ahojky vsem

241
9.6.06 14:10

ahojky vsem

cauky, jsem tu nova, vzhledem k tomu ze s manzelem zijeme v anglii pouzivam anglicke forum a ani jsem nemela tuseni ze existuje ceske!
nas prcek se ma narodit za 12 dni (ne ze bych to pocitala:) ) a je to nase prvni mimi.....zjistuju ze zdravotni system v britanii se od ceskeho podstatne lisi a nestacim se divit…
za celou dobu tehotnestvi jsem ani jednou nebyla vysetrena gynekologem (coz mi prijde hodne divne) do porodnice mam jit az uplne v nejhorsim (protoze kdyz prijdu brzy tak me poslou zpet domu) a budu tam maximalne dva dny(protoze tak to tady chodi)
je to vazne divne a to ze rodice ziji v cechach mi moc nedodalo…styska se mi…:)
tak to je asi vse na predstaveni se:)
 Majda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
646
9.6.06 14:16

Ahoj Majjdo, já ti asi moc neporadím protože jsem těhulka krátce a taky poprvé. Při objevení II čárkového testu jsem volala dr. kdy mám přijít a ta baba jedna mi řekla za měsíc no nicméně jsem počkala 3 týdny a šla jsem k dr. a tam mi udělala gynekol. vyšetření a vnitřní ultrazvuk ani by mi toho broučka neukázala kdybych si něřekla. to mě odradilo a šla jsem k jinému dr. a u toho jsem byla v 12 tt ten mě vyšetřil poslal na ultrazvuk a v úterý jsu poprvé na odběr krve a snad mě pošle i na ultrazvuk. Už abych měla odběry za sebou a věděla že je miminko v pořádku!
Přeji ti pohodový porod!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
646
9.6.06 14:18

ještě ti řeknu že všude je asi něco, holkám už brali krev v tom 12 tt a mě nic, asi záleží na doktorovi! Taky se bojím aby nic nezanedbali!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
9.6.06 14:25

no to verim…tady jsem sla k doktoru, tam mi rekli ze test z lekarny co si udelas doma je spolehlivy tak mi ani krev nebrali…prvne mi ji brali az nekde na 14tydnech…ale je to divny…protoze mam BH (braxton Hicks…nevim jestli se jim tak rika i cesky) a prijde mi divny ze me ani neprohlidnou jako jestli se tam dole neco nedeje:)
no nevim asi to tu berou jinak vzdycky me pobavi kdyz na tom anglickem foru maji budouci maminky hruzu z toho ze je bude nekdo prohlizet tam dole…no nevim ja mam v cechach skvelou gynekolozku, ale k ni se nedostanu.....ach jo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
926
9.6.06 14:25

To už jsem slyšela, že v Británii tu prenatální péči moc nepřehánějí. Můj manžel je Skot, žijeme ale v Praze, nicméně od manželky jeho kamaráda jsem si už vyslechla, jak probíhalo její těhotenství a následně i porod. Během těhotenství absolutní minimum ultrazvuků a testů, žádné kurzy, nic, jen se občas stavila „midwife“, ošahala břicho a tím to skončilo. Rodit jí nechali 48 hodin při minimálně 5-minutových kontrakcích, bez vody, jídla, pak jí strčili do ruky letáček s informacemi, jak mají vypadat miminkovská hovínka v následujícím týdnu a poslali jí druhý den domů.
Takže, když má polovička jen tak jemně nadhodil, jestli bych nechtěla třeba rodit ve Skotsku (to aby si malého alespoň trošku užili i jeho rodiče), ani na chviličku jsem o tom nepřemýšlela.
I on sám je hodně pozitivně překvapen, jak se tu o těhotné starají a každému to u nich doma vypráví.
Jak dlouho tam jsi? Tys nepřemýšlela o tom, jet alespoň rodit domů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
9.6.06 14:29

neco kolem tri let tedka v lete…no libilo by se mi to, ale do letadla uz ted nesmim a navic by to bylo problematicky pro manzela a tak vubec…ale s tou peci to mas pravdu…chodim k midwife, ta mi zmeri tlak, bricho, osaha bricho kde je mimi, poslechne si mu srdicko a muzu zas jit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
926
9.6.06 14:33

Je fakt, že když čteš příspěvky různých holek, i tady je to různé. Mně třeba moje gynekoložka dělá ultrazvuk při každé návštěvě, už od 6. týdne těhotenství, i fotky mi z toho tiskne, krev mi brali už asi 3×, břicho mi furt přeměřujou, moč testujou taky pořád, děložní čípek kontroluje pokaždé atd., ale zdá se, že ne každý doktor má stejné postupy. Existují nějaké standardní testy a u těch to někdy taky končí.
Jo, a Braxton-Hicks kontrakcím se u nás říká „poslíčci“ :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
9.6.06 14:34

Ahoj Majdo.Mně kdyby dělali první USG ve 14 tý, tak už jsem asi teď mrtvá nebo min. po pobytu na JIP(mimoděložní těhotenství).Můj doktor je nesmírně pečlivý a mám dokonce víc vyšetření než hradí pojišťovna. Péče ve V.B. mě docela šokuje, ona i ta v U.S. je dost podobná.Na tvém místě bych asi fakt jela domů..Ale oni tě vlastně nebudou chtít vzít do letadla. No tak zkus najít doktora, který bude ochotněji vyšetřovat apod. To, že nevyšetřují vaginálně v těhotenství, je docela síla, jak odhalí hrozící předčasný porod? :! :! :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
9.6.06 14:37

Jej, koukám, 38 tý. tak to už je v poho. Ten porod zvládnou.Neboj.Mně spíš nesedí ta prenatální péče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
9.6.06 14:40

no ja jsem to nakonce vyresila tak ze mamca prijede an tyden po tom co se maly narodi (jednak je zdravotni sestra) a hlavne to bude moc fajn mit tu mamku aby mi pomohla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
9.6.06 14:47

Tak ať ti to pěkně všechno vyjde. Kdybys chtěla někdy popovídat v češtině, moje ICQ je 332-031-808.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
9.6.06 17:32

Ahoj Majdo,

není to poprvé, co si české maminky stěžují na gyndaře v zahraničí, pokud to teda není nějaký soukromý a extra placený :lol:
U nás taky občas narazíš na takové ty, co umí akorát psát recepty na hormonální antikoncepci a tím to hasne. My jsme taky byli na uzv snad 8×, ale je fakt, že mám pečlivého dr. a obrázků máme taky spoustu. Navíc pokaždé mi ultrazvukem kontroloval čípek, jestli není problém třeba s otvírání nebo tak.

Pokud vím, tak tu existuje nějaký deníček Maminek v zahraničí, kde si vyměňují informace… tam by jsi třeba našla někoho i z Anglie. Najdeš to vlevo na liště pod heslem Žijeme v cizině :lol:

Cami + 2 prcci 36tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1352
9.6.06 20:30

Majdo jestli chceš pojď k nám do červencové diskuse. Tam si všechno diskutujem a radíme si, budem ti za gynekologa :wink: Nebo do červnovýho, ale tam už se rodí a holky jsou už asi naladění spíš na ty svoje mimísky. Tak neváhej a pojď za náma. jo máme tam taky jednu maminku z Londýna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
981
10.6.06 07:58

Ahoj holky,
ta gynd. péče v zahrančí mě celkem zaráží, ale také mě zaráží to, jak se k nám chovají čeští lékaři. Jako, že vás posílají někam jinam na UTZ atd.
Můj dr. mě vždy vyšetřil, poté udělal pokaždé UTZ, takže jsem mimíska viděla co tři týdny.
Jinak s tou krví. Oni to ti dr. moc něchtějí před tím 12tým týdnen dělat, protože tam je zvýšené riziko potratu, tak proč by se vlatně ještě namáhali z vypisováním nějakého doporučení na krev, nebo proč by se namáhali vám jí brát, když naše těhotenství ještě přece není jisté. No je to hrůza. Jinak do pátého měsíce jsem si UTZ nechávala rovnou nahrávat na videokazetu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1352
10.6.06 08:48

namape s tím UTZ je to těžký, můj dr. ho má, ale když jsem těhotná musím chodit do specializované ordinace patologického těhotenství do nemocnice a tam UTZ není :! myslím přímo v ordinaci, když se dr. něco nelíbí posílá mě o patro níž na jejich UTZ, ale rozhodně ne při každé návštěvě poradny. To jsou věci co? 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí