Aktivity na doma s dvouletým

6594
11.10.15 20:11

Aktivity na doma s dvouletým

Krásný dobrý večer všem :-)

Blíží se chladné počasí, doma akční dvouletý klučík, co podnikat?

Stavíme kostičky, malujeme, modelujeme, jezdíme s auty, skládáme… co dál?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9148
11.10.15 20:13

Vodovky…zviratka z kastanu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
11.10.15 20:17

Skládání puzzle, u nás momentálně frčí čtení. Zapojení do domácích prací - nechat vysávat, pomáhat při vaření, podávat kolíčky při věšení prádla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14030
11.10.15 20:18

U nás leti puzzle, omalovánky i malování, modelína, celkem se chyta na pexeso, čtení knížek, hra na schovku (sebe i hraček)..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
11.10.15 20:18

Malujeme skoro denně, puzzlíky ho nebaví a čteme taky dost. U domácích prací pomáhá - podává kolíčky, vyndává příbory z myčky, hází prádlo do pračky, i má svůj vysavač :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
11.10.15 20:19

@Hřiběnka Pexeso, zkusíme - díky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
11.10.15 20:26

@Hřiběnka Ona ti fakt omalovává? Kluk maximálně čárá po papíře. Ale moc ho to nebere - malovat musíme my dospělí. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
11.10.15 20:29

U nás ted frčí razítka vydrží u toho i 3 hodiny v kuse 8o :mrgreen: pak tempery, puzzle a strašně rád si prohlíží fotky a říká kdo je na obrázku, nebo skládá magnety na lednici jsou to taková zvířátka :mrgreen: a poslední dobou rád kouká na videoklipy a tancuje :mrgreen:

Jinak my se těšíme i na ty zimní aktivity venku jako je pouštění draka, sbírání kaštanů a žaludů pro zvířátka, bazén a jestli se poštěstí tak i sánkování, sněhuláci a tak :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
11.10.15 20:33

@Zupa To my se taky těšíme na aktivity venku, ale když marodíme, tak je to doma dlouhý :-) Razítka dostane k Vánocům :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
11.10.15 20:34

U nás v té době frčelo stavění bunkrů a modelování z plastelíny.
Pokud ho baví malovat, tak bych mu na plech vysypala mouku a nechala ho do toho kreslit prstíky, aby měl nějakou změnu. Pak prstové barvy jsou fajn změna.
Našeho bavilo dělat ježka - píchal špejle do cedníku.
Pokud zvládne nějakou hru, tak bych zkoušela i hry, ale s některými dětmi to je na dlouho. Náš je pobírá až letos a to je jinak celkem šikovný - hrajeme člověče, loto, pexeso, domino.
No a top hry jsou Duplo a vláčkodráha. Ve 2 letech jsem mu ještě stavěla já a on jen jezdil a rozebíral.

@Svistice mně nemaluje ani čtyřletý. Doma z něj jsme na prášky. Nemaluje ani ve školce, už se mě i učitelka ptala, jestli ho má nutit…

• Citovat
  • Upravit
33005
11.10.15 20:46

Jen tak pro pobavení. Můj syn je naprosto úchylný do traktorů a vlaků. Takže jakékoliv tvoření se odvíjí pouze okolo těchto dvou věcí. Po třetím nakreslení traktoru a třetím vlaku mám kreslení s ním plné zuby, o modelování ztrácí zájem poté, co se dozví, že traktor s valníkem a vlak fakt vymodelovat neumím. Dneska s tátou dělali zvířátka z kaštanů. Hádejte, co následovalo po žirafě - ano, muž mu vyrobil z kaštanů traktor i s přívěsem. Já konkurovat naprosto nezvládám… :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
11.10.15 20:52

@Svistice Tak u nás frčí bagry a traktory…snahy o namalování nebo vymodelování jsme vzdala :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
11.10.15 20:54

@SarkaLo tak při nemoci je to dlouhý to je jasný. U nás jsou v oblibě i mýdlové pastelky do vany, kolikrát tam sedí na ručníku bez vody a maluje :mrgreen: a ted loupeme ořechy a moc ho baví je rozbíjet :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
11.10.15 21:00

@Zupa Mýdlový pastelky? Jdu mrknout na net :- Seženu je běžně v papírnictví?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
11.10.15 21:02

@SarkaLo my kupovali v Albertu v akci a hledej fakt ty nejlevnější, když ho to chytne jdou rychle na odbyt :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí