Alergie a ekzem

7366
3.5.06 12:45

Alergie a ekzem

Ahoj, prosím kohokoliv s nějakou zkušeností o radu.

Jsem v 8 tydnu a od mla jsem alergicka asi uplne na vsechno (krom potravin a leku, o tom newim) - tedy pyly, prach, srst, roztoci, atd. Mam take atopicky ekzem. Driv jen v loketnich jamkach, ted po rukach a na obliceji a krku… Na zacatku tehotenstvi, kdyz jsem jeste nevedela, ze jsem tehotna, mela jsem ekzem tolik, ze jsem musela brat nejaka antibiotika (kvuli tomu jsem byla nedavno na genetice). Samozrejme hned po zjisteni tehotenstvi jsem prestala brat zodac a nejaky kapky do nosu, co jsem mela… takze vy, co jste alergičky si jiste dovedete představit, jak mi je. Gynekoložka mi řekla, at se zeptam na gentice, co brat a co delat, ale ja na to nejak zapomnela (pri tom vsem, co mi tam řekli…). A tak vás prosím o radu. Do nosu mám ted nejaký kapky s mořskoui vodou, ale hlavně co newim je čim patlat ekzem. Doktorka řikala, že krémy nevaděj, ale příbalová info na Advantanu který mám až tak bezstarostně nevypadá. Přemýšlela jsem i, že bych chodila do solné jeskyně, mohlo by to pomoci?

Moc děkuji za každou radu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
73
3.5.06 12:56

Ahoj,

ja resila to same a mam jednu dobrou zpravu - po 3 mesici me ekzem uplne opustil!

Jinak mi kozni zakazala mazat se vsim, krome neskodnych promastovaku vsech moznych druhu, coz asi znas. Proste kortikoidy zadny, navic zadny zyrteky, claritiny, zodacy a spol taky ne.

Asi jsem te moc nepotesila vid? Kazdopadne vypadala jsem hrozne, strasne me to svedilo a myslela jsem, ze se udrbu.
Udajne se v akutnim pripade da na:,–(it nejaky neskodny kortikoid, ale asi bych to neriskovala.

Ja jsem jeste pouzivala pred tehu Protopic (coz je vlastne Elidel pro dospely) a ten mi zakazali taky, ze je to nova vec a neni presne vyzkoumany, co to dela s tehotnyma.

Mozna by ti pomohlo koupani ve slane vode? Zkus nejaky balneoprovoz, ale taky nevim, jestli berou tehotne, protoze se v te koupeli zaroven ozaruje a to asi taky moc zdravy neni.

Preju ti, aby te to preslo, tak jako me!

lejla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
3.5.06 13:30

Ahoj, já jsem zase měla ekzém celé těhotenství, dost se mi zhoršil, až mě dokonce můj kožní poslal na kožní kliniku do Plzně s tím, že si mě tam možná nechají. Naštěstí nenechají. Svědilo to strašně, prášky jsem nějaké dostala, ale nikdy jsem je nebrala. Mazat jsem mohla jakýmkoliv mlékem, zkoušela jsem různá dětská, z lékárny, ale jen normální. Excipial mi povolil jen jednou denně na stehna, na na bříško. Taky jsem se asi 2krát koupala v oleji ve vaně, ale pak jsem měla strach, aby se mi nic nestalo, protože miluji úplně horkou vodu. Po porodu to začalo opadávat, nedávno se mi zase ekzém udělal, tak jsem jela ke kožnímu a zjistila jsem, že jsem tam nebyla 1 rok a půl. Ale teď se mi pořád dělají pupínky. Hodně mi pomáhají mléka Garnier, ty myslím, že ti neublíží. Mají různé druhy. Martina a kvíďata

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
803
3.5.06 13:50

Ahojky,
jsem alergik, ale ekzémy nemám. Jen, když začíná léto, tak mě svědí oči, teče mi z nosu,kejchám atd. :roll: V těhotenství jsem brala léky, které brát musím a tak jsem se ptala i na Zartec a spol. Lékařka mi řekla, že když to do sebe nebudu cpát každý den, tak si sem tam vzít můžu, jinak jsem si stříkala do nosu /ale nepamatuju se, jak se to jmenuje/ a hlavní je, aby ti doktorka napsala kyseůlinu listovou. Já jsem jí brala tři měsíce před početím a pak celé těhotenství. Je to kyselina, která je jen na předpis, takže má silnější účinky. Ta ptom chrání miminko před škodlivýma věcma. Každopádně se zeptej své gynekoložky a na genetiku si třeba zavolej. Myslím, e holky ti tu poradit můžou, ale rada doktora je taková jistější.
Držím pěstičky :wink:
 Klára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
3.5.06 14:17

Synovi na ekzem vyborne pomahala koupel v odvaru ze psenicnych otrub.
10 polevkovych lzic jsem dala do 1 litru studene vody a varila 30 min a slila do vody ve vane. Pak jsme ho jen osusili.
Kamaradka radila odvar ze lneneho seminka a dokotorka zas z cerneho caje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
422
3.5.06 14:41

ahojky, jsem byla taky tehotna a alergicka/ od desttvi/ a chodim k alergologovi a tak vim, ze vy:,–(it zyrtec ci claritin behem tehotenstvi je nesmysl- cim lepe budes ty zalecena behem tehotenstvi, tim mensi riziko je pro dite, ze bude mit alergie. cele tehotenstvi jsme brala pravidlůne zyrtec l tbl /den - dokonce jsme mela od kamaradky studie, sledujici rizika pro plod anteto terapii a riziko je opravu tak minimalni, ze je horsi nelecit se a mit pak tezkeho alergika. pro vyvoj alergie u plodu je rozhodujici prvni a prelom rvniho a druheho trimestru, takze se poradne lec a neboj se, mimcu to neublizi. To same plati i pro astma a spraye - pokud jsi atsmaik hlavne musisi byt dobrelecena po celou dobu tehjptenstvi a leky NEVYSAZOVAT

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
422
3.5.06 14:44

jeste ad kuze- pokud budes lokalne pouzivat masticky maximalne tyden, tak lze i slabsi kortikoid- urcite se to nijak zvlaste nevtrsebava a plod neovlivni, promazavat muzes indulonou, lenienskou, klidne A¨¨Exomega od adermy, rada Rochey -Possay a Lipikar ci tolerain… to ze se vysazujou leky na alergie v tehotenstvi je tmarstvi - nevim , kde jsi sledovana, ale na vestich mestech byvaji uz i alergologove, co se specializuji treba na tehotne- vim o Praze i Brne, na klinikach na alergologii by ti taky urcite poradili, stejne tak na koznim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
3.5.06 15:13

No Sutka ma urcite pravdu. Ja alergik nejsem, ale kamaradky jo a ani jedna se neprestala lecit. A i se divim, ze dneska jeste dr radi vynechat leky a nebo to ani nektere maminky nevi.
Ale podobnych problemu by bylo a dr by radili a i spatne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7366
3.5.06 15:37

já právě abych byla upřímná jsem se na alergo vykašlala a nechodila tam, jen brala léky. Pak už to bylo blbý, tak sem se objednala. jenže jsem zjistila, že jsem těhu, tak sem tam ani nešla :-(
sem hloupá, no…
Jinak já ty léky přestala brát automaticky, protože sem si to na nich přečetla. A okolí mě v tom podporovalo… takže ted mam rymu a ekzem a sem z toho nestastna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
3.5.06 17:44

Já léky vy:,–(ila před plánováním těhu.
Ale je fakt, že se o tom dneska dost diskutuje a ani doktoři se nemůžou pořádně shodnout, jestli užívat dál, nebo ne…Nejlepší je poradit se s dr. Dneska bych bez porady nepřestala (mě daly alergie a astma pokoj, co jsem otěhotněla a přes kojení a začala jsem znovu až teď po 2letech¨, nicméně teď hodlám alergologii navštěvovat pravidelně a nenecham se odbýt).
 GaB

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1790
3.5.06 19:43

Ahoj,

mně bylo alergoložkou i imunoložkou řečeno, že Claritin se může brát i v těhotenství, i při kojení, na rýmu jsem měla Livostin sprej a na ekzem jsem sem tam promazávala Locoidem (dle kožní lékařky). I když ze začátku těhotenství jsem používala i Elocom. Synovi budou 2 roky a zatím se ekzem ani alergii nemá.
Určitě bych se poradila na alergologii nebo na genetice.

Miroušek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
3.5.06 20:02

Noemi -jsem alergička,ekzémář a k tomu ještě astmatik…děsivá kombinace:((,celé dvě těhotenství jsem byla pěčlivě sledovaná na alergologii v Brně ve FN-Bohunice(jak už bylo psáno-je tam spec.centrum pro těhulky)a dle rad doktorů je opravdu nejhorší vše vy:,–(it a to jak pro tebe tak i nenarozené mimi!!!Takže být tebou bych se co nejrychleji někam objednala a něco s tím udělala dokud to jde a nehrozí následky :! Stejně tak ti tam poradí i s ekzémem.....sovisí to vždy úzce s alergiemi.

Pa a ať dobře pořídíš a těhu si už jen užíváš :lol: Val

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky