Alergie na kravské mléko, Nutrilon alergi care 2 odmítá

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2149
5.3.15 21:03

@mareškaa dcera má taky ABKM a Nutrilon ac nikdy nepila, nechutná jí, tak ráno a večer dávám do nemléčné kaše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11551
5.3.15 21:03
@mareškaa píše:
právě sem viděla tu cenu tak sem říkala že je to mazec..tak aspon něco že platí pojištovna… tady ten nutrilon alergii care 450g stojí přes 300 kč ale pojštovna mi to platí, jelikož mi to napsal dr na recept a nic sem neplatila

ale tam je bílkovina kravského ne???je na BK či laktozu alergické

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24232
5.3.15 21:04

Já se jí nedivím. Pila jsi to někdy? Synovi jsme to zjistili v 15 měsících a dr. mi rovnou řekla, že můžu přejít na rostlinné. Zakotvili jsme na rýžovém, které mě nejvíce chutná a syn ho pije taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
359
5.3.15 21:13

A co KOZI mleko. Je antialergeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5019
5.3.15 21:16

@Máťa82 při ABKM se nesmí. Žádné mléko od savců!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
5.3.15 21:17

Syn pije Alfamino. Je to stejne jako Neocate, ale je dobre, sladke! Taky ho mame na recept…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2363
5.3.15 21:21

@mareškaa zkus to mlíčko trošku osladit. Nutrilon Ac jsem trošku osladila a pak s pitím nebyl problém. Teď dostala něco bez laktózy, nějak na A to je a i oslazené je to pěkný hnus a nepije to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
5.3.15 21:38

Děkuju všem za rady, pila je to hořké chutnala sem…z nutrilon to nemá nic společnýho, zkusí tedy trochu osladit…a co jogurty? existuje něco co by mohla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
5.3.15 21:42
@figurka6 píše:
A co dat misto toho mleka kasi? Myslim pred spanim - aby se nebudila hlady. A na to mleko zvykat treba pres den, pokud jeste pije pres den mleko.. syn do cca pul roku byl taky na techto mlekach, zvykal si hodne dlouho. Nechtel to pit nejdriv vubec, tak mu to sestricky v nemocnici michaly s glukopurem a potom doma jsem postupne glukopur ubirala, az ho nemel vubec. Syn tech mlek vyzkousel vic - asi tri, nakonec skoncil u Alfamina, ktere chutnalo nejmin hnusne a glukopur nebyl treba. My ale meli vyhodu, ze to musel pit asi od dvou mesicu, takze nebyl moc zvykly na jine chute.
a na alergologii nam pak prave doporucila vecer davat kasi Sinlac. Je to nemlecna kase urcena pro alergiky, meli jsme ji michat jen s vodou. Nejdriv jsme ji delali ridsi do flasky, pak uz na lzicku. Celkem mu chutnala. Mozna by to bylo reseni, abyste se nestresovali, ze nic nevypije a nebude spat. A pak pres den holt nejak zvykat, i kdyz to pujde tezko…

mléko pije už jen ráno a večer bo v noci když se vzbudí…právě moc na ty kaše není ale zkusím i ty kaše…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
5.3.15 21:55

Nemám zkušenosti, jak je to s alergií u dítěte, takže to vezmu podle sebe. Já jsem alergická na mléčnou bílkovinu, takže mléčné výrobky bych neměla žádné. Ale nevadí mi kysané výrobky - tím myslím opravdu kvalitní, ne ty rádoby kysané z obchodu. Dělám domácí kefír i domácí jogurt a je to paráda :)Mně zrovna nezpůsobuje větší problémy ani klasické máslo, ramu vyrobenou z ropy by mě nikdo nedostal a už vůbec bych to nedávala dítěti.. Sojové mléko bych nedávala, může to nadělat víc škody než užitku, sojové výrobky obsahují často toxické plísně, soja snadno plesniví, nedoporučuje se proto dávat dětem. Zkuste vyrábět domácí alternativní „mléka“ - makové, rýžové, mandlové, jsou opravdu skvělé :) Musíte vysledovat sama, co způsobuje děcku největší problémy, může mít problém třeba jenom s těmi mléčnými příkrmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
5.3.15 21:58

@mareškaa já naštěstí kojím, ale neocate máme do kaše a pod. a je fakt hořkej a to ještě mnohonásobně víc, než nutrilon alergy care - ten jsme měly předtím na kaše a kluk ho baštil líp - jinak to chce nějak ochutit - já dávám do kaší ovocnou přesnídávku, takže to oslazení, jak holky píšou by fakt mohlo pomoct

a jogurty jsou sojové - bohužel u nás se rozjela i alergie na sóju - u takhle malých dětí sojové nedoporučují k časté konzumaci - právě pro možnost vzniku alergie
potom ve zdravých výživách seženeš rýžové nebo ovesné dezerty - je to spíše jako puding, ale u nás to zabírá - malej vidí svoji ségru baštit jogurty, tak chtěl taky něco takového :)
dokonce rýžový si vyrábím doma sama z ovoce a rýže - a spokojenost velká - i s cenou :mrgreen:
mléka jsou rostlinná (kokosové, mandlové, rýžové, ovesné, špaldové,…) - a v některých je dodaný vápník - tak to by šlo také použít
my používáme ovesné a rýžové hlavně do vaření a na chuť pije malej líškooříškové, nebo špaldové
a k sýrům - ve zdravých výživách seženeš spoustu náhražek - sýry ze sóji - spíš jsou to takové pomazánky - my je ale bohužel nemůžeme
a k máslům: Flora light- modrá, Alfa - modrá, Perla Plus - to vše můžete (Alfu prodává Kaufland - občas i za slušnou cenu, ostatní maj skoro všude) a ve zdravých výživách seženeš - Alsan nebo Alsan BIO - čistě roslinné máslo - je to hodně podobné normálnímu máslu, dá se použít i na krémy na dort či pečení, cena je vyšší (Alsan kolem 34Kč a ten bio ještě víc) - mě ho vozí švagr z něměcka za 23Kč a to už je super - tak pokud máte možnost - je to opravdu hodně chuťově podobné máslu
snad jsem trochu pomohla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11551
6.3.15 13:41
@Máťa82 píše:
A co KOZI mleko. Je antialergeni.

není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
13.12.15 15:51

Bohužel ani kozi se nesmi, protože obsahuje mléčnu bíkovinu podobnu kravské, to stejny plati i u ovci (mala ho v MM okamzite zacitila a 2 dni se prsa nedotkla). Rozdíl u koziho je v tom, ze MB je tam min, proto je dobré po rocní diete na ABKM zacinat pomalu zkouset kozi jogurty, kde je to navic bakteriemy castecne zpracovano.
My uz mame ABKM za sebou a vše dopadlo v pořádku a mala uz neni alergik a jime uplne vsechno :).
Protoze uz Alfamino nevyuzijeme, chtela bych vam ho nabidnout. Uvadim ho tady, protoze v bazarku si tuto specialnost nikdo nevsimne:
Prodám tři plechovky mléka Alfamino po 400g - mléko pro alergiky na BKM (bílkovinu kravského mléka), 40Kč za ks, jinak cena je okolo 1500 kč - hradí pojišťovna, ale doplatek v lékárně je 150 kč za kus. Expirace je 08-2016. Jednu plechovku dám navíc zadarmo… odebrána 1 dávka, už nevyužiji …, tel. ***

edit admi 14.12. 2015 - osobní údaje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek