Alergie na peří

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
569
15.4.06 09:33

Alergie na peří

Ahojky

zjistila jsem že malý má alergii na peří. :cry:

A tak bych ráda pořídila jinou deku s polštářkem.

Ještě jsem nehledala a tak vás prosím o radu s jakými přikrývky máte zkušenosti. :?:
Dnešní noc byla opravdu děsná zabral až zodac. :(

Moc děkuji Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15326
15.4.06 20:14

Ahoj Petro,
my máme celá rodina deky plněné ovčí vlnou a jsme naprosto spokojení.
Jsou teploučké a krásně tě obalí jako péřová peřina.:D
Už si nedovedu představit, že bych spala pod péřovkou.

Být tebou, tak Ondráškovi tu peřinu okamžitě seberu!!! I za cenu, že než seženeš jinou, bude spát pod nějakou dekou. Pokud je na peří alergický, musí to být pro něj strašně nepříjemné. A nejlépe bych vyměnila deky a poštáře celé rodině, protože alergeny víří vzduchem po celé místnosti, takže dráždí, i když pod ní přímo nebude spát.
Přeju klidné noci!
Ahoj M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
15.4.06 20:22

My jsme to řešili dutým vláknem - aby se daly lůžkoviny čas od času i vyprat. Můžete mít totiž alergii i na roztoče. Jak je to s údržbou přikrývek z ovčí vlny nevím, ale musí být pod nimi moc hajínkově. :lol:

Pokud to na malého tak působí, možná ho nech radši spát pod fleecovou dekou třeba z kočárku, než něco koupíte.
 Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
569
15.4.06 21:13

Moc děkuji

Nad ovčí vlnou už jsem taky přemýšlela.Ale mám strach že v létě pod ní musí být horko :?: :?

pod fleecovou dekou ted spinká.Spinkal pod ní i ted 14dní jen včera jsem zkusila peří.A to jsem se přesvědčila že je alergický a peří šlo do peřináku a v pondělí až bude manžílek dom se dohodnem co a jak.

Už jsem peřiny chtěla vyhodit dávno ale mažílek byl proti od malička chrní pod duchnou a nechce se jí vzdát :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
15.4.06 21:15

Petruš - vlněné přikrývky bych alergikovi na roztoče v peří také nepořizovala, i ve vlně se totiž těmhle potvůrkám daří, sice v menší míře než v peří, ale přece :wink: (hlavně se nedají prát). Nejvhodnější budou z dutého vlákna, vyber prací alespoň na 60 st., při nižší teplotě se roztoči nezničí, vyrábějí se i na 90 st. praní. Ale to už třeba využijí spíše ekzematici a velmi silní alergici.

Tak dobrý kup!! :)

sanynka

• Citovat
  • Upravit
5846
15.4.06 21:17

Dalis spí pod fleecovkou, co je doma z porodnice, a často ji peru; tu z dutého vlákna mám zatím ve skříni. On se tím fleecem vždycky ušmudlá ke spaní, jak je heboučký :D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
569
15.4.06 21:18

Sanynko moc kuji za radu a ekzem má prcek už od narození :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
15.4.06 21:18

ještě jsem zapomněla, pokud spíte všichni (i s manželem, který má rád péřové přikrývky) v jedné místnosti, je potřeba vyměnit lůžkoviny asi všem, aby to dítko nedráždilo. Záleží na síle alergie.

sanynka

• Citovat
  • Upravit
569
15.4.06 21:22

Když já mám pocit že mu fleecovka nestačí.Pořád má děsně ledové ruce a nosík.

Peří měl jen Ondrášek a manžel a já jsem dostala od rodičů ještě za svobodna tu deku z dutého vlákna.Mě vyhovuje.V zimě je mi sice zima ale jde to.

A nevíte jaká značka je dobrá nebo to je jedno.Já na to koukala a ono těch dek je několik druhů. :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
15.4.06 21:27

Petruš -
tak v tom případě raději kup tu vyvařovací (např. Clivie od firmy 2G Lipov), je to kvalitní látka a prát ji můžeš klíďo jen na 60st. , alespoň ti déle vydrží. :wink: Co se týče síly přikrývky, tak je to hodně individuální, já mám silnější na zimu a úplně tenounkou na léto a jsem moc spokojená. To samé i pro malou.

sanynka

• Citovat
  • Upravit
948
15.4.06 21:33

Konečně jsem se přihlásila :wink:

Petro - pokud je ti zima, máš spatnou gramáž přikrývky, dnes je mnoho možností, pokud je př. hodně naplněná, zase pořádně neobtáhne tělo a teplíčko uniká pryč v místech, kde nedoléhá, dnes si můžeš vybrat př. z tzv. vícedutinkového vlákna(např. Qualofil H7), které je teplejší než jednodutinkové a aniž by byla př. silnější, tak je o hodně teplejší, využívá se ho i do spacáků, ty jsou každý taky do jiného prostředí, pokud jsi si někdy všimla. Kdybys potřebovala ještě cokoli poradit, písni :wink:

sanynka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
569
15.4.06 21:40

Koukala jsem na ty přikrývky Clivie a mají tam i dvě přikrývky spojené šnůrkou.No to by bylo něco pro mne v létě jednu v zimě přišněrovat druhou :lol:

A co že je to Qualofil H7? :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
948
15.4.06 21:45

To je to vícedutinkové vlákno, takže je to hodně teplá přikrývka, je měkoučká a lehoučká, firma ji má pod názvem Harmonie, pokud to nezměnili, jinak ta svázaná (myslím Clivie DUO??)je moc fajn doporučuji, ale stačí asi ta 1000g+600g, protože silnější spojení by už bylo dost nepřilnavé, pokud víš, co myslím, obejdi obchody a okoukni, co by ti vyhovovalo a uvidíš. Nebo se poptej u dotyčné firmy, jestli u vás ve městě někam dodávají.

sanynka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
569
15.4.06 22:04

Sanynko moc děkuji za rady.V po to budu probírat s manžílkem. :roll:

Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
569