Váš názor...

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
72725
4.3.16 11:57
@Anonymní píše:
Ahoj holky, potřebuji nestranný názor na naší záležitost. Manžel mi neustále dává najevo, že bych toho mohla dělat mnohem víc a já mám pocit, že vše co dělám je pro něj málo. Dnes mi řekl, že jsem líná a že vše co dělám já dělají i všechny ostatní ženy a že já si jen hraji na chudinku. Řekl mi to potom, kdy jsem mu řekla já, že už to nezvládám a potřebuji od něj trošku pomoc. Jak to u nás vypadá: manžel má časově hodně náročnou práci, takže každý druhý víkend je pryč a ze všedních dní je doma tak 3 večery. Já mám na starost, celý dům, velkého psa, miminko a začínající podnikání (obíhání úřadu, zajišťovaní povolení, nabírání zaměstnanců, schůzky s firmami, které budou dělat stavební úpravy, nakupování zařízení do provozu…). Manžel když přijede domů, tak si chvilku pohraje s malým, ale tím jeho pomoc končí. O víkednu jde na procházku s malým a kočárkem a já mezitím dělám oběd. Příjde mi, že nevidí nic co dělám, doma máme pořádek, máme uvařeno, vypráno, vyžehleno, o mimi se starám vzorně, ale pořád je to málo. Nemáme hlídací babičky, tetičky…takže vše absolvuji s mimčem, nebo to dělám když spí. Nejvěštší problém nastává když potřebuji aby malého na chvíli pohlídal abych mohla zařídit věci, které s ním prostě nejdou (např. schůzky s kandidáty na zaměstnání)… o tom, že bych si šla sama třeba zacvičit, nebo s kamarádkou na kafe si můžu nechat akorát tak zdát. Jen dodám, že podnikání nebyl můj nápad, já do toho chtěla jít, až bude mimčo trošku větší a já ho dám do školky, ale manžel si trval na svém, že musíme hned. Takže i v porodnici jsem zařizovala vše potřebné. Už jsem na zhroucení a manžel je tak dobrý manipulátor, že začínám vážně přemýšlet, jestli náhodu nemá pravdu a já nejsem jen pohodlná a líná.

byl takový i předtím? pokud ano, tak trp dál, pokud ne, prostě se ozvi a nenech si vykecat díru do hlavy.. spousta bab sotva stíhá základní péči o dítě a domácnost :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35718
4.3.16 11:58

A co by jsi měla jako dělat víc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.16 12:16

Holky díky za komentáře. když nebudu nic dělat týden, tak se na to taky týden já budu muset koukat a nakonec to stejně budu muset uklidit já, takže tudy cesta nevede. Jemu vadí nejvíc, že s podnikáním se to pořád vleče a časově jsme ve skluzu. On mi s podnikáním pomáhá, každý má svoje úkoly, jenže on to dělá když má čas, nebo jde dřív z práce ale já to musím dělat spolu se vším ostatním a popravdě je to hodně náročné. Miminku je 7 měsíců, takže vyžaduje neustálou pozornost, ale to mu nevysvětlím. Když jsem byla pryč 3 hodiny na pohovorech, tak jsem přijela domů a on byl z malýho úplně vyřízenej, ale uplyne den a on na to zapomene. Teď se dohadujeme přes sms a prý jsem neměla být nikdy matkou když na to nemám (o mimčo jsme se snažili 2 roky) hodně bolí to jak se ke mě chová…nastalo to když jsem mu oznámila, že se to konečně povedlo a že čekáme miminko…od té doby je jako vyměněný. Než jsem šla na MD tak jsem měla skvělou práci vydělávala hodně velký peníze ( kolem 50 tis každý měsíc), takže si vážně nemyslím, že bych byla pohodlná a líná jak mi říká a vše mi spadlo do klína. Mám vedle sebe cizího člověka.

• Citovat
  • Upravit
20777
4.3.16 12:25

Máš vedle sebe manipulátora, který se teď projevil v plné síle. Má tě jistou, máte dítě, jsi v kleštích. Pohodlnná rozhodně nejsi, zvládáš mnohem víc, než by zvládala kterákoliv jiná. měl by tě nosit na rukách a místo toho prudí. V právu jsi ty, on pravdu nemá. Nenech si nabulíkovat, že ne. Vím, že se opakuji, strkám to tu snad do všech diskuzí, ale přečti si tuto knihu, máš tam i techniky kontramanipulace (těch je i na webu spousta), pak uvidíš, co dál, jestli to vůbec pomůže. To, že on je workoholickej magor, neznamená, že taková nutně musíš být i ty.

http://www.ulozto.cz/…nipulace-zip

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
4.3.16 12:29
@Anonymní píše:
Holky díky za komentáře. když nebudu nic dělat týden, tak se na to taky týden já budu muset koukat a nakonec to stejně budu muset uklidit já, takže tudy cesta nevede. Jemu vadí nejvíc, že s podnikáním se to pořád vleče a časově jsme ve skluzu. On mi s podnikáním pomáhá, každý má svoje úkoly, jenže on to dělá když má čas, nebo jde dřív z práce ale já to musím dělat spolu se vším ostatním a popravdě je to hodně náročné. Miminku je 7 měsíců, takže vyžaduje neustálou pozornost, ale to mu nevysvětlím. Když jsem byla pryč 3 hodiny na pohovorech, tak jsem přijela domů a on byl z malýho úplně vyřízenej, ale uplyne den a on na to zapomene. Teď se dohadujeme přes sms a prý jsem neměla být nikdy matkou když na to nemám (o mimčo jsme se snažili 2 roky) hodně bolí to jak se ke mě chová…nastalo to když jsem mu oznámila, že se to konečně povedlo a že čekáme miminko…od té doby je jako vyměněný. Než jsem šla na MD tak jsem měla skvělou práci vydělávala hodně velký peníze ( kolem 50 tis každý měsíc), takže si vážně nemyslím, že bych byla pohodlná a líná jak mi říká a vše mi spadlo do klína. Mám vedle sebe cizího člověka.

Nerozumím tomu, jak ho tohle může napadnout a hlavně, jak si může dovolit ti tohle napsat 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.16 12:47

Mela jsem to samy. Dítě, dům, denně vareni, prádlo, úklid, do toho zvirectvo, zahrada. A ja jela bez pauzy, az sem skoro padla. Do toho otravnej tchán, ze pry bych mohla jeste vic zabrat a poridit si třeba slepice a pohrabat trávu a pod. Pak ze jsou špinavý dvere a at je umeju. Byla sem blba a furt makala. Pak jsem zacla byt psychicky zdeptana. Delala jsem jen nutny a je mi líp, tchána jsem poslala někam, at si hledí svýho. Chlap to taky pochopil, proste sem jenom zenska a nebudu se drit z kůže. Ty deti me budou potrebovat zdravou. Uber na par dni a nech treba i neporadek aby vedel, ze se samo nic neuklizi. Uvar jen pro sebe a dite, staci na den dva a zas mu to dojde. Nevyper mu, at vidi, ze to taky nekdo musi udelat. On na to přijde..

• Citovat
  • Upravit
996
4.3.16 12:47

On ma v hlave ze dela vic nez dost, prace ho asi stve, vysiluje a to co vidi doma si nikdy nezkusil, tak si mysli ze prd makas a flakas se, tim padem te muze kybicovat… Vyliva si to vsechno na tobe, ze je asi nespokojenej, jelikoz kdyby byl. Tak by drzel pysk… Ja byla k pritelovi stejna, bylo to naopak, ale on te prace delal min doopravdy :D musela jsem polevit vsimla jsem si jak mu ublizuju. Ale nevim jak to s tim uvedomenim maj chlapi :nevim:

Docetla jsem zbytek: si uvedom jednu vec dite vs. prace? At si podnikani zaridi sam, nemuzes odstrkavat dite, aby chlap byl ticho. Prcek je tvuj vysnenej podnikani neutece, dite a jeho rust, vyvoj ano, abys nelitovala:/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35718
4.3.16 13:15
@Anonymní píše:

Poříd si uklizecku, stačí jednou za týden a chůvu na občas. Dítě bude potřebovat kolem roku ještě vic pozornosti, začne chodit, dělat binec a neudělas nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.16 15:14

@Amys stáhla jsem si knížku a jsem velmi překvapená, můj muž splňuje ze 34 bodů manipulátora přesně 28..

• Citovat
  • Upravit
20777
4.3.16 15:15
@Anonymní píše:
@Amys stáhla jsem si knížku a jsem velmi překvapená, můj muž splňuje ze 34 bodů manipulátora přesně 28..

Ta knížka ti moc pomůže v utřídění myšlenek, posílám hodně síly. Kdyžtak mě klidně zkontaktuj přes SZ :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí