Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jannina píše:
Ahoj,prosím napiště své zkušenosti,pokud můžete.Máme doma kočičku a snažím se otěhotnět… Může to mít nějaký vliv na těhotenství..?
Mám si nechat udělat testy na toxoplazmozu? Mám kočičku,který žije v bytě..
Děkuji všem.
Pardóóón zapoměla jsem se přihlásit…
Děkuji všem za názory a odpovědi.. ![]()
Ahojky, kočky mám dvě a jak vidíš a metříku na těhu to žádný vliv nemělo. Toxoplazmózu má kočka prý jen 1× a to v „dětství“ a pokud ji chytí člověk, tak ji „prodělá“ taky jen 1×. Toxoplazmóza má prý vliv pouze na vývojové vady plodu a to musí být právě ten akutní stav toxoplazmózy, na plodnost to co já vím vliv nemá.
Toxoplazmózu kočka většinou chytí od myši, takže pokud máš třeba kočičku jenom v bytě, tak ta šance je dost malá ![]()
Ahojky… Moc Ti děkuji za Tvou odpověď. A přeji hodně krásných chvil s kočičkou..
My máme koťátko britské modré kočičky… Mám nechat koťátko testovat na toxoplazmozu…?
Ještě jestli se mohu zeptat.. Jak kočky reagují na nový přírůstek v rodině..?
Mám obavu,aby třeba kočička nežárlila na naše případné miminko…
Děkujiiiiiiii…
Kamarádka byla na kurzu, kde jim říkali, že s kočičkou nebývá problém. Horší je to s pejskem. Asi bych jedině dávala pozor na to, aby mimčo kočička nezalehla.
My máme 2 britky a před pár dny jsem zjistila, že jsem těhu ![]()
Oskárek píše:
Kamarádka byla na kurzu, kde jim říkali, že s kočičkou nebývá problém. Horší je to s pejskem. Asi bych jedině dávala pozor na to, aby mimčo kočička nezalehla.
My máme 2 britky a před pár dny jsem zjistila, že jsem těhu
Ahoj,tak to je super,gratuluji mooooc…
![]()
Nám se právě zatím nedaří…
Jaké jsou britky kočičky..? Dobré,že…
Ahojky
taky máme doma kočičáka a žádná problém. vůbec když ti žije v bytě,tak se nemá kde nakazit toxoplazmozou. tu kočky dostanou když venku chytají myši atd. takže se vůbec neboj.
a co se týká jak kočičák přijal Aničku, na začátku se bál když plakala, tak vždy spíš utíkal, teď to vypadá tak, žë Anička kočičáka honí, on před ní utíká, občas jí provokuje, že si lehne a láká jí, když k němu doleze,tak se zas o kus posune. myslím že budou kamarádi.
Oskárek je krásné jméno…
Děkuji za Tvou odpověď. Máš krásnou holčičku… ![]()
děkuju, taky budeš mít
a fakt se neboj.já si i myslím, že když je dítě se zvířátkem už od začátku, že má pak takový lepší vztah ke zvířatům, možná i trošku zodpovědnost, když ví že se musí krmit atd.
Toxoplazmózu od čistě domácí kočky opravdu těžko dostaneš, navíc ji mívají jen 1×, většinou jako koťata; to spíš na pískovišti, při práci na zahradě, ze spadaného ovoce apod., že si neumyješ ruce a něco strčíš do pusy.
Můžeš si nechat udělat test na protilátky toxy, měla by ti ho gyndr. udělat na začátku těhotenství. Pokud jsi ji prodělala, už další nákaza nehrozí.
Kocour po návratu z porodnice mimi očichal, pak dva dny trucoval, dalších cca 6 měsíců Dalka ignoroval, do postýlky, autosedačky apod. nelezl téměř nikdy a vůbec už ne, pokud tam byl D. Až se Dalek začal pohyboval, měl kocoura za interaktivní hračku, tak si museli trochu vymezit hranice, ale vztahy dobré, myslím, že kocour, který se nenechá týrat a občas se lehce ožene, je pro nenechavé soběstředné batole zdravá společnost. ![]()
toxoplazmozu jsem někdy prodělala, těžko říct kdy a jak, ale když jsem potratila, dělali mi měsíc po testy na toxoplazmozu. Prostě jestli kočička chodí ven, tak bych se nechala testovat, pak bych šla do miminka a celé těhu bych se kočičce trošku stranila, hlavně výkalům, pískovištím.....jistota je jistota. Já jsem od té ´doby na koťátka lehce zanevřela, i když třeba za to vůbec nemohou, ale já už jsem zatím neotěhotněla (to souvisí s jinými problémy, ale nemám náhradu)
Moni,to je mi mooooc líto..
Z toho mám také obavu. Ale naše koťátko žije s námi v paneláku a ven nechodí,jen na balkon…
Ale strach mám také… ![]()
Ahoj,prosím napiště své zkušenosti,pokud můžete.
Máme doma kočičku a snažím se otěhotnět… Může to mít nějaký vliv na těhotenství..?
Mám si nechat udělat testy na toxoplazmozu? Mám kočičku,který žije v bytě..
Děkuji všem.