Alergie u kojence

Anonymní
5.4.19 18:27

Alergie u kojence

Chtěla bych vás poprosit, moje 2 mesicni dite reaguje na nějaké potraviny - hlen ve stolici, příjmy apod. Vyřazení mléka 14 dni nepomohlo, chci tedy vyřadit vejce a další alergen je prý mouka? Co se tím myslí, pouze pšenice, tzn. ZE třeba těstoviny ze spadly můžu? Ovesne vločky taky? Děkuji za radu

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21531
5.4.19 18:38

najdi si bezlepkovou dietu a celiakii. Tam se dočteš vše potřebné. A co takové sladkosti, čokolády a ovoce? A mléko jsi vyřadila kompletně? On se člověk diví, v čem všem se objevuje, včetně některých druhů úplně obyčejného pečiva - je potřeba velmi pečlivě studovat složení. A upřímně - pokud je dítě alergické na mléko, tak vyřazením mléka ze své stravy mu nemusí zabrat. Chtělo by to vyzkoušet bezlaktozové UM… Existuje totiž ABKM (alergie na bílkovinu kravského mléka) a intolerance laktózy. Oboje se projevuje zažívacími problémy, ale u intolerance laktozy nestačí vyřadit kravské mléko z jídelníčku matky u kojeného dítěte, protože se vyskytuje i v mateřském mléku… Bohužel se velmi často tyto dva problémy nerozlišují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.4.19 19:22

@nozu
Mrknu na to, sladkosti jsem vyloučila, ovoce ne… jim jen jablka a banany, tam to snad bude v pohode

• Citovat
  • Upravit
21531
5.4.19 19:26

Víš co, standartne se říká, že jablka nejsou alergen. Moje dcera i manžel jsou na jablka alergičtí. A pak si vyber…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
13.8.21 17:51

Detektiv potravinových alergií

Co se týká potravinových alergií u našeho syna, tak nám neskutečně pomohl Detektiv potravinových alergií od Lídy Jířičkové - je to kurz, kde je celý postup vysazování alergenů u kojených miminek do detailu popsaný. Určitě stojí za to shlédnout alespoň webinář na webu, který je zdarma. My tedy už problémy nemáme, ale byla to teda náročná cesta. Nakonec jsme přišli na to, že malej měl alergii na lepek, vajíčko a kuřecí maso :nevim:.. zrovna to kuřecí by mě ani ve snu nenapadlo, že může způsobovat problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová