Akné na zádech už nevím jak dál

104
8.9.21 19:23

Akné na zádech už nevím jak dál

Ahoj holky.
Mám už dlouho problém s akné na zádech. Nikdy to nebylo tak hrozné jako teď.
Mám celá záda osypaná (černé tečky, Krupička, i velké boláky) už nevím co s tím dal. Kožní mi na to dala mast - nepomohla. Přírodní kosmetika - nepomohla. Uriage a podobná kosmetika z lékárny taky ne.
Teď dva týdny používám krém od gynex. Tak uvidíme ale taky to moc nevidím. Úplně nechci antibiotika a ničit si tím střeva.
Ještě mě napadlo koupit kosmetiku dermalogic.
Ale už jsem ke všemu skeptická. Už opravdu nevím jak dal. Mám tam i jizvy po předešlých pupíncích. No hrůza. Mate nějaké rady jak to alespoň zmírnit. Cca v zimě se to ještě dalo ale tohle léto se to pekelně rozjelo. Četla jsem ze akné na zádech je z nějaké intolerance. Moc děkuji za rady :,( :,( :,( :,( :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2276
8.9.21 19:33

@Denii1212 ahoj, ja na to taky trpim a koupila jsem si tuhle houbu. Musim rict, ze to asi funguje, protoze se to hooodne zlepsilo, ale trvalo to nejakou dobu. Myslim, ze jsem ji koupila v DM. Jo a pouzivam jen prirodni mydlo v kostce s rakytnikem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
616
8.9.21 19:46

Ahoj, já měla teda jiný kožní problém - hodně suchou pokožku že se až loupala. Taky mi z toho vznikali atopické vyrážky. No nic na to nepomáhalo. Kožní ani ostatní lékaři si nevěděli rady, jen furt že se mám každý den patlat krémama na zvlhčení. No já chtěla řešit ten problém proč to tak je a ne furt jen zažehnávat důsledky, a taky mi přišlo dost otravný se celá každý den mazat všude. Zoufalost mě dohnala k čínské medicíně. Šla jsem za „doktorem“ přes čínskou medicínu a on mi doporučil tohle – každý týden akupunkturu + každý den pít jako detox 2 l čaje. Ten čaj se dělá tak že vemeš večer 40-50g zázvoru a 25g goji. To zaliješ do termosky litrem vroucí vody. Ráno a dopoledne si dáš ten první litr a pak po poledni si zaleješ znovu dalším litrem to co tam máš už od večera. No a každý večer si jen vyměníš ty ingredience za nové a opakuješ. Hodně jsem četla a hledala co je to za čaj a je to přírodní detox s mírnýma antibiotickýma účinkama. První týden jsem měla po tom čaji bolesti hlavy, pořád jsem běhala na záchod a vždy po akupunktůře jsem měla průjem. No a světe div se asi za měsíc se pokožka prostě zlepšila. Teď se mi neloupe a nemám exémy. Tak já bych ti doporučila tu levnou variantu ten čaj. Prostě pročistit střeva. Není to nějaký drahý čaj který ti zaručeně pomůže ale prostě šaj z obyč surovin které všude seženeš. Moje mamka ten čaj začala pít taky a dokonce zhubla už 6 kg o_O. Ta akupunktura… byla jsem velký skeptik. Vůbec jsem tomu nevěřila. Po první akupunktuře jsem uvěřila protože jsem fakt cítila to proudění v těle. Nevím jestli to je placebo ale říkám si…jestli je to tu už několik tisíc let a pořád to lidi dělají a nezaniklo to tak na tom asi něco je :) Fakt mi to pomohlo…musím říct že i psychicky. Chodím na vysokou a měla jsem předtím velké problémy se stresem. Ze zkoušek, ze zápočtů ze všeho. Po tomhle jsem prostě klidnější, vyrovnanější. Možná placebo, možná v tom něco je ale myslím že od střev hodně závisí jak kvalita pokožky tak i psychický stav. No a předtím jsem byla hodně labilní a teď jsem prostě stabilnější a pomohlo mi to s tím že mám i větší chuť na maso které jsem předtím jedla spíš jen pro splnění nějakých bílkovin…pro mě zázrak :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
8.9.21 19:48

Akné není vždy tak vnější problém kůže, jako vnitřní problém organismu. Nerada bych šířila bludy, sama jsem nikdy žádné šílené akné neměla, ovšem vím, že mnoho lidem v okolí pomohlo pořádně jíst a pít vodu, zmírnit sladké. Anebo je to i hormony v těle, které mohou akné způsobit.

Samozřejmě jsou přípravky, houby apod. které mohou akné zahojit a léčit, ovšem ne vždy je to vnější problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
8.9.21 19:50

No tak to já ten čaj vyzkoušim!! To moc děkuji! ☺️️☺️️ Uvidíme co to udělá 😳
Moc ti děkuji.
Ta akupunktura no nevím to je drahá sranda docela a neumím si představit ze do mě někdo bodá jehličky 😀 😀 😀

@Olina95 píše:
Ahoj, já měla teda jiný kožní problém - hodně suchou pokožku že se až loupala. Taky mi z toho vznikali atopické vyrážky. No nic na to nepomáhalo. Kožní ani ostatní lékaři si nevěděli rady, jen furt že se mám každý den patlat krémama na zvlhčení. No já chtěla řešit ten problém proč to tak je a ne furt jen zažehnávat důsledky, a taky mi přišlo dost otravný se celá každý den mazat všude. Zoufalost mě dohnala k čínské medicíně. Šla jsem za „doktorem“ přes čínskou medicínu a on mi doporučil tohle – každý týden akupunkturu + každý den pít jako detox 2 l čaje. Ten čaj se dělá tak že vemeš večer 40-50g zázvoru a 25g goji. To zaliješ do termosky litrem vroucí vody. Ráno a dopoledne si dáš ten první litr a pak po poledni si zaleješ znovu dalším litrem to co tam máš už od večera. No a každý večer si jen vyměníš ty ingredience za nové a opakuješ. Hodně jsem četla a hledala co je to za čaj a je to přírodní detox s mírnýma antibiotickýma účinkama. První týden jsem měla po tom čaji bolesti hlavy, pořád jsem běhala na záchod a vždy po akupunktůře jsem měla průjem. No a světe div se asi za měsíc se pokožka prostě zlepšila. Teď se mi neloupe a nemám exémy. Tak já bych ti doporučila tu levnou variantu ten čaj. Prostě pročistit střeva. Není to nějaký drahý čaj který ti zaručeně pomůže ale prostě šaj z obyč surovin které všude seženeš. Moje mamka ten čaj začala pít taky a dokonce zhubla už 6 kg o_O. Ta akupunktura… byla jsem velký skeptik. Vůbec jsem tomu nevěřila. Po první akupunktuře jsem uvěřila protože jsem fakt cítila to proudění v těle. Nevím jestli to je placebo ale říkám si…jestli je to tu už několik tisíc let a pořád to lidi dělají a nezaniklo to tak na tom asi něco je :) Fakt mi to pomohlo…musím říct že i psychicky. Chodím na vysokou a měla jsem předtím velké problémy se stresem. Ze zkoušek, ze zápočtů ze všeho. Po tomhle jsem prostě klidnější, vyrovnanější. Možná placebo, možná v tom něco je ale myslím že od střev hodně závisí jak kvalita pokožky tak i psychický stav. No a předtím jsem byla hodně labilní a teď jsem prostě stabilnější a pomohlo mi to s tím že mám i větší chuť na maso které jsem předtím jedla spíš jen pro splnění nějakých bílkovin…pro mě zázrak :dance:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
616
8.9.21 19:55
@Denii1212 píše:
No tak to já ten čaj vyzkoušim!! To moc děkuji! ☺️️☺️️ Uvidíme co to udělá 😳
Moc ti děkuji.
Ta akupunktura no nevím to je drahá sranda docela a neumím si představit ze do mě někdo bodá jehličky 😀 😀 😀

Já ti rozumím…já mám panický strach z jehel. Máma mě tam musela odvést za ruku a počkat se mnou :D ono to jako není bezbolestný ale není to takový jak jsem myslela. Není to vůbec špatný, hlavně ty pocity když tě nechá s těma jehličkama. Každopádně jsem pochopila že to není jen tak, že něco to dělá. Vždy jsem viděla nějakou změnu druhý den. Za mě to bylo pokaždý 700 kč. Fakt to není levný, ale já už nemohla kupovat furt dokola ty blbosti od dermacolu a podobných značek, už jsem to prostě nechtěla. Radši jsem šla na tu akupunkturu. Ten číňan se mě důkladně ohledně všeho optal a kromě dalších věcí mi poradil ten čaj, který radil i mámě a radí ho všem, tak si myslím že to je nejuniverzálnější. A prakticky nic to nestojí.. koupíš si zázvor a pytlík goji. To je tak 300 kč na 2 týdny čaje asi? Nevím :D Seženeš v supermarketu… Bála jsem se že bude chtít abych kupovala nějaké jeho speciální byliny za tisíce :D :D tím čajem mě dostal..ale musím tě upozornit. První 2 dny pokud nemáš ráda zázvor nechutná moc dobře. Ale pak si ho zamiluješ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
8.9.21 19:58

To chápu zkusím ten čaj. Vím ze to je hlavně v těle no. Já teda používám přírodní kosmetiku ale nevím co se děje. I piju dost vody. 🤷🏻‍♀️ 🤷🏻‍♀️ Každopádně zázvor naštěstí ráda mám. Jen se zeptám zaleju ho večer tou horkou vodou? Pije se studeny nebo?? 😀 😀 😀

@Olina95 píše:
Já ti rozumím…já mám panický strach z jehel. Máma mě tam musela odvést za ruku a počkat se mnou :D ono to jako není bezbolestný ale není to takový jak jsem myslela. Není to vůbec špatný, hlavně ty pocity když tě nechá s těma jehličkama. Každopádně jsem pochopila že to není jen tak, že něco to dělá. Vždy jsem viděla nějakou změnu druhý den. Za mě to bylo pokaždý 700 kč. Fakt to není levný, ale já už nemohla kupovat furt dokola ty blbosti od dermacolu a podobných značek, už jsem to prostě nechtěla. Radši jsem šla na tu akupunkturu. Ten číňan se mě důkladně ohledně všeho optal a kromě dalších věcí mi poradil ten čaj, který radil i mámě a radí ho všem, tak si myslím že to je nejuniverzálnější. A prakticky nic to nestojí.. koupíš si zázvor a pytlík goji. To je tak 300 kč na 2 týdny čaje asi? Nevím :D Seženeš v supermarketu… Bála jsem se že bude chtít abych kupovala nějaké jeho speciální byliny za tisíce :D :D tím čajem mě dostal..ale musím tě upozornit. První 2 dny pokud nemáš ráda zázvor nechutná moc dobře. Ale pak si ho zamiluješ
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5640
8.9.21 19:59
@Noelia_Z píše:
Akné není vždy tak vnější problém kůže, jako vnitřní problém organismu. Nerada bych šířila bludy, sama jsem nikdy žádné šílené akné neměla, ovšem vím, že mnoho lidem v okolí pomohlo pořádně jíst a pít vodu, zmírnit sladké. Anebo je to i hormony v těle, které mohou akné způsobit.Samozřejmě jsou přípravky, houby apod. které mohou akné zahojit a léčit, ovšem ne vždy je to vnější problém.

To není blud. Dost lidí má problém s akné kvůli nevhodné stravě. Může to být klidně reakce na čokoládu, mléko, nadbytek masa nebo sladkostí v jídelníčku atd. Viděla jsem i případ jedné holky, co trpěla úplně šílenou formou akné. Nepomohlo nic, až jednoho doktora napadlo, aby vysadila mléčné výrobky. Vysadila je a pleť se začala vracet do normálu. Možný je všechno, není to vždycky jen o hormonech, nebo nevhodné péči o pleť.

Příspěvek upraven 08.09.21 v 20:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
8.9.21 20:01

Mléko nepiju. Vyřadila jsem i lepek. Občas mi to nevyjde ale ve většině případu ano

@Ms.Ragdoll píše:
To není blud. Dost lidí má problém s akné kvůli nevhodné stravě. Může to být reakce na čokoládu, mléko, nebo klidně nadbytek masa a sladkosti v jídelníčku. Viděla jsem případ jedné holky, co trpěla úplně šílenou formou akné. Nepomohlo nic, až jednoho doktora napadlo, aby vysadila mléčné výrobky. Vysadila je a pleť se začala vracet do normálu. Možný je všechno, není to vždycky jen o hormonech.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
616
8.9.21 20:01
@Denii1212 píše:
To chápu zkusím ten čaj. Vím ze to je hlavně v těle no. Já teda používám přírodní kosmetiku ale nevím co se děje. I piju dost vody. 🤷🏻‍♀️ 🤷🏻‍♀️ Každopádně zázvor naštěstí ráda mám. Jen se zeptám zaleju ho večer tou horkou vodou? Pije se studeny nebo?? 😀 😀 😀

To večer zaliješ horkou vodou a necháš přes noc louhovat a ráno začínáš pít. Z té termosky to ráno bude ještě teplé. Bude to ráno silnější odvar a když si to podruhé zaliješ po poledni tak už to bude slabší. A večer nanovo. No a prý se to dá dosladit medem, ale já to piju bez. To goji je samo o sobě trochu sladké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
8.9.21 20:02

Super!! Hned zítra koupím ingredience 😀 😀 😀 za jak dlouho si pocítila změny?

@Olina95 píše:
To večer zaliješ horkou vodou a necháš přes noc louhovat a ráno začínáš pít. Z té termosky to ráno bude ještě teplé. Bude to ráno silnější odvar a když si to podruhé zaliješ po poledni tak už to bude slabší. A večer nanovo. No a prý se to dá dosladit medem, ale já to piju bez. To goji je samo o sobě trochu sladké.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5640
8.9.21 20:06
@Denii1212 píše:
Mléko nepiju. Vyřadila jsem i lepek. Občas mi to nevyjde ale ve většině případu ano

Můžeš mít alergii na mléčnou bílkovinu. To není jen o nepítí mléka jako takového, ale o výrobcích z něj celkově. Je to jen možnost, samozřejmě to nemusí být i tvůj případ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
616
8.9.21 20:07
@Denii1212 píše:
Super!! Hned zítra koupím ingredience 😀 😀 😀 za jak dlouho si pocítila změny?

Změna hned co se týče nálady. Protože mi je někdy těžko a ten čaj je hodně uklidňující na žaludek a lehce nabuzuje. No a jinak co se týče pokožky tak asi za týden. Velká změna až po měsíci ale za týden jsem tak nějak měla menší ty vyrážky, nebo míň svědiliy. Já teda dělala i další rady toho číňana. Nahřívala jsem si před spaním hřejivou dekou záda a břicho, chodila spát dřív a chodila na tu jeho akupunkturu. Musím říct že největší rozdíly byly 2. den po akupunktuře… Ale mamka měla ten čaj bez akupunktury a změnu cítila po 2 týdnech kdy zhubla prvních pár kilo :D (nešlo jí dlouhodobě zhubnout)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
8.9.21 20:10

Zajímavé! 🤭 moc ti děkuji za radu ♥️️ Zítra poběžim pro zázvor a goji a budu pít jak o život :) :) :think: :think: :

@Olina95 píše:
Změna hned co se týče nálady. Protože mi je někdy těžko a ten čaj je hodně uklidňující na žaludek a lehce nabuzuje. No a jinak co se týče pokožky tak asi za týden. Velká změna až po měsíci ale za týden jsem tak nějak měla menší ty vyrážky, nebo míň svědiliy. Já teda dělala i další rady toho číňana. Nahřívala jsem si před spaním hřejivou dekou záda a břicho, chodila spát dřív a chodila na tu jeho akupunkturu. Musím říct že největší rozdíly byly 2. den po akupunktuře… Ale mamka měla ten čaj bez akupunktury a změnu cítila po 2 týdnech kdy zhubla prvních pár kilo :D (nešlo jí dlouhodobě zhubnout)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
616
8.9.21 20:13
@Denii1212 píše:
Zajímavé! 🤭 moc ti děkuji za radu ♥️️ Zítra poběžim pro zázvor a goji a budu pít jak o život :) :) :think: :think: :

Upozorňoval mě jen že ten zázvor, lepší 50g jestli to dáš chuťově, ale s tím goji vždy jen těch 25, nepřidávat. Doufám že ti to pomůže stejně jako nám. Každý kdo byl ochotný to zkusit z mého okolí v tom našel nějaký efekt. Jsou ale i tací co neskousnou ten zázvor no.. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí