Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky
zjistila jsem že malý má alergii na peří. ![]()
A tak bych ráda pořídila jinou deku s polštářkem.
Ještě jsem nehledala a tak vás prosím o radu s jakými přikrývky máte zkušenosti. ![]()
Dnešní noc byla opravdu děsná zabral až zodac. ![]()
Moc děkuji Petra
Ahoj Petro,
my máme celá rodina deky plněné ovčí vlnou a jsme naprosto spokojení.
Jsou teploučké a krásně tě obalí jako péřová peřina.:D
Už si nedovedu představit, že bych spala pod péřovkou.
Být tebou, tak Ondráškovi tu peřinu okamžitě seberu!!! I za cenu, že než seženeš jinou, bude spát pod nějakou dekou. Pokud je na peří alergický, musí to být pro něj strašně nepříjemné. A nejlépe bych vyměnila deky a poštáře celé rodině, protože alergeny víří vzduchem po celé místnosti, takže dráždí, i když pod ní přímo nebude spát.
Přeju klidné noci!
Ahoj M.
My jsme to řešili dutým vláknem - aby se daly lůžkoviny čas od času i vyprat. Můžete mít totiž alergii i na roztoče. Jak je to s údržbou přikrývek z ovčí vlny nevím, ale musí být pod nimi moc hajínkově. ![]()
Pokud to na malého tak působí, možná ho nech radši spát pod fleecovou dekou třeba z kočárku, než něco koupíte.
Eva
Moc děkuji
Nad ovčí vlnou už jsem taky přemýšlela.Ale mám strach že v létě pod ní musí být horko
![]()
pod fleecovou dekou ted spinká.Spinkal pod ní i ted 14dní jen včera jsem zkusila peří.A to jsem se přesvědčila že je alergický a peří šlo do peřináku a v pondělí až bude manžílek dom se dohodnem co a jak.
Už jsem peřiny chtěla vyhodit dávno ale mažílek byl proti od malička chrní pod duchnou a nechce se jí vzdát ![]()
Petruš - vlněné přikrývky bych alergikovi na roztoče v peří také nepořizovala, i ve vlně se totiž těmhle potvůrkám daří, sice v menší míře než v peří, ale přece
(hlavně se nedají prát). Nejvhodnější budou z dutého vlákna, vyber prací alespoň na 60 st., při nižší teplotě se roztoči nezničí, vyrábějí se i na 90 st. praní. Ale to už třeba využijí spíše ekzematici a velmi silní alergici.
Tak dobrý kup!! ![]()
sanynka
Dalis spí pod fleecovkou, co je doma z porodnice, a často ji peru; tu z dutého vlákna mám zatím ve skříni. On se tím fleecem vždycky ušmudlá ke spaní, jak je heboučký
.
ještě jsem zapomněla, pokud spíte všichni (i s manželem, který má rád péřové přikrývky) v jedné místnosti, je potřeba vyměnit lůžkoviny asi všem, aby to dítko nedráždilo. Záleží na síle alergie.
sanynka
Když já mám pocit že mu fleecovka nestačí.Pořád má děsně ledové ruce a nosík.
Peří měl jen Ondrášek a manžel a já jsem dostala od rodičů ještě za svobodna tu deku z dutého vlákna.Mě vyhovuje.V zimě je mi sice zima ale jde to.
A nevíte jaká značka je dobrá nebo to je jedno.Já na to koukala a ono těch dek je několik druhů. ![]()
Petruš -
tak v tom případě raději kup tu vyvařovací (např. Clivie od firmy 2G Lipov), je to kvalitní látka a prát ji můžeš klíďo jen na 60st. , alespoň ti déle vydrží.
Co se týče síly přikrývky, tak je to hodně individuální, já mám silnější na zimu a úplně tenounkou na léto a jsem moc spokojená. To samé i pro malou.
sanynka
Konečně jsem se přihlásila ![]()
Petro - pokud je ti zima, máš spatnou gramáž přikrývky, dnes je mnoho možností, pokud je př. hodně naplněná, zase pořádně neobtáhne tělo a teplíčko uniká pryč v místech, kde nedoléhá, dnes si můžeš vybrat př. z tzv. vícedutinkového vlákna(např. Qualofil H7), které je teplejší než jednodutinkové a aniž by byla př. silnější, tak je o hodně teplejší, využívá se ho i do spacáků, ty jsou každý taky do jiného prostředí, pokud jsi si někdy všimla. Kdybys potřebovala ještě cokoli poradit, písni ![]()
sanynka
Koukala jsem na ty přikrývky Clivie a mají tam i dvě přikrývky spojené šnůrkou.No to by bylo něco pro mne v létě jednu v zimě přišněrovat druhou ![]()
A co že je to Qualofil H7? ![]()
To je to vícedutinkové vlákno, takže je to hodně teplá přikrývka, je měkoučká a lehoučká, firma ji má pod názvem Harmonie, pokud to nezměnili, jinak ta svázaná (myslím Clivie DUO??)je moc fajn doporučuji, ale stačí asi ta 1000g+600g, protože silnější spojení by už bylo dost nepřilnavé, pokud víš, co myslím, obejdi obchody a okoukni, co by ti vyhovovalo a uvidíš. Nebo se poptej u dotyčné firmy, jestli u vás ve městě někam dodávají.
sanynka
Sanynko moc děkuji za rady.V po to budu probírat s manžílkem. ![]()
Petra