Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ankoh píše:
vidím to tak že zítra půjdu navštívit sociálku a tam mi snad poradí co a jak dál
Jestli je otec dětí zaměstnanec (ne OSVČ), tak nechoď na sociálku, ale na soud. Vyšší soudní úřednice se mnou sepsala návrh na srážení výživného z platu, ale musela jsem počkat, až bude dlužit měsíc. A nemusí to být celé výžvné, já jsem to podávala kvůli 1/4 výživného. Pak to nějakou dobu trvá, ale důležité je, že zaměstnavatel musí začít srážet hned, i když peníze pak pošle až po nabytí rozhodnutí o exekuci právní moci.
ankoh píše:
Dobrý den
Tak jsem měla dneska moooc pěkné probuzení. Má drahá polovička, se kterým už asi dva roky nežiju mi ráno napsal, že neposlal tenhle měsíc alimenty, které má soudně určené, že nemá peníze. Něco takového jsem čekala, protože v pátek mi přišlo oznámení o exekuci, kterou má uvalenou na majetek, jen jsem doufala, že pokud má trvalý příkaz na účtě, že se tím pádem pošlou. No jak to tak vypadá, tak jsem se asi spletla. Nejhorší je, že ho vůbec nezajímá, co bude s dětmi, máme dva kluky, 10 a 4 roky. Víte některá jak to teď funguje? Kolikrát musí nezaplatit aby se mohla dát exekuce na plat? Sociálka nějak pomůže nebo se mám postarat sama? Momentálně po skončení rodičovské jsem bez příjmu, jediný příjem má přítel, který je OSVČ, což ne každý měsíc je posvícení. Vím, že tohle téma se tu už probíralo určitě několikrát ale přesto doufám, že mi můžete poradit. Předem děkuji
já mám pocit ,že výživné má přednost před ostatními pohledávkami,asi bych zavolala tomu exekutorovy a došla bych na sociálku
předpokládám,že by platil,ale prostě nemá z čeho ,když mu exekutor zablokoval účet. Je to tak?
sophinka píše:
předpokládám,že by platil,ale prostě nemá z čeho ,když mu exekutor zablokoval účet. Je to tak?
ano,po rozhodnutí soudu o výši se nestalo že by vynechal byť jen jeden měsíc.
ankoh píše:sophinka píše:ano,po rozhodnutí soudu o výši se nestalo že by vynechal byť jen jeden měsíc.
myslím,že na účtu může jednorázově při zablokování exekutorem dostat 6000 kč to by vyřešilo tento měsíc a pak byste už měli být jako přednostní pohledávka..... ale to se tedy jen domnívám
Stačí, aby dlužil alimenty měsíc a dá se exekuce řešit přes soud. Jen to musí být u zaměstnance. Já jsem to tak před třemi roky měla. Tak předpokládám, že nedošlo k žádné změně
.