Ahoj všem .)
- Otevřená skupina
Pro maminky z Olomouce a okolí. :)
Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Tak to jsem aspoň klidnější
Stejně teda není moc sdílná, pokud se nezeptám, neřekne mi kromě „vše je v pořádku“ (což je určitě nejdůležijší) nic navíc.
A ráda s vámi zajdu na kakao a k tomu zákusek
Jen teď rekonstruujeme bytové jádro, takže přebývám tak různě po rodině. Snad za 14 dní bude hotovo a konečně se budeme moct pustit do pokojíčku pro malého
A jaká plánujete jména pro miminka?
My se rozhodujeme mezi Petříkem a Marečkem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
O rekonstrukci mi ani nemluv, my předěláváme celý byt od základů… snad už se budeme moct příští měsíc stěhovat ![]()
Gynekologa mám naštěstí známého, tak je to fajn… i když je sranda, jak se ty názory ve všem různí… hold jiný kraj, jiný mrav…
Máme Štěpána, Filipa a Adama
ale je to boj.. každý týden vede něco jiného…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jé holky, tak to je snad jedna z mála věcí, ve které jsme měli tak možná 10 týden jasno ![]()
Vždycky jsem chtěla Davídka a Nelinku a v okamžiku, kdy jsem otěhotněla jsem si vůbec nedokázala představit, že by tu měla běhat Nelinka a tak jsem tak nad tím přemýšleli a hned to byla Eliška. že nám to znělo jak k příjmení, tak k tomu dítku. No a z Davídka se stal Martínek po tatínkovi. Celou dobu jsem říkala, néé určitě nechci ať je starý, mladý, ale vůbec mi nejde přes pusu na malého mluvit jako na DAavídka.
A je krásné, že máme všechny takové pěkně české jména na tipy. Žádné co je teď moderní Thobiase, Maxmiliány a podobně
Mě se líbí i Maty, Máťa, Matýsek, ale Matěj se mi moc nelíbí no
a přece je to jenom na rozhodnutí na celý život že ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Manžel ještě přišel se jménem Bedřich, ale neuspěl u mě
Koukali jsme hlavně na jména od ledna do července, aby to měl hezky rozprostřené k narozeninám.
Jinak testy na cukrovku jsou konečně za mnou, doufám, že vše bude v pořádku.
Příští týden už definitivně vybereme kočárek - nakonec Tako Junama a pak se hlavně nesmím koukat už na žádné jiné ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@honzulka 87 Bedřich jo?
to se celkem stylově od Péti a Marečka odlišuje ![]()
My ještě musíme zajít na matriku kvůli příjmení, ať to máme do porodnice připaveno ![]()
Jo přesně tu větu jsem prohlásila, že v okamžiku, kdy objednáme kočárek, tak se nesmím už na žádný jiné koukat, abych třeba neobjevila ještě nějaký lepší
A doufám, že nebudou tuhé zimy, ať se dá aspoň chodit na procházky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
holky, ještě jsem se vás chtěla zeptat na výbavičku. Kupovaly jste převážně body a k tomu tepláčky nebo overaly? Já jak jsem byla na těch nákupech v Lidlu, tak mám hodně vel. 62/68 tam mám asi 8 body a 4 tepláky, ale potřebujeme koupit něco v té 56. A skrz to oblíkání ty overaly budou asi lepší že?:) pak tam mám ještě vyloženě trička z dlouhým rukávem k těm teplákám, ale když tak nad tím přemýšlím, tak to je úplne nejhorší varianta, bude se to určitě vyhrnovat a bude mít holý záda
byli jsme se dívat v pepcu, ale tam je zatím všechno moc letní:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Matrika nás taky čeká
doufám, že to bude rychlejší než na dokladech…
S oblečením ti nepovím, mám 4 krabice, ale tím, že ještě nebydlíme, nevím kolik čeho mám… ale myslím, že vedou body než trika…
Kočárek už taky máme koupený, takže už nekoukám… spíš se dívám na blbosti na kočárek jako různá poutka, síťky a tak…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojda pořád ještě probíhá, takže zatím jsem neměla moc čas na nákupy. Něco taky dostáváme postupně po rodinách, takže na konci srpna to už začnu konečně kompletovat. Zatím mám malou tašku, kde jsou asi 6 ks bodyček s dlouhým rukávem mix. velikosti 56 - 62
Ale mám radost, že aspoň kočárek už jsme vybrali
Už se nemůžu dočkat konce rekonstrukce, až začneme vybírat postýlku atd
Jinak ale budu kupovat bodyčka/tepláčky a overaly jen na spaní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojte ;D tak jsem taky podlehla a budeme mít Libora po tatínkovi
ale zatím pořád tvrdím, že se rozhodneme až po porodu, ale na malého už tak občas mluvím, když nás nikdo neslyší ![]()
Jaký je ten poporodní kurz ve FN??
Já teď přestala chodit cvičit
na kontrole mi bylo řečeno zvolnit, zpomalit, nehonit se… prý to mám dole o měsíc napřed… tak doufám že budeme rodit až v říjnu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj holky
včera jsme se vrátili z dovči a můžu říct, že to bylo supeeer, uplně jsem to po té honičce v práci potřebovala. Byli jsme v adršpachu, nakonec jsme zvládli i kousek broumovských a teď už budu jen odpočívat na neschopence ![]()
fazoole - jako tak se ti od poslední kontroly zkrátil čípek? Mě čeká kontrola zítra, tak jsem zvěavá, přijde mi, že prcek se sune výš a výš, vidím pohyby teď hlavně kolem pupíku. Který je už úplně totálně vylezlý ven ![]()
Jaký je ten kurz netuším, může se tam až od 30 týdne. Takže ve 30 týdnu si mám zavolat a objednat se říkala paní. Tím, že bývají i dvě lekce hned za sebou, tak to bude rychlovka. No jsem zvědavá co se dozvím. Teď mě jedna známá od rození v Olomouci strašně zrazovala, ale nedám se ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
dneska jedem ještě mrknout na jeden kočárek, který nám nechali dovést k omrknutí a uvidíme, kdyžtak o víkendu pojedem už objednat to Jedo koda, ať to stihne v klidu dojít
postýlka taky vybraná, z dovči jsme přivezli malému tři oblečky
dobrá náhoda - jsem procházela vinted a narazila tam na fakt moc pěknou zimní kombinézku a paní bydlela kousek od ratibořic, tak jsme se tam stavili, a vzali ještě i dva teplejší overálky
jak budu teď doma, tak mám v plánu mrknout na plinky, nějak si pohrávám s myšlenkou, že až bude martinek trošu větší, třeba ten měsíc dva, že bych zkusila ty látkové
ale vím o tom kulové, tak musím něco pročíst a zeptat se kámošek, které byly nadšené, hlavně z té úspory a prcci byli bez opruzenin.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jak dopadl kočárek??
jinak ať vám kontrola dopadne dobře, my jdeme v úterý… chodíme teď co 24 dní…
Ty vedra jsou děsný, dovedu si představit moře a pláž, ale tyhle vedra ve městě, to je masakr!! Vždycky mě zachrání jenom bazén…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo to vedro je fakt už otravné, ale nějak špatně to nesnáším, asi jako každý netěhotný člověk
V práci bych měla končit 14.9., tak mi celkově čas strašně rychle utíká. Už se těším na malého bobka
Pokud se trošku ochladí, chtěla bych začít cvičit - čípek je dlouuuuhatánský a cítím se dobře, takže kromě času mi nic nebrání. Na předporodní kurz se chystám na začátku září, Fitzone pořád vypisuje termíny. Jinak mám teď v pátek dovču, nechcete zajít na nějaký mlsek? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@fazoole kočárky nic moc, líbila se mi junama, ale ta je drahá, takže zůstáváme u jedo koda
A co kontrola, v pohodě?
Já jsem byla v pátek, utz nedělal, čípek je v pohodě, akorát mi semtam trne noha ![]()
@honzulka 87 budeš chodit do fitzone jo na kurz?
Já zkusím zavolat příští týden do té fakultky jaké tam budou mít termíny, škoda že to taky nemají někde na netu vypsané. přítel má tři směny, tak to bude komplikovanější naplánovat…
Určitě se ještě musíme před porodem sejít
ono teď s tou neschopenkou to asi bude takové komplikovanější, ale kdyžtak pak už v mateřské ![]()
A v kolik byste kdyžtak v ten pátek mohly???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahojda, promiň, že píšu až teď. Zítra bych mohla kromě doby od 12 h do 13 h teoreticky kdykoliv nebo pak na mateřské v září:) zkusím Fitzone kurzy, ale asi až v září, to bude víc času ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Návštěvy uživatelů
- Tomiy , 5.11.25 18:44
- MoSoNa , 16.1.22 18:40
- fazoole , 9.5.20 13:25
- Ajuskaropuska , 28.1.19 16:25
- mokuty , 3.1.19 20:10
- Božislava , 25.12.18 18:10
- Esmeralda75 , 13.11.18 01:09
- Ivule_86 , 2.11.18 21:05
- Brooks , 31.10.18 12:35
- marie polesová , 25.10.18 21:08
- Zuzanja , 16.10.18 10:45
- Alanya , 14.10.18 22:58
- jasminka1 , 4.10.18 23:22
- Danus.85 , 25.9.18 13:58
- Adjon , 14.9.18 04:29
Moderátor skupiny
Členové skupiny
Nové diskuze
Pertner a větší nadváha
- 9.5.26 19:03
- Anonymní
- 1
Mašinka Pardubice dětská skupina –...
- 9.5.26 17:00
- Caterpillara
- 1
Foto: Dceři se dělají fleky po těle –...
- 9.5.26 18:18
- Aspera
- 17
Přítel a výchova psa
- 9.5.26 18:53
- Nimie
- 31
Brno – reprodukční klinika
- 9.5.26 16:02
- Anonymní
- 3
Endometrióza? Může být?
- 9.5.26 18:41
- dotazt
- 10
Omezující nevolnost už skoro 2 měsíce -...
- 9.5.26 18:38
- Lollitka
- 10
Jdu si sem pobrečet, buďte na mě hodní. Dík
- 9.5.26 18:49
- Ploskutáček
- 48
Frozen v Disneylandu?
- 9.5.26 09:51
- MalaEm
- 1
Věřící maminky a dnešní výchova
- 9.5.26 17:44
- admin
- 85
Nové příspěvky
Kornelije - šetření 2020
- 9.5.26 19:07
- Havlova
- 113018
Milenky sem nová diskuze
- 9.5.26 19:06
- Anonymní
- 103775
Sedací souprava Lumax – zkušenosti
- Stop_kac
- 4
Pertner a větší nadváha
- Anonymní
- 1
Vtipné hlášky našich dětí
- 9.5.26 19:02
- Holkamodroocka
- 24261
Přítel a výchova psa
- 9.5.26 18:53
- Nimie
- 31
Jdu si sem pobrečet, buďte na mě hodní. Dík
- 9.5.26 18:49
- Ploskutáček
- 48
Olanzapin 2x večer x pervitin
- 9.5.26 18:46
- Magical-eyes
- 11
Endometrióza? Může být?
- 9.5.26 18:41
- dotazt
- 10
Omezující nevolnost už skoro 2 měsíce -...
- 9.5.26 18:38
- Lollitka
- 10