alergie v těhotenství

1278
23.4.10 11:10

alergie v těhotenství

ahoj holky, mám prosbičku, trpím alergií na břízu, doktoři mi řekli, že nic nesmím, kromě kapek do nosu (sanorin analergin) no a nakonec se mi z toho vyklubal zánět dutin a tak beru antibiotika,takže jsem dost naštvaná. nemáte s tím některá zkušenosti??? berete něco?? díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5173
23.4.10 11:21

ahoj v těhu doopravdy nesmíš žádné prášky na alergii a buď ráda,že máš jen na břízu alergii,mě vadí seno všechen pyl jsem nateklá,nechodím vůbec ven ,mám ucpanej nos,blbě se mi dejchá a z očí mí teče už hnis a hold to musím vydržet :pocitac: … takže buď v klídku jseš na tom dobře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1278
23.4.10 11:25

ty jo tak to je hustý :zed: , u mne je blbý, že strašně trpím na ten zánět dutin a ty anzibiotika mne děsí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
23.4.10 12:07

s antibiotukama to nevím,ale s práškama na alergii jsem si stoprocentně jistá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
23.4.10 12:20

Prasky na alergii se v tehotenstvi muzou. Prvni tri mesice mi dr.napsala claritin a dal jsem mohla uzivat xyzal na ktery jsem zvykla.ten jsem mohla i u kojeni.jsem celorocni alergik takze timhle jsem si zas stoprocentne jista ja i moje alergolozka :wink:
No a atb se pokud vim v tehotenstvi taky predepisuji kdyz je to nutne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
23.4.10 12:29

mě jak alergolog,obvoďák a gyndařka řekli nic se nemůže … a u rášku které mám doma je to i napsaáno zákaz v těhotenství

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
23.4.10 12:31

Naopak, v těhotenství by se léky neměly vůbec vysazovat, ale jen upravit. Mě doktorka dala Zyrtec kapky, protože Zyrtec je léta prověřený a kapky neobsahují třeba bělidla, jako prášky. Měla jsem to odsouhlasené i genetikou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
23.4.10 12:36

verim tomu ze co lekar to nazor.samozrejme cim min leku se v tehu bere tim lip.Ale trapit se fyzicky i psychicky taky neni pro tehotenstvi moc prospesne. Ja jsem nakonec mela stesti ze mi po dobu tehotenstvi alergie vymizela a nemusela jsem brat nic jen obcas pri potizich.Ale doporucene od doktorky jsem to mela tak jak jsem psala vys, sla jsem za ni schvalne hned jak jsem zjistila ze jsem tehotna. No a ted uz jsem zas na praskach asi bych mela znovu otehotnet :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12300
23.4.10 13:03

Holky jsem taky alergik a to dost silnej na pyly. Bylo mi řečeno že samozřejmě je nejlepší nebrat v těhu léky žádné, na alergii se kapičky do nosu a do očí můžou ale jen nehormonální. Léky jako je Xyzal, který běžně beru mi nebyl doporučen, ani jemu podobné léky, právě proto že je to lék hormonální. Dostala jsem předepsané kapičky jménem LIVOSTIN s tím že protože je to lék nehormonální, není tak účinný a musí se požívat vícekrát denně. Mám ho asi týden a docela to pomáhá, aspoň od těch nejhorších příznaků jako rýma a svědění očí. Samozřejmě kýchám vesele dál tak že mám pocit že si to děcko za chvíli vykýchám ven :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
23.4.10 13:07

A ted uz jde jen o to, ktereho lekare si clovek vybere jako nejduveryhodnejsiho :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
23.4.10 13:20
Nikiki píše:
A ted uz jde jen o to, ktereho lekare si clovek vybere jako nejduveryhodnejsiho :lol:

Jojo, přesně tak. Já si ale myslím, že je lepší brát léky, na které je tělo léta zvyklé, než „zlobit“ miminko silnou alergikou rekací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
23.4.10 13:30

Tak přidávám moji zkušenost.
Mě alergoložka nechala nosní sprej a oční kapky, prášky AERIUS, který jsem brala mi vysadila, ale řekla mi, že při potížích si ho můžu občas vzít. Před měsíce mě začala trápit alergie, tak jsem si jeden chtěla vzít a na příbalovým letáku si přečetla, že se nemá v těhu užívat. Proto jsem se ptala gynekologa a on mi na to řekl, že u nás v ČR je jeden z nepřísnějších farmaceutických zákonů, a že to musí psát téměr ke každému léku, a že když si očas vezmu prášek při potížích, že se nic nestane. Pro jistotu jsem si, ale vzala XYZAL, kterej jsem brala dřív (tak píšou, že v těhu po poradě s lékařem). Jinak kamarádka ho brala celé těhu i kojení:think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1278
23.4.10 14:03

je to názor od názoru a ted babo rad :zed: , každopádně si myslím, že kdybych brala léky na alergii, že jsem takhle nemusela dopadnout :cry: , jsem zvědavá jak se pak dohodnu s doktorem,ale alergolog i nosař mi zákázali brát všechno, tak nevím …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
23.4.10 14:07

nemuzes zajit za jinym alergologem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1278
23.4.10 14:07

bohužel tady u nás je jenom jeden :cert: