Alergie, ekzém, nebo problém s očičkama?

2.4.16 23:27

Alergie,ekzém, nebo problém s očičkama?

Ahoj maminky. Mám čtyřměsíčního chlapečka. Při porodu chytl infekci do očka, po pár týdnech se to opakovalo. Kapali jsme kapičky. Najednou si před měsícem začal třít očka a to tak, že si sedřel i kůži okolo oček a pak se to začalo rozlézat po obličeji. Minulý týden jsme museli k doktorce, protože mu to začalo mokvat a nechtělo se to hojit. POslala nás na kožní a tam nám řekli, že je to alergie a ekzém. Ale mě se to nezdá, mne si jen očka a pořád mu z nich slzí a v koutcích má jakoby bílý hnis. Na kožním nám dali mastičky na kůži, během dne se mu to ty odřená místa zahojila, ale očka si tře pořád. Kapeme fenistil, mažeme, pleť máme opět krásnou, ale ty očka. Nějak doufám, že to alergie a ekzém není, že to plyne z těch očí, co myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17
3.4.16 03:23

Propláchnutí slzných kanálků

Je možné (ale třeba to bude i něco jiného), že může mít ucpané oční kanálky. Naše dvě děti to měly, co s tím mi MUDr. řekla až ve věku několika měsíců u prvního syna a u druhého jsme preventivně nechali zkontrolovat o trochu dříve na očním oddělení jedné nemocnice, kde se tomu věnují. Po tzv. propíchnutí (nebo propláchnutí) slzných kanálků to postupně ustalo, od jiných maminek jsme zjistila, že některá miminka šla na tohle i dvakrát po sobě, než to zabralo. A pak už s tím nikdy problém nebyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9452
3.4.16 08:23

@Karrollinka1 Nas maly mel ucpane slzne kanalky.Ale to mel slepene oci jakoby zlutym hlenem. :nevim:
@gueréza Syn byl taky dvakrat. Jednou obe ocicka a pak uz jen jedno.Mel to poradne ucpane.Ani ocka nemohl poradne otevrit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek