Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Pojem černý flek je dost obecný. Jak je velký? Vypadá to třeba jako piha na kůži? Já měla jednou flíček na jazyku, ale šlo to “vymáčknout”, byla tam asi nějaká krevní sraženina. Pokud to nezmizí do pár dnů, šla bych s tím na kožní - mohl by to být i melanom.
V černejma flekama se chodí na kožní, ne na emimino… Z mýho posledního černýho fleku se vyklubal melanom, tak to moc neodkládej… ![]()
@Thomassss
@Janli
Děkuji za odpověď.
Našla jsem že by to mohla být žilní spleť,
na jedné straně je ten flek asi 1×1 cm o hodně tmavší, úplně černý….
Za chvíli zrovna jedu k zubařce, tak se jí na to zeptám co mi k tomu řekne……
@Janli Ahoj, prosím můžeš mi napsat jak se zjistilo že jde o melanom?
Zubařka mi napsala žádanku na vyšetření do Fakultní nemocnice na Kliniku ústní, čelistní
a obličejové chirurgie….
Takže nastal strach a nevím co mě čeká….. ![]()
Zřejmě odběr z toho útvaru ![]()
Když neodpovíš, chápu, jsou to osobní informace……
@Anonymní píše:
@Janli Ahoj, prosím můžeš mi napsat jak se zjistilo že jde o melanom?
Zubařka mi napsala žádanku na vyšetření do Fakultní nemocnice na Kliniku ústní, čelistní
a obličejové chirurgie….
Takže nastal strach a nevím co mě čeká…..
Zřejmě odběr z toho útvaru
Když neodpovíš, chápu, jsou to osobní informace……
Na kožním mi rovnou řekli, že se jedná o s největší pravděpodobností o melanom, takže následovala okamžitá operace a histologie to jen potvrdila. Pokud je to zjištěno včas, je to 100% léčitelné jen odstraněním. Takže, pokud to tam nemáš dlouho, tzn v řádech měsíců, nemáš se čeho bát… Nemusí ti to hned nutně vyndávat, jsou přístroje, které jsou schopné zjistit, že se o melanom jedná…
@Janli Moc ti děkuji, budu doufat že to nic není……případně si myslím že to tam mám max. cca rok….tak se uvidí…..
@Anonymní píše:
@Janli Moc ti děkuji, budu doufat že to nic není……případně si myslím že to tam mám max. cca rok….tak se uvidí…..
Budu ti držet palce, já mám tuhle anabázi čerstvě za sebou, tak mi klidně pak pošli SZ, kdyby sis o tom potřebovala pokecat…Ale s největší pravděpodobností je to jen divnej flek…
@Janli Jsi moc hodná děkuji. Říkám si že když mě posílají na vyšetření,
tak to tam nemá co dělat……
@Anonymní píše:
@Janli Jsi moc hodná děkuji. Říkám si že když mě posílají na vyšetření,
tak to tam nemá co dělat……
No, to nemá… všechny změny v pigmentu je nutný vyšetřit.
Dobrý večer, mám pod jazykem na levé straně takový žluto šedý flek, pod jazykem my jdou vidět i žilky, bojím se co to je, mám to už dva dny včera jsem si zapálila cigaretu a udělalo se mi to, ústní hygienu dodržují, čistila jsem si dnes zuby a myslela jsem že mi to půjde dolů ale nešlo, nemám jít k lékaři?
Ahoj, prosím jak jsi dopadla? Mám teď něco podobného, mám jít na kožní či k zubaři? Děkuji ![]()
Ahoj, prosím Vás máte někdo zkušenosti
s tím, že jste měli černý flek pod jazykem?
Nevím jak už ho tam dlouho mám, ale všimla jsem si ho dnes, a na netu jsem nějak nenašla
co by to mohlo být…. vypadá to tedy dost divně.
Doufám tedy že to nic nebude, ale kdybyste někdo něco takového měli, prosím o info,
děkuji