Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zeptej se svého psychiatra na kontakty na nějakou navazující službu, Centrum duševního zdraví, Fokus.. záleží odkud jsi. Medikaci užíváš (léky, depot..?) Kde pracuješ? Neschopenku máš? S kým žiješ? Máš sociální kontakty? Jestli chceš, napiš mi soukromou zprávu. Kde jsi byla hospitalizovaná s akutní psychózou? Zatím se neopakovala?
@Anonymní píše: Více
Určitě to přejde ale pokud se neléčíte u psychiatra tak co nejrychleji zajít. Někdy to bez správné medikace samo neodezní.
Ahoj. Taky jsem prodělala psychozu. To, co popisuješ, mi připadá jako negativní příznaky, mohou se vyskytnout po prodelani akutní psychozy a různé dlouho přetrvávat. Některá antipsychotika na ně mohou lépe působit, co vím, tak třeba kariprazin. Ale tím ho nechci propagovat a jsou i jiná.
Jinak jak psala @teroonka tak jsou různé sociální služby, CDZ…já sama chodim do Fokusu, jsem z Prahy a jelikož jsem teď hospitalizovana, tak jsem ještě volala do jednoho terénního týmu, jestli by mi poskytli pomoc.
Jsou různé tréninky kognitivních funkci, arteterapie…skupiny, staciky. Kdybys byla z Prahy, tak moc doporučuji denní psychoterapeuticke sanatorium Ondřejov. Mají komplexní program pro léčbu psychoz, i prvozachytu.
Nebo jsou i různé studie, co vím, tak NUDZ Klecany do nějaké studie hledal lidi po první atace psychozy.
Věřím, že to přejde, ale chce to správnou léčbu a čas.
Moc ti držím palce.
@Lollitka ja kariprazin prave mam, a presto se citim takhle. Ty mas s negativnimi priznaky zkusenosti?
A jak dlouho ho máš? Jakou dávku? Já mám ted 4,5 mg. Ale milion dalších léků. Cítím se blbě, ale já jsem teď na psychiatrii. Chodím ještě na elektrosoky, už jsem jich měla 11.
A antidepresiva neberes? A z léků jen kariprazin?
Ještě kamarádce pomohly na negativní příznaky depotni injekce Abilify Maintena. Ale to víš, každý jsme jiný. Musíš to řešit s psychiatrem.
Dekuju, to je zajimavy poznatek, zkusim se zeptat dr. Jake mas prosim leky?
Depotum Abilify Maintena doporučí psychiatr pouze u konkrétních diagnóz, u kterých to hradí pojišťovna. Je tam účinná látka aripiprazol, která je i v tabletové formě pro širší okruh diagnóz. Ony ty depotní antipsychotika opravdu nemusí sednout každému, někdy je to řešení u nespolupracujících pacientů, kteří nechtějí/nezvládnou užívat léky denně ústy.
Momentálně Elontril, Valdoxan, Lamotrigin, Reagilu, Latudu, Haloperidol, Rivotril, právě ty depotky Abilify Maintena taky a teď jsem měla šíleně propady, tak mi pichaji ještě krátkodobou depotku Cisordinol Acutard. Vím, je to šílený plus k tomu ty šoky, ale fakt jsem byla úplně mimo a ve strasnem stavu. Tak předpokládám, že něco se bude vysazovat. Rivotril už mám jen na večer 0,5 mg.
@teroonka píše: Více
Však já nepíšu, že to má brát. Jen že to jedné kamarádce hodně pomohlo. Samozřejmě je to o domluve s lékařem. Já brala aripiprazol 30 mg v tabletách a jelikož mi předchozí depotka (Fluanxol), přestala sedět, tak jsme se domluvili, že zkusíme Abilify v depotce. A to dobře spolupracuji, ale alespoň mám o tabletky méně.
@Lollitka Děkuju, že jsi to takhle vypsala. Máš toho opravdu hodně. A jak se teď cítíš? Bývá ti někdy dobře?
Jinak beru kariprazin 3mg, argofan 300mg, a pregabalin na uzkosti
Ahojky. Teď zrovna jsem hrozně unavená, dnes jsem měla dvanáctý elektrosok a to se vždycky vstává v 5:30. Takže tady pospavam. Jinak je to u mě jako na houpačce. A kolik ti je?
Ahoj, pred deseti mesici jsem zazila akutni psychozu. Od te doby trpim depresemi, nechuti cokoliv delat, neustalou unavou. Nejsem schopna vratit se do prace. Myslite, ze to nekdy prejde? Zazil jste někdo?