Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj maminky,
nemáte některá fígl, jak uspat 14ti měsíční batole? Mám 14timěsíční holčičku a večer né a né usnout. Chodí spát kolem 23.00 hodiny a včera dokonce usnula až v 1.00 hodinu. Je to dost náročný, tak bych potřebovala poradit, aby chodila spát alespoň kolem 9.00 hodiny. Kdy Vám chodí spát děti? Usínají samostatně v postýlce, nebo u Vás? Na malou když přijde hodina, tak jí je jedno kde usne, prostě lehne a spí. Ale musí na ní přijít pořádná únava, jinak řádí a řádí. Taky jí dost často uspávám u prsa, to si někdy dá říct a usne třeba ve 22.00 hodin, ale vetšinou začíná spát dost pozdě. Děkuji za Vaše zkušenosti. Dana
Doufám, že to nezakřiknu, ale malá usíná sama kolem půl 8. Tím tě nehci naštvat.
Ale taky to tak dřív nebylo a pomohla jedině metoda nechat vyplakat: Je to téměř stoprocentní. Už jste to zkoušeli? U nás byl po třech dnech klid.
A doufám, že jí to vydrží.
Já si teda neumim představit, že bych neměla po 8.hodině klid a čas na sebe a manžela. Tak držim palce. Musí tě to strašně zmáhat.
P.
A kolikrat Ti holcicka spi pres den a jak dlouho?
Mozna kdyby se nenechala dlouho spat pres den a vice se utahala, ze by usnula drive.
Me Tomik usina mezi 19.30 a 20.00 sam v postylce - tento rezim jsem zavedla jiz ve trech mesicich a kupodivu ho dnes zacal akceptovat, ale je take pravda, ze mi pak rano vstava mezi 6.00 -7.00. No a pred den mi spi tak hodinu a pul - kdyz spi dve tak to jiz musel byt pekne utahany. Takze mi vstava kolem 14.00 a po te 19.00 hodine je pak videt, ze je jiz pekne unaveny. Takze kdyz ho pak polozim do postylky tak do 5ti minut spi - nekdy i drive.
Verveve
Já jsem trénovala spaní už od malička. V noci jsem na malýho nemluvila a rychle v co největším přítmí přebalit a nakojit a usnout. Vždycky jsem se snažila ho udržet odpoledne vzhůru a nekompromisně uspávat kolem 20 hod. Vždycky jsem si ho vzala do postele a dělala jsem že spím. Teď mi spí pravidelně po obědě a padne 20 hod. a jde spát sám a bez řečí.
Malou začínám taky učit spávat pravidelně.
ahojky
tak Anička usíná okolo půl 8 a když neusne u prsa, tak jí dám do postýlky a ona sama usne. dřív jsem jí dávala spinkat až v 8 a to mi usínala pozdě a já jsem zjistila, že je přetažená a už jí nejde usnout.tak jsem jí dala spinkat o půl hodiny dřív a bylo to dobrý.
určitě bych doporučovala metodu kontrolovaného pláče.je to sice o nervy, ale musí se to vydržet.přeci jenom,už je holčička větší.
AHOJ narcisku,
já mám roční holčičku, a také mi usíná každý den vcelku pozdě, vždy tak v rozmezí 21- 22 h. Dřív mi prostě neusne, a pres den spí tak jeste celkem dvě hodky, ale nekdy se zadaří jen hodina celkem.. Jako třeba dneska
Mno doufám, že až bude starší bude usínat dřív
![]()
Koukám, že mám na metříku starou fotecku, mno jo dlouho jsem tu nebyla.. Musím dát novou ![]()
Ahojky, a v kolik Ti prcek rano vstava? nase eliska chodi spat ve 22 az 23 hodin, ale vstava zas v 11dopol a spinka tak hodinu a pul a to kolem 14 usina venku v kocarku. mne to zatim vyhovuje..jsme odpocate obe:)