Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky. Můžete mi prosím poradit nějakou dobrou dětskou matraci? Když jsme kupovali postýlku, tak jsme ji koupili i s nebesy, mantinely, dekou, polštářem, povlečení a s molitanovou matrací. Tehdy jsem nad tím nějak zvlášt neuvažovala. .....Ale ted mi přijde, že ta matrace je dost tenká a nekvalitní. Máte nějaký tip? Slyšela jsem, že jsou dobré pružinové nebo kokosové. A kde jste ty svoje sehnaly?Díky moc za vaše odpovědi.
Ahoj,
já taky pořádně nevěděla jakou matraci, tak jsem trochu pátrala a docela byly doporučovaný ty polokokosový - ani úplně tvrdá, ani měkká. Pořídila jsem jí a jsem spokojená (jestli je spokojený i miminko nevím, ale vypadá to, že jo
), je i dost vysoká.
http://www.detskyraj.cz/…robnosti.php?…
Ahoj,
my máme klasickou kokosovou a jsme spokojení. Kupovala jsem jí přes internet, ale bohužel už si přesně nepamatuju kde. Myslím ale, že sehnat jí by neměl být problém.
P
My kupovali matraci do dětské postýlky v Polsku.Nejprve sem chtěla koupiti u nás jenže pak když sem oběhla 3dětské prodejničky a zjistila,že je to dovoz z Polska cena cca 800-900Kč za polokokosovou neváhali jsme a rozjeli se do Polska,/máme ho cca 7km/,kde ta samá ještě s barevným snímatelným potahem vyšla na 380Kč.No není to rozdíl???Samozřejmě,že je také atestovaná.
Ahoj,
my máme kokosovou, ale má jí tam zatím jen na hraní, protože spinká se mnou, ale celých 9 dnů spnkal v postýlce. ![]()
Doporucuji se ty kokosove, ze se v nich nedrzi roztoci a taky se neprolezi jako normalni molitan.My jsme koupili v Polsku kokos-molitan-kokos za 550.- i se sundavacim pratelnym potahem.Myslim, ze cena docela uchazejici.Snad bude prdolka spokojena.Pa Monys
Můžu se zeptat, kde v Polsku jste kupovali? V jakém obchodu?
Díky
Měli jsme polokokosovou, koupenou v obchodě s dětskými věcmi v Praze (nebyla nejlevnější), teď jsme dceři (18 měs.) koupili větší postýlku s pevnými čely a vyndavacími příčkami, kterou půjde později přestavět na malou válendu, protože u té původní přelézala přes šprušle a jednou si už natloukla, jak vypadla. K té jsme koupili podobnou matraci, kombinaci molitan - kokos - molitan, přes internetový obchod, kde jsme kupovali postel (www.terkaperka.cz).
Ty úplně kokosové mi připadají dost tvrdé, molitan se ale nedoporučuje (ani se nedivím, je hrozně měkký a rychle se zničí), tak tohle je takový kompromis.
Já jsem matraci taky pečlivě vybírala a byla mi doporučená pružinová… stála něco málo přes 1000,–Kč ale jsem s ní maximálně spokojená. Eliška spí od začátku jen v postýlce a matrace je pořád jako nová ![]()
Dobrý den, molitanovou matraci rozhodně nedoporučuji pro každodenní spaní. Je velmi měkká a nevhodná pro správný vývoj páteře. Řekla bych, že molitanová je dobrá spíše na nějaké příležitostné spaní na chatě apod. Když už molitanovou, tak určitě nejakou speciální – zdravotní apod. Vhledem k tomu, že se již delší dobu zabívám prodejem dětského zboží, včetně matrací informovala jsem se na jednotlivé matrace u výrobce, na internetu či zákazníků apod.
Výrobce matrací, který nám dodává doporučuje ze všech nejvíce matraci kokosovou – kososové jádro je nejprodyšnější a protialergické, s dobrými izolačními vlastnostmi. Dle mého osobního nározu jsou matrace kokosové dosti tvrdé, ale to je otázka nározu.
Podle mého názoru nejpřijatelnější je matrace kokos – molitan. Je středně tvrdá a přitom dostatečně pružná, aby se přizpůsobyla váze dítěte. Kokosové jádro je (jak už jsem psala výše) vzdušné s dobrými tepelně izolačními vlastnostmi. Díky buňkové struktuře kombinovaná matrace kokos-molitan dostatečně dýchá, je protialergická a poskytuje dítěti na spánek nejvyšší možný komfort.
Osobně tedy doporučuji matraci – kokos molitan. Když to porovnám z hlediska poptávky, nejprodávanější je u nás v obchodě taktéž matrace kokos-molitan.
Dále je velmi oblíbená matrace pohanka – kokos. Ta je taktéž středně tvrdá a obdobné vlastnosti jako matrace kokos – molitan. Rozdíl je v pohankové části – pohanka jako materiál je vhodný zejména revmatiky (což tedy u dětí nehrozí), takže dle mého nározu bohatě postačující a ideální je matrace kokos-molitan.
Zde zasílám odkaz na naše stránky, jednotlivé matrace jsou tam blíže popsané, včetně fotek se složením jednotlivých vrstev:
http://www.nejbaby.cz/clanek.20~.html
a nebo tady přímo na jednotlivé matrace:
http://www.nejbaby.cz/173|.k.0701CI.matrace.html
Ještě doporučuji dokoupit taktéž nepropustný chránič matrace popř. nepropustné prostěradlo. I přestože některé matrace mají pratelný potah - ne nepropustný. Matraci vyprat nemůžete takže chránič se opravdu hodí
Kdyby se ještě někdo chtěl na něco informovat, klidně napište na e-mail, ráda poradím, popř. vyzjistím.
e-mail: info@nejbaby.cz
Přeji ať vyberete tu nejlepší
Mějte se
Zuzana
My jsme koupili matraci kokos, molitan, pohanka. Malá spí od narození v postýlce a vypadá spokojeně ![]()
Ahojky, tak naše malá má v postýlce kokos-molitan-pohanka, se snímatelným povlakem. a zatím se jí spí dobře- nestěžuje si ![]()
Zdravím,
my jsme s manželkou kupovali zde: http://www.matracearosty.cz/detske-matrace , koupili jsme latexovou matraci s línou pěnou a je opravdu kvalitní. Doporučuji.