Jaká je normální výše alimentů?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
30.10.17 06:56

Kdyz jsme se dohodli na alimetech sami, musim to mit nejak overene? Nebo staci od nej papir, ze mi bude posilat kazdy mesic tolik a tolik a penez?

• Citovat
  • Upravit
5508
30.10.17 07:29
@Anonymní píše:
Kdyz jsme se dohodli na alimetech sami, musim to mit nejak overene? Nebo staci od nej papir, ze mi bude posilat kazdy mesic tolik a tolik a penez?

Nemusíte mít ani papír, stačí ústní dohoda. Pokud by dohodu nedodržoval, pak lze řešit soudně s doplacením zpětně od doby, kdy dohodu přestal dodržovat.
Důležité je, aby peníze posílal prokazatelně, např. z jeho účtu na tvůj účet a platbu označil jako výživné na dítě. Aby pak nebyla zbytečná nedorozumění, která by vztahy zbytečně zhoršila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76352
30.10.17 08:44

@canaglia chci se zeptat, pro zajímavost, otec dítěte posílá výživné v pořádku, ale z cizího účtu, on se jmenuje např. Oliva a výživné přichází z účtu Kašpárek, je tam napsané výživné, může s tím být nějaký problém?,
jména jsou samozřejmě změněna, děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
30.10.17 09:37
@stinga píše:
@canaglia chci se zeptat, pro zajímavost, otec dítěte posílá výživné v pořádku, ale z cizího účtu, on se jmenuje např. Oliva a výživné přichází z účtu Kašpárek, je tam napsané výživné, může s tím být nějaký problém?,
jména jsou samozřejmě změněna, děkuji

Ano, může. Pokud jeden ze třech účastníků začne dělat problém, kde není.
Příjemce výživného může tvrdit, že výživné od povinného nedostává a podat na něj exekuci.
vlastník účtu, ze kterého výživné odchází, může podat žalobu pro vydání bezdůvodného obohacení pro plnění bez právního důvodu. Největší riziko je ale na povinném, protože by mohl být v problémech s prokazováním, že jsou peníze skutečně jeho, když chodí z cizího účtu.
Nicméně pokud nikdo nebude dělat bordel, je vše ok. Jen je to právně rizikové.
Ovšem upozorňuji, že pokud by oprávněná osoba napadla povinného, že neplatí, ačkoliv byla s tímto způsobem platby srozuměna, může to být posouzeno jako tr. čin křivého obvinění, neboť skutková podstata neplacení výživného je trestná. Moje doporučení je, raději to posílat ze svého osobního účtu na osobní účet příjemce a řádně označené jako výživné, pro koho a na jaké období.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76352
30.10.17 10:43

@canaglia ano moc děkuji za právní posouzení, tak nějak jsem si to myslela, nevím proč to otec posílá tímto způsobem, ale to co mu soud určil, mi přichází, tak s tím nic dělat nemíním, ale je to zvláštní, napsáno je tam jen výživné, ale ani měsíc nebo jméno dcery ne
děkuji moc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
30.10.17 10:50
@stinga píše:
@canaglia ano moc děkuji za právní posouzení, tak nějak jsem si to myslela, nevím proč to otec posílá tímto způsobem, ale to co mu soud určil, mi přichází, tak s tím nic dělat nemíním, ale je to zvláštní, napsáno je tam jen výživné, ale ani měsíc nebo jméno dcery ne
děkuji moc :kytka:

Chceš vědět proč? No protože je vů1. Korunovanej. :mrgreen: Dost důvěřivých chlapů na toto dojelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76352
30.10.17 12:07
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat