Alergie na lepek

225
13.2.09 08:01

Alergie na lepek

Maminky, můžete mi prosím napsat, jak se u vašeho miminka začala projevovat alergie na lepek, kdy jste ji zjistily a co obnáší vyšetření na tuto alergii? Jedno takové vyšetření nás teď čeká, malému bude 7 měsíců. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
13.2.09 08:22

Doporučuju přímo diskusi bezlepkářek, jsou tam velmi ochotné dámy, určitě poradí:
 http://diskuse.dama.cz/d.php?…

• Citovat
  • Upravit
6499
21.3.14 13:18

Máte někdo zkušenost s alergií na lepek projevující se vyrážkou okolo pusinky? Mysleli jsme si, že ji dcera (necelé 3 roky) má z dudlíku, jenže už 6 týdnu je bez něj a vyrážka se zhoršuje a zase zlepšuje a nic na to nepomáhá. Genetickou zátěž na alergii na lepek v rodině máme, proto mě to napadlo. Ve středu měla tu vyrážku lepší, ale dala si ke svačině piškoty a dost se jí to během chvilky zase zhoršilo. Jenže to mohla být náhoda, že to bylo z toho. Mám zkusit vyloučit ze stravy lepek a čekat, jestli to pomůže? A za jak dlouho by se tak vyrážka mohla začít lepšit při bezlepkové dietě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4998
21.3.14 13:32

Mě na alergii na lepek přišli v 28 letech a to práve díky ekzemu. Kožní mě poslala na alergologii jestli se mi ekzem nezhoršuje nějakou alergií a tak mi z krve zjistili ten lepek a vaječný bílek. Nechtěla jsem věřit, že mám celiakii, protože jsem v životě neměla žádné střevní potíže. Můžu sníst vše a v pohodě. Tak jsem dobrovolně podstoupila biopsii žaludku-střev a tam mi na 100% potvrdili nesnášenlivost na lepek. První 4 měsíce jsem dietu opravdu dodržovala a že to bylo hoooodně těžky a ekzem se mi stejně nezlepšil. Takže už jí tolik nedržím. Pečivo jím tedy bezlepkové, ale třeba těstoviny jím normální a občas si dám knedlík z normální mouky, jinak se snažím víc jako přílohu rýži a brambory.
Mám taky 3 letou dceru a protože je celiakie dědičná, tak jsem poprosila dr. o testy z krve a naštěstí jí malá nemá. Takže dr. ať udělá test a uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65095
21.3.14 13:43

@lennel Alergie na lepek a celiakie jsou 2 různé věci. A pokud máte opravdu celiakii, tak je dost nezodpovědné nedodržovat dietu na 100%. Důsledkem může být, kromě jiného, rakovina střev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
21.3.14 13:48

@lennel Děkuji za zkušenost. Starší dceru doktorka taky testovala na 3-leté prohlídce, ale netuším, zda na celiakii nebo na alergii na lepek. Mladší dcera má 3 roky až v létě a kvůli té pusince se mi nechce moc čekat, ale zase to může být úplně něco jiného, tak nechci být za hysterku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
6.3.18 21:43

Neprokazane

Chtěla bych se zeptat co dělat když mi lepek působí problémy ale žádné vyšetření to neprokázalo takže nemáme papir pro pojistovnu :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
6.3.18 22:14

Jestli jde o prispevek, vztahuje se pouze na diagnozu celiakie.
Alergie na lepek je neco jineho a na tu se to nevztahuje. Ani kdyz Ti požívání lepku působí zažívací problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek