Alimenty - neposlal je

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10
15.1.12 16:27

já to teda vždycky řeším tak jak jsem psala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ankoh
15.1.12 16:31
monapupp píše:
Ahoj,zrovna to samé řeším.Jelikož,ale pracuje v cizině,tak nejde exekuce na plat,ale na majetek.
Tak k tobě :-) …Jediné co je blbé,že on má ze zákona právo zaplatit i poslední den v měsíci.Tudíž musíš počkat do konce tohoto měsíce.Pak zajdi na soud na exekuční a chtěj exekuci na plat.Sebou si vem rozsudek o alimentech a rozvodu..pokud byl(víc po mě nechtěli).Pak jim nahlásíš částku a oni již to zpracují.Pak ti přijde rozhodnutí soudem.Dle zákona má výživné přednost před všemi exekucemi,tak pokud má exekuce,tak nejprve strhnou pro tebe a pak ten zbytek ostatním.Já momentálně čekám každým dnem,že mu udělají exekuci na majetek.

takže nemá cenu to řešit dřív než na konci měsíce?

• Citovat
  • Upravit
byron
15.1.12 16:40
Martina85 píše:
byron:nepřipadá mě to zdlouhavý,ale co já vím tak nemůže sama nařídit exekuci pokud to neprojde 3 měsícema neplacení.To musí mít prvně v ruce papír od policie že je to trestní čin
No tak to není…Sama jsem bez nějakého trestního oznámení podala návrh na exekuci…
  • Citovat
  • Upravit
byron
15.1.12 16:42
Přesně tak! Nech si poradit a řeš to co nejdřív přes soud…Pokud on má exekuci lkvůli dluhům, šla bych hned, protože nemá šanci zaplatit i kdyby chtěl
Palina.zl píše:
ankoh píše:
Martina85 píše:
byron:nepřipadá mě to zdlouhavý,ale co já vím tak nemůže sama nařídit exekuci pokud to neprojde 3 měsícema neplacení.To musí mít prvně v ruce papír od policie že je to trestní čin
taky si myslím že tam je to neplacení tři měsíce
Pokud se nezměnily podmínky, tak na nařízení exekuce (z platu) žádný papír od PČR být nemusí. Stačí nezaplacený jeden měsíc…
  • Citovat
  • Upravit
ankoh
15.1.12 16:42

vidím to tak že zítra půjdu navštívit sociálku a tam mi snad poradí co a jak dál

• Citovat
  • Upravit
byron
15.1.12 16:45

Ti, co mu nařídili exekuci, tak nemají páru o tom, kolik má alimenty! Ani je to nezajímá. Takto budou muset přednostně být strhávány alimenty!

Mně takto nikdo neporadil, ani na sociálce! Byla jsme bez alimentů dosist dlouho, resp platil směšnou částku. Takže může se stát, že i soc pracovnice ti neporadí jak by měla!

• Citovat
  • Upravit
ankoh
15.1.12 16:51
byron píše:
Ti, co mu nařídili exekuci, tak nemají páru o tom, kolik má alimenty! Ani je to nezajímá. Takto budou muset přednostně být strhávány alimenty!Mně takto nikdo neporadil, ani na sociálce! Byla jsme bez alimentů dosist dlouho, resp platil směšnou částku. Takže může se stát, že i soc pracovnice ti neporadí jak by měla!

aha,takže radši jít na to soudně.děkuji :)

• Citovat
  • Upravit
836
15.1.12 17:03
ankoh píše:
monapupp píše:
Ahoj,zrovna to samé řeším.Jelikož,ale pracuje v cizině,tak nejde exekuce na plat,ale na majetek.
Tak k tobě :-) …Jediné co je blbé,že on má ze zákona právo zaplatit i poslední den v měsíci.Tudíž musíš počkat do konce tohoto měsíce.Pak zajdi na soud na exekuční a chtěj exekuci na plat.Sebou si vem rozsudek o alimentech a rozvodu..pokud byl(víc po mě nechtěli).Pak jim nahlásíš částku a oni již to zpracují.Pak ti přijde rozhodnutí soudem.Dle zákona má výživné přednost před všemi exekucemi,tak pokud má exekuce,tak nejprve strhnou pro tebe a pak ten zbytek ostatním.Já momentálně čekám každým dnem,že mu udělají exekuci na majetek.
takže nemá cenu to řešit dřív než na konci měsíce?

Ano,přesně tak.Já také za prosinec řešila až 2.ledna.Paní říkala,že to tak je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
15.1.12 17:21
Jestli chceš, můžu to v noci napsat návrh, vkostru, to si můžeš napsat doma v ruce. Paní je vždy vděčná, že to nemusí psát. Napiš si dlužnou částku. Pak bych napsala ještě jeden návrh na běžné výživné. Šla bych na exekuční a vyptala se, a podala. Jestli to tedy půjde až příští měsíc, to nevím. Každopádně už zítra bych to začala řešit
ankoh píše:
byron píše:
Ti, co mu nařídili exekuci, tak nemají páru o tom, kolik má alimenty! Ani je to nezajímá. Takto budou muset přednostně být strhávány alimenty!Mně takto nikdo neporadil, ani na sociálce! Byla jsme bez alimentů dosist dlouho, resp platil směšnou částku. Takže může se stát, že i soc pracovnice ti neporadí jak by měla!
  • Citovat
  • Upravit
byron
15.1.12 17:22

Ještě si púřiprav rozsudek o výživném- budeš potřebovat spisové značky

• Citovat
  • Upravit
ankoh
15.1.12 17:23
byron píše:
Jestli chceš, můžu to v noci napsat návrh, vkostru, to si můžeš napsat doma v ruce. Paní je vždy vděčná, že to nemusí psát. Napiš si dlužnou částku. Pak bych napsala ještě jeden návrh na běžné výživné. Šla bych na exekuční a vyptala se, a podala. Jestli to tedy půjde až příští měsíc, to nevím. Každopádně už zítra bych to začala řešit
ankoh píše:
byron píše:

to by bylo super,děkuji. :hug:

• Citovat
  • Upravit
ankoh
15.1.12 17:24
byron píše:
Ještě si púřiprav rozsudek o výživném- budeš potřebovat spisové značky

mám připravené všechno možné :)

• Citovat
  • Upravit
byron
15.1.12 17:25

Dělám velký úklid, dostanu se k tomu až pozdě večer- až děti usnou, jo?

• Citovat
  • Upravit
ankoh
15.1.12 17:26
byron píše:
Dělám velký úklid, dostanu se k tomu až pozdě večer- až děti usnou, jo?

kdykoliv :) děkuji za pomoc

• Citovat
  • Upravit
743
15.1.12 18:58

To, co tu píše byron je pravda. Na policii může po čtyřech měsících podat tr. ozn., ale to, že jej zavřou jí moc nepomůže. Pokud dostal exekuce (ne na alíky), tak exekutory nějaké výživné - pokud není přímo na ně exekuce, nezajímá! Proto může žádat exekuci na výživné - viz rady od byron. Takže bych to udělala tak, jak ti radí. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí