Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Anonymní píše:
Ahoj, zajímalo by mě jen tak ze zvědavosti, jak vysoké alimenty vám platí ex. na děti starší 14 let? Děkuji
dcera 15let 2800 a syn 7let 2400 ale u holky budu zadat zvyseni
@Anonymní píše:
Ahoj, zajímalo by mě jen tak ze zvědavosti, jak vysoké alimenty vám platí ex. na děti starší 14 let? Děkuji
Nejde o to jak je dítě velké, ale z jakého platu se to počítá
známá má na 15. letého 500Kč Nepřepsala jsem se, opravdu 500.
@Anonymní píše:
Tady jde o to, kolik má otec příjem. Otec který vydělá 17t měsíčně zaplatí na 14ti leté dítě mnohem méně, než otec který vydělá 50t na 4leté ![]()
Manžel taky platí strašně nízké alimenty na 14 a 17 platí dohromady 3400kč, ale je pravda že zase platí lyžáky, výlety, oblečení, boty, mají to tak s bývalou domluvené. Jen mi to příjde děsně málo ![]()
Ahoj holky chci se zeptat, ex mim paltí výživné na 2děti 3800,– ročně jin nad rámec nakoupí cca za 30000,–,má přítelkyni se kterou má 2 děti, holčina se m, u narodila v květnu 2010(to jsem žádala o zvýšení a dopadlo to) a teď chci zažádat znova o zvýšení-vyjde mi to? ikdyž on mi říká že má další vyž. povinnost a že platí nad rámec až dost…
@ala85 může to vyjít a nemusí to ti nikdo neřekne, záleží na tom kolik má plat a tak dále, pokud mu to zvednou může se stát že přestane dávat nad rámec co dává takže by jsi třeba ve finále přišla o tohle ale teba alimenty zvedli o víc a tím by se ti to vykompenzovalo ale to už záleží na daném soudu a na tom co vlastně požaduješ
AHA, TAKŽE KDYŽ MÁ PLAT CCA 18.000,– TAK SE RADŠI ANI NEMÁM SNAŽIT? JE FAKT ŽE DRUHÝ DÍTĚ SE MU NARODILO V BŘEZNU 2012.COŽ JE FAK ŽE MÁ 2 NOVÉ VYŽ. POVINNOSTI, BYLO TEDY I MOŽNÉ ŽE BY MI ALŮIMENTY I SNÍŽILI VZHLEDEM K TOMU ŽE MÁ DALŠÍ 2DĚTI?
Myslíte, že by klaplo snížení alimentů, pokud má chlap cca 30 tis.,já na rodičáku s mimčem a platí na 20letou dceru 4000,–?Má cenu to zkoušet? ![]()
@ala85 no jelikoš má vlastně 4 vyživovací dětské povinosti a k tomu ještě asi i na partnerku a takoví plat tak já bych do toho nešla pokud vám ještě rošně přispívá 30tisíc což je 2500 měsičně k tomu co vám dává alimenty 3800 což je měsíčně 6300 to myslím že ti snad ani žádný soud s jeho platem a vyživ povinostma asi nedá ale to je na tvojí zváženou zda to má cenu nebo ne. Jde asi i o to co vlastně je v těch 30tisících zahrnuto? oblečení, kroužky… Pokud jsou to výdaje když jsou děti u otce to bych nebrala jako přispívání nad rámec pokud to dává jako k uvívání furt nemá to otec jen u sebe tak bych to brala jako v pohodě a nežádala bych.
@Anonymní píše:
Myslíte, že by klaplo snížení alimentů, pokud má chlap cca 30 tis.,já na rodičáku s mimčem a platí na 20letou dceru 4000,–?Má cenu to zkoušet?
ani náhodou ba naopak bych se bála že to zvýšej
Ahoj holky, rozchazim se s chlapem, chtela jsem se zeptat kolik mi tak bude platit alimenty, kdyz ma z min manzelstvi dve deti na ktere plati 2500kc po dohode s byvalou manzelkou, ted ma vyplatu 17200,ale ma v odpoctu deti, ktery ma kazdy mesic ve vyplate, takze az se odstehuje pocitam ze bude mit tak pres 14tisic, mame tri deti :6,4,1 rok. Prave ze do kalkulacky to hodit nemuzu kdyz plati alimenty jeste nekde jinde.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, rozchazim se s chlapem, chtela jsem se zeptat kolik mi tak bude platit alimenty, kdyz ma z min manzelstvi dve deti na ktere plati 2500kc po dohode s byvalou manzelkou, ted ma vyplatu 17200,ale ma v odpoctu deti, ktery ma kazdy mesic ve vyplate, takze az se odstehuje pocitam ze bude mit tak pres 14tisic, mame tri deti :6,4,1 rok. Prave ze do kalkulacky to hodit nemuzu kdyz plati alimenty jeste nekde jinde.
Tipuju tak tri tisice dohromady, max ctyri
![]()
@farska diky a myslim ze by mi jeste daval vyzivne na matku ditete do dvouch let veku ditete nebo co to je?
@Anonymní píše:
@farska diky a myslim ze by mi jeste daval vyzivne na matku ditete do dvouch let veku ditete nebo co to je?
To jiste, ale nevim, jestli by se o to nesnizily castky na aliky..
Pokud ma 14 tis a plati 2500 na dve deti…To je 11500,–Kc.
Z toho kdyby mel jeste platit na vase tri deti plus tebe nejakych DOHROMADY 4 tisice, bude mu zustavat 7500,–Kc.