Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@remzii303 Ahoj, já jsem o chodítku uvažovala před vánoci, ale tady na emiminu jsem četla negaativní názory některých maminek. Tak jsem si říkala, že počkám, jak půjdu v lednu do poradny a zeptám se doktorky. Řekla mi nekupovat, nedávat a vyjmenovala všechny negativa. Paní doktorky manžel je ortoped, hodně dobrý ortoped, takže její názor považuji za odborný…První dvě děti jsem nedávala, takže nebudu ani to třetí.
Aha, takze choditko nebrat a myslite ze i hopsadlo mezi dvere bylo na zavadu?? jen na par minut denne??
@remzii303 na hopsadlo jsem se dr. neptala, ale taky jsem na to slyšela negativa. Je tady na emiminu zrovna o tom diskuse pod názvem názor na hopsadlo, tak si přečti co píšou maminky.
Tak já jsem slyšela, že klasická chodítka neee kvůli páteři a kyčlím a hopsadla už vůbec ne, že to jsou otřesy na tu páteř, v tom chodítku je přece jen v klidu ale v hopsadle
proto jsme koupili toho lva, jak jsem psala před tím. Je to chodítko, kterého se dítě přidržuje samo, když už začíná chodit a chodí za ním. Jako se přidržuje nábytku a tak, když začíná
takže tyhle typy chodítek ano, je to v podstatě jako chodítko pro staré lidi, je jim oporou ne aby se v nich stavěli, když ještě neumí chodit http://www.aaobchudek.cz/detail.php?… takovéhle prý neee http://www.zbozi.cz/…band-greeny/
![]()
Takže máme koupit chodítko pro "staré lidi "
ten lev se mi hrozně líbíl, jen jsem si to neuměla představit, ale pokud říkáš, že to funguje jako když se přidržuje nábytku, tak to by mohlo být fajn.Moc díky za info ![]()
@remzii303 nemáš zač
opravdu je lepší chodítko. kterého se přidržuje a musí za nim chodit sám - proto jsme ho koupili i my
taky jsem zastáncem neposazovat, nenutit chodit - prostě si na to malej musí přijít sám. Bratranec má o dva dny mladšího synka a ten se neplazí ani neleze a rovnou si sám sednul a sedí jak pařízek, ani se nehne
zato náš malej už se zkouší někam odpalzit po čtyřech ale zase nesedí. Každý dítě je trochu jiný a každý je zastáncem něčeho jiného - to bychom snad i vymřeli, kdyby se nám všem ženskejm na světě líbil jen jeden chlap
všechny děti by si sedli v 7 měsících, 3 dnech přesně v 15:30hod a všichni by si koupili chodítko lva
![]()
Myslím, že by byl ten chlap nejšťastnější na světě a fisher pronce nejbohatší ![]()
Na chodítko bych s klidem zapomněla.. je k ničemu, huntuje páteř.. k čemu člověk potřebuje chodítko?? Dejte mi někdo smysluplnou odpověď a argument, na co je chodítko dobré.. Známé syn s ním sletěl ze schodů, neteř v něm, byla a teď, když je jí 18 lítá po rehabilitacích.. optimální věk na samostatné chození je cca kolem 16 měsíců a věřte, že do té doby bude lítat jak čamrda i bez téhle, nejen ortopedy stále zatracované věci
@dámazlesa píše:
Na chodítko bych s klidem zapomněla.. je k ničemu, huntuje páteř.. k čemu člověk potřebuje chodítko?? Dejte mi někdo smysluplnou odpověď a argument, na co je chodítko dobré.. Známé syn s ním sletěl ze schodů, neteř v něm, byla a teď, když je jí 18 lítá po rehabilitacích.. optimální věk na samostatné chození je cca kolem 16 měsíců a věřte, že do té doby bude lítat jak čamrda i bez téhle, nejen ortopedy stále zatracované věci
My se tady bavíme o aktivním chodítku
a ne o tom, do kterého nás kdysi maminy posadily a prapodivně jsme se v nich pohybovaly ![]()
I já i mojí bráchové jsme měli chodítka a nikdo problémy se zádama nemá, takže já nevím, ale klasické chodítko se mi taky nějak nezamlouvá, spíše jak jsme se bavili s Alčákem1 chodítko pro „důchodce“
Tak snad mu to moc neublíží ![]()
No nejlepší chodíko měla moje kámoška
měly doma andulku Pepíka a když byla Romana / to je ta kámoška / malá, tak Pepík chodil před ní a ona po čtyřech za ním
, pak si pomalu stoupla a s několika pády pronásledovala Pepíka. Takže vlastně taky takový aktivní chodítko
jinak malej zatím chňape lvovi za nos a drží se toho nosu a pokouší se sednout si. Malýmu je teď 8 měsíců. Nejhorší je, že jak chňape toho lva za čumák, tak lev hraje a malej má legraci, jakmile lva vypnu, tak už ho lev nezajímá
![]()
@Petta píše:
Můžu jen doporučit chodítko od Little Tikes: http://choditka.heureka.cz/…ni-choditko/ Stabilní, lehké, skladné (lze složit na placku, brali jsme i na dovolenou, když ještě samostatně nechodili, super na proběhnutí při cestě) a hlavně nastavitelná rychlost koleček. Užily si ho obě děti dosyta, i teď je to občas neuvěřitelná zábava rozvážet dopisy (stále baví i toho staršího)
to vypadá dobře.. ![]()
@mona.k.79 jo dítě si vyhraje a ještě je mu oporou při chození
ty chodítka se dají sehnat různý a i levnější. Já jsem lva koupila za 300,– na AUKRU a je jako novej
![]()
Malý má zatím půl roku, takže my máme ještě čas, ale babička s dědou pořád vymýšlí, že mu koupí chodítko, tak jim musím nějaké vybrat, jinak oni jsou schopní koupit klasické chodítko
Takže vybíráme a vybíráme ![]()