Dětská matrace

321
9.4.06 19:46

Dětská matrace

Ahoj holky. Můžete mi prosím poradit nějakou dobrou dětskou matraci? Když jsme kupovali postýlku, tak jsme ji koupili i s nebesy, mantinely, dekou, polštářem, povlečení a s molitanovou matrací. Tehdy jsem nad tím nějak zvlášt neuvažovala. .....Ale ted mi přijde, že ta matrace je dost tenká a nekvalitní. Máte nějaký tip? Slyšela jsem, že jsou dobré pružinové nebo kokosové. A kde jste ty svoje sehnaly?Díky moc za vaše odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
253
9.4.06 20:09

Ahoj,

já taky pořádně nevěděla jakou matraci, tak jsem trochu pátrala a docela byly doporučovaný ty polokokosový - ani úplně tvrdá, ani měkká. Pořídila jsem jí a jsem spokojená (jestli je spokojený i miminko nevím, ale vypadá to, že jo :lol: ), je i dost vysoká.
 http://www.detskyraj.cz/…robnosti.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
953
9.4.06 21:57

Ahoj,
my máme klasickou kokosovou a jsme spokojení. Kupovala jsem jí přes internet, ale bohužel už si přesně nepamatuju kde. Myslím ale, že sehnat jí by neměl být problém.
 P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
853
10.4.06 06:24

My kupovali matraci do dětské postýlky v Polsku.Nejprve sem chtěla koupiti u nás jenže pak když sem oběhla 3dětské prodejničky a zjistila,že je to dovoz z Polska cena cca 800-900Kč za polokokosovou neváhali jsme a rozjeli se do Polska,/máme ho cca 7km/,kde ta samá ještě s barevným snímatelným potahem vyšla na 380Kč.No není to rozdíl???Samozřejmě,že je také atestovaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
10.4.06 06:38

Ahoj,
my máme kokosovou, ale má jí tam zatím jen na hraní, protože spinká se mnou, ale celých 9 dnů spnkal v postýlce. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
162
10.4.06 09:08

Doporucuji se ty kokosove, ze se v nich nedrzi roztoci a taky se neprolezi jako normalni molitan.My jsme koupili v Polsku kokos-molitan-kokos za 550.- i se sundavacim pratelnym potahem.Myslim, ze cena docela uchazejici.Snad bude prdolka spokojena.Pa Monys

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
10.4.06 14:01

Já jsem kupovala polokokosovou matraci v Chiccu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
2.11.08 16:37

Můžu se zeptat, kde v Polsku jste kupovali? V jakém obchodu?
 Díky

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
2.11.08 18:32

Máme kvalitní pěnovou z JMP a spokojenost.

• Citovat
  • Upravit
381
2.11.08 21:39

Měli jsme polokokosovou, koupenou v obchodě s dětskými věcmi v Praze (nebyla nejlevnější), teď jsme dceři (18 měs.) koupili větší postýlku s pevnými čely a vyndavacími příčkami, kterou půjde později přestavět na malou válendu, protože u té původní přelézala přes šprušle a jednou si už natloukla, jak vypadla. K té jsme koupili podobnou matraci, kombinaci molitan - kokos - molitan, přes internetový obchod, kde jsme kupovali postel (www.terkaperka.cz).
Ty úplně kokosové mi připadají dost tvrdé, molitan se ale nedoporučuje (ani se nedivím, je hrozně měkký a rychle se zničí), tak tohle je takový kompromis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
3.11.08 09:36

Já jsem matraci taky pečlivě vybírala a byla mi doporučená pružinová… stála něco málo přes 1000,–Kč ale jsem s ní maximálně spokojená. Eliška spí od začátku jen v postýlce a matrace je pořád jako nová :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zuzana-Nejbaby.cz
26.4.10 17:21

Dětské matrace

Dobrý den, molitanovou matraci rozhodně nedoporučuji pro každodenní spaní. Je velmi měkká a nevhodná pro správný vývoj páteře. Řekla bych, že molitanová je dobrá spíše na nějaké příležitostné spaní na chatě apod. Když už molitanovou, tak určitě nejakou speciální – zdravotní apod. Vhledem k tomu, že se již delší dobu zabívám prodejem dětského zboží, včetně matrací informovala jsem se na jednotlivé matrace u výrobce, na internetu či zákazníků apod.

Výrobce matrací, který nám dodává doporučuje ze všech nejvíce matraci kokosovou – kososové jádro je nejprodyšnější a protialergické, s dobrými izolačními vlastnostmi. Dle mého osobního nározu jsou matrace kokosové dosti tvrdé, ale to je otázka nározu.

Podle mého názoru nejpřijatelnější je matrace kokos – molitan. Je středně tvrdá a přitom dostatečně pružná, aby se přizpůsobyla váze dítěte. Kokosové jádro je (jak už jsem psala výše) vzdušné s dobrými tepelně izolačními vlastnostmi. Díky buňkové struktuře kombinovaná matrace kokos-molitan dostatečně dýchá, je protialergická a poskytuje dítěti na spánek nejvyšší možný komfort.
Osobně tedy doporučuji matraci – kokos molitan. Když to porovnám z hlediska poptávky, nejprodávanější je u nás v obchodě taktéž matrace kokos-molitan.

Dále je velmi oblíbená matrace pohanka – kokos. Ta je taktéž středně tvrdá a obdobné vlastnosti jako matrace kokos – molitan. Rozdíl je v pohankové části – pohanka jako materiál je vhodný zejména revmatiky (což tedy u dětí nehrozí), takže dle mého nározu bohatě postačující a ideální je matrace kokos-molitan.

Zde zasílám odkaz na naše stránky, jednotlivé matrace jsou tam blíže popsané, včetně fotek se složením jednotlivých vrstev:
 http://www.nejbaby.cz/clanek.20~.html

a nebo tady přímo na jednotlivé matrace:
http://www.nejbaby.cz/173|.k.0701CI.matrace.html

Ještě doporučuji dokoupit taktéž nepropustný chránič matrace popř. nepropustné prostěradlo. I přestože některé matrace mají pratelný potah - ne nepropustný. Matraci vyprat nemůžete takže chránič se opravdu hodí

Kdyby se ještě někdo chtěl na něco informovat, klidně napište na e-mail, ráda poradím, popř. vyzjistím.
e-mail: info@nejbaby.cz

Přeji ať vyberete tu nejlepší
Mějte se
Zuzana

• Citovat
  • Upravit
283
23.8.10 21:07

My jsme koupili matraci kokos, molitan, pohanka. Malá spí od narození v postýlce a vypadá spokojeně :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6271
23.8.10 21:42

Ahojky, tak naše malá má v postýlce kokos-molitan-pohanka, se snímatelným povlakem. a zatím se jí spí dobře- nestěžuje si :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
DavidLipsky
23.4.11 17:55

Dětské matrace

Zdravím,
my jsme s manželkou kupovali zde: http://www.matracearosty.cz/detske-matrace , koupili jsme latexovou matraci s línou pěnou a je opravdu kvalitní. Doporučuji.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510