Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj dnes mi zjistili, ze mám alergii na plod. Nikde na netu nemůžu najít co to vlastně znamená a jestli to nemůže nějak ohrozit miminko. Máte s tím někdo zkušenosti?
To by ti ale doktor měl asi pořádně vysvětlit. ZEptej seho na to.
@Mmm22 píše:
Ahoj dnes mi zjistili, ze mám alergii na plod. Nikde na netu nemůžu najít co to vlastně znamená a jestli to nemůže nějak ohrozit miminko. Máte s tím někdo zkušenosti?
A to ti zjistili na imunologii, nebo na základě čeho a co konkrétně? Alergie na plod je nicneříkající pojem ![]()
@osvc řekla mi to doktorka na kožní, dělali mi různé testy a nakonec dala diagnózu alergie na plod ![]()
@Mmm22 píše:
@osvc řekla mi to doktorka na kožní, dělali mi různé testy a nakonec dala diagnózu alergie na plod
Na kožním? A poslala tě někam, nebo ti to jenom oznámila a konec? Jak na to vůbec přišla? Mám „podobný“ problém, ale konečnou diagnózu jsem dostala až po podrobném a opakovaném vyšetření na imunologii, kde mi všechno vysvětlili ![]()
Podle nadpisu mě napadlo, ze jsi těhotná a mas alergii na plod v děloze. Tak to naštěstí asi ne. Pokud na kožní, tak nejspíš plody něčeho. Třeba jahody, borůvky, rajčata? Nemáš nějakou psanou zpravu z vyšetření?
@Mmm22 píše:
@osvc řekla mi to doktorka na kožní, dělali mi různé testy a nakonec dala diagnózu alergie na plod
A neni to treba suseny plod? Jako ořechy? ![]()
Tyhle veci se obvykle odhali na imunologii…protilatky na sperma, zona pellucida, atd
Omlouvám se, blbě jsem to napsala
opravdu se jedná o alergii na plod v břiše jakože těhotenství
prý dítě něco vylučuje co vadí mému tělu. Pořád doktorce někdo volal a já jsem z toho byla zaskočen, že jsem se nezeptala na informace
@Mmm22 píše:
Omlouvám se, blbě jsem to napsalaopravdu se jedná o alergii na plod v břiše jakože těhotenství
prý dítě něco vylučuje co vadí mému tělu. Pořád doktorce někdo volal a já jsem z toho byla zaskočen, že jsem se nezeptala na informace
Tohle řeš na alergologii, imulogii. I kdyby to byla pravda, tak kožní nemá s tím takové zkušenosti a informace, aby ty k tomu řekla vše důležité. Tohle je důležité řešit jedině na alergologii, imunologii, možná ještě gynekologie by o tom mohla vědět určitě více než kožní
@osvc právě mi jen oznámila, dala masticku q že za měsíc mám přijít, což mi právě přijde divné.
@Mmm22 píše:
@osvc právě mi jen oznámila, dala masticku q že za měsíc mám přijít, což mi právě přijde divné.
mastičku na alergii na plod? Já sice o takové alergii slyším poprvé. I když já sama mám alergie ne moc časté o kterých lidí ani neví, ale aby se alergie řešila mastičkou, slyším poprvé a přijde mi to jako kravina.
Jako jo, ok, mastička na nějaký kožní problém, zdáli máš
Ale i tak byl by to příznak něčeho…a na to je mastička k ničemu. Musí se řešit příčina a ta se řeší na alergologii, která ty potom příp. může napsat léky i mastičky
Ona dělala kožní testy, testy z krve či co?
@Mmm22 píše:
@stinga píše:![]()
a to si jako do dělohy zavedeš mastičku, namažeš plod a tím utlumíš alergii???
to je dost hardcore, ne?
asi je to nějak úplně jinak, než píšeš, nedává to smysl
Ono to tak může být
Oni jsou lékaři, kteří si myslí, že rozumí všem specializacím. Taky jsem jednu takovou kožní znala ![]()
Kolikaty tt jsi? jestli na začátku, urychleně bez na imunologii, můžeš potřebovat léčbu (kortikoidy, intralipidy apod.). To by ale spis neindikovala kožní, ale imunolog, například z protilátek na trofoblast. Jestli spis ke konci, možná mas jen nějakou vyrazku, na to by masticka seděla a nic moc víc se s tím nedělá. Ale to by zas neříkala ze jde o alergii na plod ![]()