Ahoj všem .)

• Otevřená skupina

Pro maminky z Olomouce a okolí. :)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
356
1.7.18 07:57

@anahareo1 ahoj ;) přesně nám to neřekl, ale kolem 20 cm a 400g… naštěstí je vše v pořádku a už tam memusíme ;)
Jojo, už začínám přicházet i má rytmus který má… aspoň večer a ráno… večer vstává po půl desáté a ráno taky tak :D dokonce už zvládl ťuknout i taťku do ruky, tak z toho byl hotovej ❣️

No u nás bříško je, ale hodně lidí mi říká, že malinké… pravda, když se dobře najím, nebo napiju, tak to stojí za to ???? ale věřím tomu, že ještě doroste…

Jak si užíváte víkendu??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
1.7.18 10:26

to je stejně super, že už 20 cm cca, že, takoví „obříci“
jooo přítel byl z toho taky nadšený jak to už ucítil, tak pro ně to musí být taky zážitek, jak pro nás první kopnutí :) jsem zvědavá na reakce u porodu. Snad to klapne a budu moct rodit přirozeně.
No já už od čtvrtku jsem v pěkném zápřahu :D ve čtvrtek před prací do Lidlu na výprodeje, v pátek po práci, v sobotu opět :D a dneska jsem to završila, kdy jsem si vyzvedla nějaké věci co jsem tam měla odložené :) ale musím říct že mazec, mám 10 tašek narvaných oblečením, deky na lození, set do postýlky, několitero povlečení a KOJÍCÍÍÍ polštář :D takže moje nakupovací závislost je ukojena :) miluju sekáče totiž víš a v Lidlu když jsou ty výprodeje, tak co narveš do tašky, tak celá taška je pak za 200, ta když si vezmu kolik věcí na miminko tam mám, no luxus. V srpnu už plánuju být doma na naemocenské, takže se budu mít čím bavit :D Odpoledne mi přijedou kamošky z výšky, takže se už těším :)
Jaký ty máš plány? jedete ještě letos někam na dovču?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356
1.7.18 22:42

Já jsem už na neschopence, takže dovča nehrozí…
Od známé jsem koupila pět krabic oblečení za pár kaček, takže máme vystaráno až do jednoho roku.. my spíš ladili kočárek a hlavně spravujeme byt, takže dnes jsme vybírali sedačku, včera postel a pořád něco…
ale už se těším až se nastěhujeme, dovezou mi pračku, poskládáme skříně a já prckovi začnu chystat oblečení ;)

Jojo, je úžasné jak rostou a jak to všechno letí!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
8.7.18 15:03

@fazoole joo tak to věřím, že taková rekonstrukce zabere hodně času :) ty my už máme naštěstí za sebou, ale když si vzpomenu to vybírání a rozhodování a teď po 4 letech, by to už člověk udělal zase jinak :D
Já jsem o víkendu to oblečení poskládala podle velikostí a ty vel. 50-56 nemám skoro vůbec, spíše až ty větší :) takže ještě se bude určitě něco dokupovat. Ale je fajn, že třeba i na tom fb se prodává hodně setů a dá se natrefit na super kousky :) hlavně z toho to mimčo strašně rychle vyroste že :)Ale jsme tak přemýšleli, když se narodí říjen,listopad tak do čeho ho vlastně oblečem jak půjdem z porodnice. Takové ty flaušové overaly ještě nemáme :) takže musím počkat, až se objeví nějaká ta „podzimní“ moda v obchodech :)
Jo a chtěla jsem se tě zeptat, jak se jmenuje ten obchůdek odkud máte kočárek? chtěla jsem se podívat na adresu, že bychom tam zajeli, ale hledá my to kočárky v Olomouci buď delfinek v neředíně a nebo ten sam baby a nic moc víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356
8.7.18 16:30

najdeš to jako kočárky Davídek ;) je to na Zikovce…

Mě to třídění ještě čeká… žehlila si ty oblečky?? Přemýšlím, jestli když to potom proženu pračkou a sušičkou, jestli to mám ještě žehlit…
naštěstí overalky máme asi 4, co si tak matně pamatuji… ale kolik máme těch malých oblečků, to netuším… uvidíme…

Jak Ti je?? Mě od včerejška pobolívá břicho, jako bych se přecvičila… tak ležím s nohama nahoře a odpočívám co to jde…

Jojo, rekonstrukce je sranda, naštěstí mám šikovného chlapa a vkus máme hodně podobný… Takže aspoň ty domluvy jsou rychlé :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
8.7.18 17:08

joo super, už jsem na jejich stránkách :) my totiž ke všemu ještě budem muset pořešit postýlku. Měli jsme jednu vybranou, včera jsme ji viděli naživo a hrůza - vachrlaté, takové odfláklé, zase si říkám, co bychom chtěli za ty peníze že. Tak přítel vytáhl postýlku ze sklepa a tam by bylo taky hodně práce na renovaci :D takže jsme opět ve fázi shánění :D už se těším až budu od srpna doma a budu mít i trochu času na to.

Třeba je malý nějak nešikovně otočený a na něco ti tam tlačí. Já už tři dny pohyby ne jen cítím, ale i vidím. bříško se chvílemi úplně hýbe. Mě to až překvapilo, že tak brzo to jde vidět pouhým okem :) a přijde mi, že je strašně nizoučko :D Mě je zatím celkem v pohodě, ale začínám mít celkem obavu z toho testu na cukrovku. Poslední dobou jako kdybych se nemohla furt dopít jakou mám žízeň. Tak snad to nevyjde pozitivní, já bych se psychicky zbláznila bez sladkostí :D

K oblečkům no my nemáme sušičku, takže to asi přejedu trochu žehličkou :) dneska jsem zrovna vyvářela plinky co jsem dostala od ségry, abych věděla jestli jsou použitelné, nebo budem dokupovat, takže na žehlení už se taky těším teda :) Ale vypadají kupodivu dobře, budou stačit. dokoupíme jen pár nějakých pěkných obrázkových a je :) dívala jsem se na seznamy do výbavičky a někde píšou třeba i 30 těch látkových plen - nějak si nedokážeme s přítelem představit co s takovou várkou budem dělat :D :D Ale byl to takový hezký pocit, jak jsem to věšela na sušák, už jsem si vyloženě připadala tak mateřsky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356
8.7.18 17:16

Tak to já zatím jen cítím kopanečky… ;)

Tak brzo na viditelné pohyby už není… já pořád tvrdím, že jsem v pátém měsíci :D a teď jsem se podle týdnů dívala, že za chvilku začínáme sedmý měsíc a dokonce třetí trimestr 8o

Taky už se na to těším… až bude prcek venku a budeme z něj šílet :D

Teď už máme poslední kontrolu po třech týdnech a potom už budeme chodit co 14 dní… a na cukrovku se taky chystám, abych řekla pravdu, tak jsem si o tom moc nehledala, takže vzhledem k nevědomosti se nemám čeho bát :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.7.18 09:51

Ahojte holky, ráda bych se přidala také do vaší diskuze :) Termín mám 28.10., tak jsem zvědavá, jestli se trefíme do data - manžel jako milovník historie - by si to přál, ale nejdůležitější je stejně to zdravíčko :)
Jinak jsem prvorodička, takže vše je pro mě nové a pořád se něco nového dozvídám:) A jak tak pročítám, to se možná ve FN i možná potkáme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356
12.7.18 10:11

Ahoj :) to je dobré, termín máme všechny pár dnů od sebe :D a jsi z Olomouce nebo z okolí??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.7.18 11:18

Jo, jsem primo z Olomouce, cast Povel. A ty bydlis na Novych Sadech že? :) jinak moje přípravy nejsou nějak zatím moc velké, ted hlavně vybíráme kočárek, je to mazec :) taky bych uz konečně chtěla začít cvičit a nějak nestíhám, chodite někam holky v ol?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
12.7.18 19:59

holky tak si tam rezervujem třílůžák ve FN :) Já jsem v pondělí volala a zjišťovala jak tam fungují ty předporodní kurzy :)v domnění, že se třeba objednám na kurz v září a paní mě docela překvapila, tak máme volné místo v úterý, pak ve čtvrtek, dvě lekce hned po sobě :D funguje to teda úplně jinak než jsem si myslela :D

Cukrovku jsem včera ve zdraví přežila, výsledky dobré :) a tím, že jsem tam šla plná obav,co to bude za hnus,tak musím říct, že první půlka lahvičky mi celkem i chutnala :D

Já asi budu cvičit jen doma podle videí nebo u nás v hranicích máme jednou týdně nějaké cvičení pro těhule, tak to tam půjdu možná omrknout co tam dělají :) otázkou bude jestli se vlezu do něčeho sportovnějšího :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356
12.7.18 21:07

Juuuu, tak musíš dát vědět jaké to bylo… já právě zvažuji, jestli na kurz do FN, nebo tam kde chodím hopsat na balón…

Já chodím na cvičení na míče do FitZone… je to pondělí a středa ;) v pátek potom bývá heat s mírným tempem… taky vhodný pro těhulky ;) @honzulka 87 jjooo a ještě jsem koukala že ve FN je těhotenské plavání, úterý čtvrtek…

Cukrovku máme taky zdárně za sebou ;) teď už jen kontroly… koncem měsíce máme naplánovanou a potom už prý co 14 dní…

Ale je to sranda, malej se začíná projevovat víc a víc… včera měl mejdlo při fotbalu až mi skákalo celé břicho :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.7.18 08:28

Holky, mě cukrovka čeká teď v úterý, špatně snáším odběr krve - omdlívám, takže si tam sestřičky se mnou užijou :) celkem jsem teď ujížděla na sladkým, tak snad budou hodnoty ok. @anahareo1 já chtěla taky doma doma cvičit, koupila jsem si míč plná odhodlání a tvrdé disciplíny a teď ten míč stojí osamocený v rohu, max. se jednou týdně na něm protáhnu záda:)Potřebuju kolektiv, jinak je to marné. @fazoole někdy se můžeme domluvit a zajít spolu cvičit, jen chodím do práce, kdy končím o půl páté, ale domluvím se, abych aspoň jednou za týden mohla končit dřív a stihla cvičit. Zaujalo mě cvičení v centru těhulka na Jásnkého, ale můžu zkusit i Fitzone, spíš ty balóny.
Jinak na gyndě jsem z péče celkem rozčarovaná, teď už se mi nechce měnit doktora, ale po porodu to udělám. Chodím pořád jednou za měsíc do poradny, to je asi normálka, ale minule když jsem tam byla po měsíci, tak mi ani neudělala ultrazvuk, nechci být nějaká hysterka, těhotenství mám, musím zaklepat :zed: bez problémů, ale čekala jsem více kontrol. Snad už začnou kontrolovat víc, uvidím na konci července, co mi řekne v poradně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356
13.7.18 09:01

Ty kontroly jsou hodně individuální… v druhé diskuzi jsem četla, že mamkám doktor řekl, žemají nárok na 3 kontroly, a zbytek ultrazvuků si musí platit…

Cukrovka bude fajn, uvidíš… max si u toho poležíš ;) a můžeme klidně zajít na kakao místo cvičení :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
14.7.18 17:42

jo to mě taky překvapilo, že někteří gyndaři mají 3 kontroly a zbytek se dokupuje v balíčku zvlášť. To já si teda přístup mojí doktorky nemůžu vynachválit, je úplně úžasná, chápavá sama má 3 děti :D Teď mi taky dělala jen kratičký ultrazvuk, jen aby zkontrolovala, že je vše v pohodě, že srdíčko bije pravidelně. Kámoška co chodí do Zlína tak její doktor není zastánce utz a vyšetřuje jen čípek a prohmatem dělohu a je právě zastáncem jen těch 3 povinných :)

Dneska jsme měli velmi úspěšný den. Na bazošu jsem našla zimní fusak za úplně směšnou cenu, tak jsem si říkala v jakém asi bude stavu. Paní bydlela kousek, tak jsme se tam jeli podívat a super stav, tak jsme ho hned brali :) pak jsme pokračovali do Přerova, tam jsme vybrali postýlku, takže zase o jednu velkou věc na shánění méně :D jsem ráda, protože ty postýlky, které jsme zatím viděli, byly takové vratké, z těch mdf desek.

K tomu cvičení, taky se trošku obávám toho, že míč by se přesouval jen z jednoho rohu do druhého :) a už tak máme tak málo prostoru :D
Tak až půjdete na kakao ráda se přidám :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny

Členové skupiny