Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj chtěla bych se zeptat jestli má někdo zkušenosti s akvárium bez ryb. Jen rostliny. Chtěla bych si udělal takové do práce. Líbilo by se mi kdybych tam mohla mít rybu, ale je to v suterénu a když jdu domu je tam tma. A taky jsem třeba na 14 dní na dovolené. Takže abych tam mohla mít něco živého bohužel mi z toho vychází jen akvárium bez ryb. Nebo myslíte že třeba ten čistič by šel? Nerada bych něco trápila. Děkuji za každou radu
I ty rostliny potřebují světlo, ty ti po tmě zajdou dřív než ryby. Pokud si tam pořídíš kvalitní osvětlení akvária a spínací hodiny, tak tam akvárium může fungovat. Jen ti to musí někdo chodit krmit. Nebo jsi měla představu, že tam rostliny budou 14 dní po tmě a budou s tím úplně v pohodě?
Rostliny jsou taky živé, a potřebují více světla než ryby. Takže? ![]()
Leda kdyby ty kytky byly umělé. Ty potrebujou svetlo vic jak ryba.
Nenarocne na udrzbu jsou minikrevetky, vyrabi davkovace krmeni pro rybicky. Ale bez svetla urcite ne..
Pořídit světlo by nebyl problém. Spíš to krmení by byl problém.
@Barbora13 píše:
Nebo ancistrus?
Ten taky potřebuje krmit…
. Prosím tě, nevymýšlej nesmysly. Cokoliv živýho potřebuje péči a tu ty nemůžeš zajistit. Pořiď si tam netopýra…vycpanýho..
No nic. Mne se to libi jen tak samotne. Navic ty koule se musi promackavat a tak to muze byt takove zvlastni rostlinozviratko. Koukni na web. https://rasokoule.eu/…a-rasokoule/
@MadGirlNancy píše:
Kup si řasokoule.
Rybicky bez krmeni chvili vydrzi, i tech 14 dnu by daly. Zalezi teda i na skladbe osazenstva, vetsinou ozdibujou rasy, ale nekdy by se mohly pustit i do mensich kolegyn.
Daj se koupit zasobniky na zradlo, i krmivo, co se postupne uvolnuje. Takze klidne akvarko s rybama, ale budes jim muset svitit, my prisvecovali i rybam v byte, akvarko stalo vedle okna v rohu pokoje.
Akvárium potřebuje vlastní osvětlení. Nestačí jen okolní světlo. Dá se koupit časovač, takže svítí a zhasne dle potřeby (nastavení). Rybičky nějakou dobu vydrží bez krmení. V nejhorším případě se některé budou mít místo vloček maso.
Ale existují i automatická krmítka.
Ještě bych pořešila, zda nebude vedení vadit, že tam máš něco takového - někdo může řešit spotřebu vody, elektriky a samozřejmě čas, který bys věnovala čištění. Čím menší akvárium, tím víc potřebuje údržbu (když má nějak vypadat).