Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@MaDoRaBe vidis a ja si porad rikam, ze si ty vyletky musim uzit, dokud mam jen jedno, vsichni tvrdi, ze s vic detma uz to nejde
Asi je to spis o cloveku, nez o poctu deti.
@petulatko jde to i se dvěma… akorát je člověk omezený tím, co zvládne to starší v případě, že už chodí pěšky a nebo tím, kam se dostane s kočárkem, pokud jsou třeba kousek od sebe a máš sourozenecký… takže i když se sedačkou na zádech ujdu třeba deset km, tak s tříletým dítětem je to tak pět, šest… no a za rok už je to třeba zase jiné, protože to prtě v krosničce už je pěkně těžké (o rok starší) a neujdu to zase já… ideální stav, když je mladšímu tak 4 - 5 let, to už je pohodička… ![]()
@Lo To už je blíž Praze, ale mám ted rozbitý auto a opravený bude až tak za 2 týdny ![]()
Holky jdu ted na to cvičení s miminkem, napiště co děláte s mimčama ještě kromě výletů, abych chytila nějakou inspiraci ![]()
@i.c. ja treba na koupaku spis resim penezenku a klice, kdyz jsem tam sama
S tema jsem to zatim nevymyslela
Musim vsude autem, takze vzdycky mam s sebou i doklady a klice od auta a to je na prd.
@petulatko píše:
My taky hodne vyletujem, ale jsme zase z BrnaMe by doma skrablo, stacila mi zima. Ja mam ted uz rocni a s ni je to parada, miluje lidi, takze i mala je spokojena, ze nemusi byt doma.
A s tim koupakem - vezmes s sebou a podrzis na ruce, nez se vycuras. Ja jsem ze zacatku hoooodne resila hygienu a tohle by treba pro me bylo nepredstavitelneAle kdyz to clovek sfoukne rychle, mimino nikam neodklada…i ty ruce se daji umyt po jedne
Ahojky, jsem taky z Brna a 11 m. chlapečka, kam tak jezdíte na výlety?
Ahoj, já se připadám s povzdechem, že bydlíš tak daleko. Já jsem pořád někde, teď je to už vůbec pohoda, když je malá bez plen a normálně jí, takže nemusím řešit kde jí přebalím a kolik mám zabalenýho rozmixovanýho jídla ![]()
Co se týče veřejných wc, lezu az na ten nejzadnejsi, kočár s malou v otevřených dveřích. ![]()
@i.c. píše:
@Tuco No jo, ale tam se nevejde kočárek a při představě že držím Jendu v náručí a čůrám, no nevím nevím![]()
levou zadní…já se naučila obsloužit jednou rukou prakticky cokoliv…přiznám se, že s kočárkem na hajzlík to by mě nenapadlo teda…tak trénuj ať můžeš být pořádná akční mamina…páč brát sebou furt někoho jen kvůli hajzlíku musí být celkem omezující… ![]()
@Regina Hero to je fakt, takze vekovy rozdil alespon 4 roky, pisu si ![]()
@Zuza30 Vsude mozne po okoli, pripadne kdyz se nam nechce moc daleko, tak aspon prehrada nebo zmrzka v centru
A odkud jste?
@i.c. Ja jsem ted treba uplne propadla strolleringu. Chodime dvakrat tydne, po cviceni s ostatnima maminama dame obed, mimina se otukavaji, parada. Chodim taky na pilates pro maminky - normalni pilates, jen se kolem batoli deti, ale nikomu to neva
Ted pres leto casto jezdime ruzne aspon na zmrzky nebo obidky po zahradkach. No a pak normalne vylety, jakoze naplanuju kam, sednem do auta a jedem, pripadne jdem.
@petulatko Mně se akorát lidi, spolucestující ptavaji, zda jsou všechny tři děti moje. ![]()
@petulatko jsem z Lesné, bohužel bez auta, tak jsem odkázána jen na MHD a to je někdy děs, mám někdy pocit, že ty lidi obtěžuji, když chci pomoc. Kam chodíš na ten strollering? Vím, že je v Lužánkách.
@i.c. já taky chodím na cvičení, ale přes prázdniny mají pauzu, takže jdeme až 12. září :/
Jinak, já klidně dojedu do Prahy, pro mě není problém vzít kočár, narvat do MHD a jedem
Ale ted mám plno, máme nějaké výlety s manželem + příští týden jedeme k našim na Moravu na týden…já budu mít čas až tak v půli srpna ![]()
@i.c. píše:
@michee přesně tak-co nejvíc aktivitJá chodím s Honzíkem na cvičení s miminkama, to se mu moc líbí a pokud možno kamkoliv kam to jde
On se totiž jinak taky nudí, když se pořád něco neděje
A odkud jsi? A jak máš starého chlapečka?
A na jaké cvičení s miminkem chodíš? Já mám devítiměsíčního chlapečka a taky bych ho ráda brala někam cvičit. Jsme z Radlic a taky se považuju za akční maminku. Chodím na brigádu (upravuju fotky do Lidovek a Mladé fronty), minimálně jednou týdně malého hlídá tatínek a já jdu cvičit, pořád někde s prťousem jezdíme, akorát teda MHD, protože nemáme auto. Jsem toho názoru že i s dítětem se dá žít tak, aby se člověk nemusel vzdát všeho co měl kdy rád a totálně se obětovat. ![]()
Ahoj, my bydlíme v Nových Kyjích, to je do Letňan kousek.Od září chci chodit do Letňan do solné jeskyně, chodíme na jaře a na podzim protože dcera (3roky) i já trpíme na atopický ekzem. Teď máme 7.týdenního chlapečka. V těch vedrech teď moc nikam zatím nevýletujeme, protože by se malý upekl.Ale jinak trajdáme s kočárkem, šátkem nebo manducou.
Loni jsme s holkama s emimina byli na výšlapu na Říp.
Jinak k aktivitám, od září nás čeká plavání a říkadla pro miminka. Dcera miluje zvířátka a vláčky, tak výletujeme v okolí prahy - teď nás zaujala svíčkárna Rhodas v Šestajovicích, mají tam minifarmu a Mirakulum, to je spíš pro starší, ale mají tam oslíky a kozy ![]()
S nejbližších výletů mám v plánu piknik pod Okořem ![]()