Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
..dobré ráno všem. Ráda bych se poradila. Jen abych Vás uvedla do situace. Nesnažím se otěhotnět, protože přítele momentálně nemám. Jen se poslední měsíc vídáme s bývalým přítelem a oba váháme. Neberu prášky skoro 3/4 roku a bez nich mám cyklus přesně 29 dní. Minulý měsíc se mi ale podařilo malé faux pas tím, že jsem začala brát prášky (právě kvůli ex-partnerovi), pak mi ale došlo, že bych měla mrchu na dovolené a po 14cti dnech jsem je brát přestala. Přišla klasicky mrcha a nový cyklus. Tento nový cyklus už opět bez prášků mi ťrvá k dnešnímu dni 36 dní. Tulení bylo ale 26 a 27 DC, tak jsem se uklidňovala, že už mám přeci dávno po ovu a navíc jsme si dávali pozor. Jenže přeci jen 36DC, pobolívají mě prsa už 4.den a 32. den cyklu jsem se radovala, že mrcha přijde, protože jsem celou noc cítila celkem pronikavou bolest v podbřišku, která mi většinou značí mrchu. Ale zatím nic … Tak tedy otázka zní…myslíte jsi, že jsem těhotná? Jedno „nepovedené“ těhotenství právě s tímto ex-přítelem už mám za sebou. Tenkrát mi test ukázal // až 52DC, takže na testy v tomto moc nespoléhám. Děkuji Všem za rady a zároveň se omlouvám za ten dlouhý román
Těm, které se opravdu snaží přeji // !!!!! Gabriela
V každém případě konstatuji, že jste nezodpovědný pár. Stejně jako jste byli při prvním těhotenství a nezdá se, že byste se poučili. Těhotná být můžeš, ale promiň, to tvé šachování s HA nechápu už vůbec a lituju tvoje tělo.
Zuzana
Já tě hodnotit nebudu, je to tvý tělo, tvůj rozum, jen k tomu těhu. Nikdo ti taky nemůže říct nejlíp, jestli jsi nebo nejsi těhotná. Pokuď váháš, zajdi si k doktorovi a budeš mít jasno
Mě teda těhu začalo, tak jak píšeš, ale to neznamená, že musíš zaručeně být.
Měj se.
Ahoj, o mém prvním těhotenství nic nevíš, tak prosím neposuzuj. Tenkrát jsme miminko moc chtěli. I když přišlo trochu neočekávaně přes antikoncepci „díky“ dopravní nehodě kterou jsem měla.
Ale díky za názor.
G.
Gábi,myslím,že návštěvou dr.nic nezkazíš a budeš vědět,na čem jsi.A ten test bych přeci jen zkusila.Ale možná je tělo jen zmatené z těch prášku.Tak napiš,jak to dopadlo.
Infinity - to ze jsi mela naprosto pravidelny cyklus, neznamena, ze ho budes mit porad. Ja mela taky presne 29 dni dlouhy cyklus a ted se mi to posunulo na cca 35 - proste se mi posunula ovulace a tim prodlouzil cyklus. Myslim, ze mas trochu rozhozene hormony tou HA, ale pokud chces mit jistotu, tak jedine test z krve. Nejdriv bych ale zkusila normalni TT.
Ahoj
no nevím, asi bych zkusila test tak jako tak, a každopádně bych utíkala k doktorovi. jak popisuješ tvé stavy, takové já měla přesně při těhu. ale vůbec třeba těhu být nemusíš.myslím že nejlépe uděláš, když půjdeš k doktorovi aspon budeš vědět na čem jsi.
m.
Doporučím ti zajít na gyndu a nechat si odebrat krev. To je asi jediný max spolehlivý způsob, jak zjistit realitu. Buď je to důsledek vysazení a posunu HA nebo je to těhu… Další faktory opoždění jsou stres, nachlazení, cestování, únava organismu a tak, ale to skutečně budeš jen spekulovat, z krve se to dozvíš přesně a relativně rychle. 7 až 10 dní po termínu plánované MS ti to naberou bez problémů.
Děkuji Vám všem za rady. Mám taď dovolenou a tak se nedostanu k dr. ale dnes si zajdu do lékárny a koupím pár testů. Nebo si tu zjistím kam se dá zajít na krevní testy. Má cenu jít na krev, když to není ani 14 dní po termínu, kdy jsem mohla otěhotnět? G.
Testy zkus a vyber takový, co má nejvyšší hodnotu rozlišení. Krev se podle mýho bere podle termínu dne MS, jak bys ji podle průměrný doby trvání měla od poslední MS dostat + 7 až 10 dní bez ohledu na možné dny početí. Ale třeba i z dovolené můžeš zavolat svojí dr. a poradit se s ní.
Já tě můžu uklidnit, protože sem po vyndání tělíska byla měsíc bez prášků, pak sem je začala brát, pak zase sem je vy:,–(ila, a díky tomu jednomu měsíci s HA mám tak rozhozený cyklus, že vůbec nevím, která bije.
Bibi tak doufejme, že je to i můj případ
Byla bych klidna, kdyby mě nebolela ta prsa a bradavky, ktere bežně nemám zrovna největší ( jen při tulení) … a bohužel teď … jedu do lékárny …dám vědět odpoledne dámy ![]()
Ahojky:O)
Já měla cyklus také vždy pravidelný, s rozmezím +- 1 den. Poslední MS jsem dostala po 39-ti dnech, měla jsem všechny příznaky které popisuješ, dělala jsem si asi 5 testů, všechny negativní a nakonec se teda ta MS dostavila. Dr. mi pak dělal UTZ i testy z krve (nezdálo se mu to, jelikož můj cyklus byl fakt vždy pravidelný a navíc jsem mu popsala ty příznaky), děloha byla však čistá a testy negativní.
Přeji Ti, ať to dopadne tak, jak si přeješ a dej vědět.
Jaa
Jaa - ano , ano. Já když mám jenom šanci, že můžu být těhotná, tak sice to dítě nemusím až tak chtít, ale začnu se „nechtěně“ pozorovat a dopadne to tak, že mám zvětšený a bolavý prsa, je mi špatně od žaludku, bolí mě záda a mám chutě.
Psychika je blbec. ![]()