Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Záleží jak to mají napsané v rozsudku, zda bude hradit něco nad rámec výživného.
Tak to nech na chlapovi, kolik dá…když by to bylo obráceně, tak bys taky chtěla víc…si vezmi kolik prostředků je k dispozici pro děti v úplné rodině a nebo když to táhne máma sama…školku může chlap platit napřímo, jestli se bojíte, že to paní utratí…jinak u nás pro pětiletou to je školka 1500kč, jeden kroužek 4tis, druhý kroužek 2500kč plus každou chvíli nějaké vybavení…boty na zimu jedny 1700kč, druhé 450kč,…a tak to pokračuje…
No, chtit to může, ale je to nevymahatelné. Na druhou stranu, pokud ma v rozsudku uvedeno, ze bude prispivat nad rámec alimentů a nebude to delat, tak ji ty alimenty soud zvedne.
Nicméně do jeho plateb na dítě tobě nic není, takze to neřeš a tim je vyřešeno.
To je pekne, takze neni problem male na neco prispet, ale protoze vas maminka stve, tak ji neprispejete. Ty penize jsou pro dite a ne pro maminku. To by me zajimalo jestli pritel chodi na OCR, kdyz je dite nemocne a ze skolkove deti byvaji casto nemocne.5 tisic je za me pakatel.Je smutne, ze diteti jeho otec nechce platit dalsi vydaje. Jen ta skolka+stravne muze v klidu stat 2,5tis. Najdi si radsi nejakeho bezdetneho, at se nemusis delit o zdroje.
Příspěvek upraven 14.11.24 v 14:46
Jak píšou holky, záleží, co má v rozsudku. A hlavně - tobě po tom nic není, nech chlapa, ať si to řeší sám. Je moc hezké, že malou podporuje i mimo alimenty - to totiž nemá s jeho ex nic společného, ty peníze jsou pro holčičku, na její potřeby.
A jak jistě víš, alimenty se počítají podle platu otce, takže pokud má například 30 čistého, je 5k docela málo a nebylo by se čemu divit, kdyby měl v rozsudku ještě i platby nad rámec výživného (školka, rovnátka, brýle, sportovní potřeby, boty a dražší oblečení apod.).
@Anonymní píše: Více
záleží co má v rozsudku. Můj platil málo a v rozsudku bylo že se podílí na dalších takových to věcech… A taky jaký má příjem a další vyživovací povinnosti…??? Pokud vydělává 30tis ok.. 5000 je super… pokud 70-80ti tak at ji pošle 10tis měsíčně a bude to fajn pro obě strany.
@unuděná píše: Více
z 30ti čistého je 5tis málo? tak to se mi nezdá? Kolik má platit?
@KKK85 píše: Více
Máš pravdu, podle kalkulačky je průměr v tomto případě kolem 3,5k. Ale chtěla jsem tím říct, že prostě záleží na jeho platu a dalších okolnostech, ne na tom, co si o tom myslí nextka ![]()
Tak když není problém na cokoliv přispět tak se postarejte o ošacení a obutí na zimu vy a možná se budete divit na kolik vás to vše přijde… Plus zaplaťte školku ![]()
Zdravím, chtěla bych se zeptat.
Přítel má dceru 4 roky, co chodí do školky.. Jeho bývalá přítelkyně dostává 5 tisic a ještě po něm chce peníze za školku a zvlášť ještě na oblečení pro malou..
Chtela bych se jen zeptat, zda tohle muze chtit? Dočetla jsem se, že na to slouží právě alimenty, ale ona si to nárokuje jeste k tomu..
Nemáme problém male cokoliv koupit, na cokoliv přispět, ale sama maminka se k nám chová nevhodně, malou štve proti nám..
Nebo dokáže někdo poradit k čemu konkrétně alimenty jsou? Maminka tvrdí, ze tohle všechno k alimentům má platit, a ja si myslim, ze uplne pravda to neni..
Moc Vám děkuji!