsich veci na starost ze dopravat si rodinny romanticky vecer kazdy dva dny nebo tak je nerealny, manzel je taky porad ve svete a kdyz se vrati je tak utahanej ze chce prinyst caj do postele, schoulit se pod perinu ke mne a spat, zadna akce se cekat neda!
![]()
Ahoj Brigstar,
jenom jsem ti (teda doufam, že můžu tykat, netuším, kdo je starší, mně je 32) chtěla napsat, že s těma romantickýma večerama je to u nas stejný. Já jsem kolikrát z práce tak hotová (a to nepracuju manuálně, kdyby jo, tak to by bylo ještě asi daleko horší), že plodný den neplodný den, jediný na co myslím, je padnout do postele a ani se nehnout. Můj manžel je na tom někdy stejně, já to teda respektuju, protože vím jaký to je, ale smůle je, že málokdy jsme utahaný oba ve stejný den ![]()
Jinak vám držím palečky při snažení. Já pořád jen jedna čárka na O testu. Ach jo.
Madla
Caute holceny, nechcete dojit za nama?jsme v diskuzi Podzimni snazilky, miminka 2008…tak vam nedovolime na to tolik myslet, ale kdyz bude potreba, do atomu to s vami rozebereme!!!
tak prijdte, budete vitany!!! ![]()