Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Kdyby si to po sobě lidi alespoň četli, aby to dávalo hlavu a patu..
O gramatice ani nemluvě obuvi/obuvy ![]()
Jediné co jsem pochopila, že ti vadí otcův zájem nakoupit dítěti potřeby do školky podle sebe a ne podle tebe, víc jsem z toho nepobrala ![]()
@KáťaKašpi píše: Více
Asi tak ![]()
Zakladatelko, když s ním není domluva, tak se s ním nedomlouvej. Ať mu koupí co chce, pokud půjde do školky od něj, ať mu klidně dá jeho oblečení a věci, pokud od tebe, tak mu dáš zase ty, co uznáš za vhodné. Proč se necháváš nějak manipulovat?? Buď ráda, že mu chce něco nakoupit, ať si to nosí u něj. Když ho máš ve výhradní péči, tak mu nohy za jeden víkend v měsíci u něj fakt nezničí ![]()
@unuděná mam ho na papire ve vyhradni peci ale on ho ma treba 10 dnu. A bohuzel to je treba 2 dny jo, 2 dny ne..tak jak ve skolce menit prezuvky… ![]()
@Anonymní píše: Více
A proč na to přistupuješ? Vy nemáte od soudu přesně stanovený styk?
Prave at si to nosi u nej ale tak to neni…syn od nej chodi ke mne i rreba sec3 plysaka..ale syn si s nima nehraje..nekde je tu vzdy pohodi a ja je hledam protoze otrc je chce zpet pri predani…
Zakladatelko, vůbec tomu nerozumím, ale už nějakou péči máte nebo vůbec? Jaké snížení alimentů? Nechápu. Si nakup svoje a neřeš. Kdyz mu dá něco on, tak ať dá. Však to můžeš mít ve školce a víc neřešit, ráno dítěti dat svoje. Nebo on se nějak víc podíli na péči? Přizpůsobovat se nějak nemusíš, nemusíš si nechat ani nic diktovat. Dej návrh týkající se jeho péče a uveď tam důvody, proč kvůli pracovní době potřebuješ jasně dana pravidla
Příspěvek upraven 13.11.24 v 10:49
@lucad77 soud byl a vicemene mi bylo receno, ze mu ho musim „davat“ vic jak s tydenni pauzou a otec pracuje a ja byla na RD. Tak jsem pristoupila na dohodu u soudu s pokyny co nam davali. Jeho taky nenechalu jit s alimenty dolu apod…Ale kdyz uz budu pracovat tak m ito nevyhovuje…tak sem ho konfrontovala nejde to…tak bylo zaslano k soudu zas navrh na zmenu.
Sám si snížit jen tak alimenty nemůže. To se můžeš bránit u soudu. Jinak souhlas s unuděnou, nedebatovat, odkejvej mu to a udělej si podle sebe jak potřebuješ. Vím že je to těžký to snést, když ti kecá do všeho, tak si pomysli v duchu „je to debiI, je to debiI“ a hotovo. Co koupí synovi on, tak kluk užije u něj nebo ve školce, ty kup co považuješ za nutné a syn to užije u tebe.
@martina.se prave ze in ho mas hodne..je to jak stridavka, ale slovne je napsano ze ho mam ve vyhradni peci ja…
No vidíš, zasláno k soudu na změnu návrhu, to je v pořádku.
No a co je špatného na tom, že chce pro dítě vše co potřebuje koupit? Že se nedomluvíte je asi i tvoje zásluha ne? Taky si prosazuješ to svoje ![]()
ty uz jsi dnes rano pod vlivem? nebo. jsi negramot a neumis si po sobe ani prispevek precist, aby daval smysl. pises jednou, ze mas kluka ve sve peci, pak ze cekate na soud… prosim te ujasni si, na co vlastne chces odpoved
Tak dejte styk tak, aby to šlo skloubit u obou s prací. Buď jen víkendy, nebo nějaký den v týdnu, pokud to půjde ![]()
Dobrý den, prosím o druhý nazor. Mam syna ve vyhradní péči od ledna se vracim do prace. Syn ma detskou skupinu od me prace ptz jsme v okoli nesehnali skolku ve zkratce. No a nejde jen o tohle ale priklad. Reknu otci ze syn bude mit ve skolce krabicky na svacinu, batuzek a kartacek a on rekne: vse na nej mam ja vse mu dam…(psala jsem mu ze si to rozdelime a on na me takle…), ted zas rano psal co je vse potreba do skolky? Backory? Ja mu je koupim psal. No jo jenze my se ve vyberu obuvi neshodujeme a kdyz v tom syn bude cele dny tak mi to neni volný. Chce mi snizit alimenty ale na vybavu obuvy do skolky ma…sve mi ze ho mam v plne pe i a vlastne to pro nej znamrna jen zd odskacu ocr, nemoci a jinak mi kafra uplne do vseho a ja nemam tyden klid.furt neco s nim musim resit. Ale on se nechce donlouvat on mi rozkazuje, nedava vyber…k soudu uz mame ppdany navrh ohledne pece..celou rodicovskou jsem skakala dle jeho smen ale kdyz pujdu do prace tak to potrebjji upravit a on to nerespektuje chce abych proste ja se podrizovala jemu. Ja nevim jak to mam vyresit…vyhradni pece neznamrna ze matka mu vybavuje skolku? To on mi muze jako „utrtit“ a vse nakoupit pro nej dat mu to tam a ja si sve zahodim?
prosim anonym jjnak smaazat