Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj moc vás prosim o radu. V 15 mi začlo akne nic divnýho ale pak se to dost zhoršovalo, začlo to na čele a od čela se to rozšířilo na bradu, tváře, záda a hruď. Teď je mi 17 a celkem se to zmírnilo. Každý den mám 1-2 pupínky v obličeji ale problém je že mám celkem dost četných teček na čele a myslím že kvůli tomu je mám takové hrbolaté (samý kopeček)
Víc na fotce
na fotce to moc vidět neni ale něco tam je. Doopravdy je to omoc horši už kvůli tomu ani nechodim ven s kamarády. Moc mi to vadí a zdá se mi že se to znovů zhoršuje Proto se ptám jestli neznáte nějaký krém nebo něco z lékárny co by mi pomohlo cokoliv a nebo jestli bych měl jít raději k dermatologovi? ![]()
Příspěvek upraven 29.08.15 v 16:50
Tak nejlepší je cesta na kožní, tam ti mast předepíše a než nechodit ven, tak si nech fiknout ofinu
![]()
Ahoj, nejlepší je zajít si na kožní, jinak když jsem byla v tvém věku tak mi taky hodně pomohla zinková emulze miraclean, která se dá koupit v lékárně…ale víš jak to chodí, to co platí na jednu pleť nemusí platit na druhou…na druhou stranu, za zkoušku nic nedáš ![]()
Ahoj, mají na tom podíl hormony. Řešila bych to s dermatologem, nebudeš ani první ani poslední s tímto problémem a to, co by ti mohlo zabrat se třeba bez předpisu ani koupit nedá.
@Lukyn41 Jak radily holky, na kožní - ten je schopen napsat léčbu přesně na míru. To, co je volně prodejné je sice fajn, ale na „běžné“ akné, nikoliv na tak rozsáhlé. Mají na to vliv hormony, ale i kouření, alkohol a strava. I tím se to dá hodně ovlivnit. Pokud používáš nějaké volně prodejné přípravky, tak než se vydáš na kožní, vyřaď přípravky s alkoholem.
Jinak se nestyď chodit ven. Prošli jsme si tím všichni ( někteří více, jiní méně ). Ale většinou to s léty mizí. ![]()
Diky moc všem za radu zitra zavolam na dermatologii a objednam se.
zuzipol tu zinkovou emulzi mam jeste ted zlepseni bylo už druhy den ale po tydnu to znova naskakalo :/
@Lukyn41 a nezkoušela jsi zinek v tabletách? zkus ty 15 mg 1 tbl. denně
Jeje… S necim podobnym bojuji (i kdyz v lehci forme), co jsem vysadila HA.. Uz je to skoro rok a pul.. Mela jsem od kozni Duac, ale silene me vysusoval.. A ted jsme si koupila Clinique - anti blemish solution 3 steps a prijde mi to lepsi:-).. Koupis v parfumerii krabicku se vsemi 3 pripravky za 350kc.. A dalsi veci jsou samozrejme nasahat si do obliceje, nenipat to, ale to se snadno rekne
… Pokud mas chut, zkus ten clinique ![]()