Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Určitě si dojdi na sociálku a poraď se. Předpisy se mění, takže těžko u laiků najdeš fundovanou radu. Pokud si pamatuji, tak výživné má přednostní právo, takže by to chtělo minimálně na exekutora vyrukovat se soudním rozhodnutím o výživném a podle mě by měli před vlastní exekucí uspokojovat výživné. Ale jak říkám, mění se to, vyraž pro informace za odborníky.
Chystám se zítra, ale počítám, že stejně tenhle měsíc z nikoho už nic nedostanu.
Ahoj, nevím přesně, ale pokud má exekuci na účet, tak se zajdi poradit, aby mu dali i exekuci na alíky, protože jinak to z něj nedostaneš. A alimenty mají přednost před veškerými jinými exekucemi.
Ahoj já náhodou mám skoro stejný problémy s bývalím .No asi takto po 3 nezaplacení výživného jdi na plocii v místě bydliště-vem si sebou rozsudek kolik ti má platit ,rodný list děti a účtenky kdy ti naposledy zaplatil.Policie to stebou sepíše a ho si asi tak po týdnu pozvou a vyslechnou proč nezaplatil a můžu ti říct s vlastní zkušenosti to bývalej vždycky ze strachu policie to týdne zaplatil.Nesmíš se ukázat jako slabá před bývalím a musíš mu ukázat že taky máš nahoru a nenech se ukecávat že máš počkat. ![]()
Ne, exekuci podej hned!!!! Dojdi na sou na exekuční, řekni jaká je situace!!!Alimenty mají vždy přednost a musí ti chodit v plné výši, potom až jeho dluhy. V pondělí tam naběhni a hned to vyřídíte. Řekni, kde bydlí, pracuje atd, co nejvíc budeš vědět, tím to bude rychlejší. Strhnou mu najednou i ten dluh, co má u tebe, neboj se! Není to tak pomalý. Příští měsíc bys mohla mít oboje alimenty
Martina85 píše:
Ahoj já náhodou mám skoro stejný problémy s bývalím .No asi takto po 3 nezaplacení výživného jdi na plocii v místě bydliště-vem si sebou rozsudek kolik ti má platit ,rodný list děti a účtenky kdy ti naposledy zaplatil.Policie to stebou sepíše a ho si asi tak po týdnu pozvou a vyslechnou proč nezaplatil a můžu ti říct s vlastní zkušenosti to bývalej vždycky ze strachu policie to týdne zaplatil.Nesmíš se ukázat jako slabá před bývalím a musíš mu ukázat že taky máš nahoru a nenech se ukecávat že máš počkat.
Jj, určitě se běž zeptat na sociálku. Známá nedávno řešila podobnou situaci a na soc. jí řekli, že musí podat trestní oznámení, ale že to prý nemá cenu dřív, než nezaplatí 2- 3 měsíce. Btw. by mě zajímalo, jestli se člověk do té doby má s dětmi chodit pást, či co… Nakonec to tedy dobře dopadlo a další měsíc je poslal, tak držím palce, aby se tak stalo i u Vás!
byron:nepřipadá mě to zdlouhavý,ale co já vím tak nemůže sama nařídit exekuci pokud to neprojde 3 měsícema neplacení.To musí mít prvně v ruce papír od policie že je to trestní čin
jo přesně tak, je to pro nás obrovský záah do rozpočtu, vždyt jen za nájem a věci spojené s bydlením dáváme 1O.000,– a kde je jídlo? A on si napíše, že to je moje věc, že já chtěla odejít tak ať se teď postarám ![]()
Martina85 píše:
byron:nepřipadá mě to zdlouhavý,ale co já vím tak nemůže sama nařídit exekuci pokud to neprojde 3 měsícema neplacení.To musí mít prvně v ruce papír od policie že je to trestní čin
taky si myslím že tam je to neplacení tři měsíce
Enie píše:
Jj, určitě se běž zeptat na sociálku. Známá nedávno řešila podobnou situaci a na soc. jí řekli, že musí podat trestní oznámení, ale že to prý nemá cenu dřív, než nezaplatí 2- 3 měsíce. Btw. by mě zajímalo, jestli se člověk do té doby má s dětmi chodit pást, či co… Nakonec to tedy dobře dopadlo a další měsíc je poslal, tak držím palce, aby se tak stalo i u Vás!
no pochybuji že dobrovolně něco pošle, pořád se vymlouvá že nemá peníze, že musí platit dluhy, a já pak zjistím, že žádné dluhy neplatí a je na něho uvalená exekuce
Ahojky - určitě bych to řešila exekucí, jak píše byron . Sama jsem to řešila před cca dvěma lety - stačilo, aby ex nezaplatil jeden měsíc a „už se vezl“. Na sociálce mi doporučili zajít na soud v místě mého trvalého pobytu, tam jsem byla poslána na exekuční a vyšší soudní úřednice to se mnou v poho sepsala (dala jsem jí adresu pobytu a název a sídlo zaměstnavatele bývalého manžela). Následně usnesení poslala 1× mně, 1× ex-manželovi a 1× k němu do zaměstnání. Od doručení měl zaměstnavatel povinnost výživné „odkládat“ (vyplatit se může až po nabytí právní moci - kdyby se náhodou ex odvolal). Pak mi tuším 3× přišlo dvojnásobné výživné - aby se doplatil dluh ![]()
ankoh píše:Martina85 píše:taky si myslím že tam je to neplacení tři měsíce
Pokud se nezměnily podmínky, tak na nařízení exekuce (z platu) žádný papír od PČR být nemusí. Stačí nezaplacený jeden měsíc…
Ahoj,zrovna to samé řeším.Jelikož,ale pracuje v cizině,tak nejde exekuce na plat,ale na majetek.
Tak k tobě
…Jediné co je blbé,že on má ze zákona právo zaplatit i poslední den v měsíci.Tudíž musíš počkat do konce tohoto měsíce.Pak zajdi na soud na exekuční a chtěj exekuci na plat.Sebou si vem rozsudek o alimentech a rozvodu..pokud byl(víc po mě nechtěli).Pak jim nahlásíš částku a oni již to zpracují.Pak ti přijde rozhodnutí soudem.Dle zákona má výživné přednost před všemi exekucemi,tak pokud má exekuce,tak nejprve strhnou pro tebe a pak ten zbytek ostatním.
Já momentálně čekám každým dnem,že mu udělají exekuci na majetek.
Dobrý den
Tak jsem měla dneska moooc pěkné probuzení. Má drahá polovička, se kterým už asi dva roky nežiju mi ráno napsal, že neposlal tenhle měsíc alimenty, které má soudně určené, že nemá peníze. Něco takového jsem čekala, protože v pátek mi přišlo oznámení o exekuci, kterou má uvalenou na majetek, jen jsem doufala, že pokud má trvalý příkaz na účtě, že se tím pádem pošlou. No jak to tak vypadá, tak jsem se asi spletla. Nejhorší je, že ho vůbec nezajímá, co bude s dětmi, máme dva kluky, 10 a 4 roky. Víte některá jak to teď funguje? Kolikrát musí nezaplatit aby se mohla dát exekuce na plat? Sociálka nějak pomůže nebo se mám postarat sama? Momentálně po skončení rodičovské jsem bez příjmu, jediný příjem má přítel, který je OSVČ, což ne každý měsíc je posvícení. Vím, že tohle téma se tu už probíralo určitě několikrát ale přesto doufám, že mi můžete poradit. Předem děkuji