Alimenty - jak na něj

11.4.13 10:31

Alimenty - jak na něj

Ahoj děvčata potřebovala bych poradit. V prosinci jsem odešla od manžela a v únoru jsem podala na soud žádost o rozvod včetně dohody o výživném kde mi podepsal 2tis. měsíčně. Doteď mi nedal ani korunu a pořád se jen ohání tím, že nemá. Já vůbec nevím jaké mám možnosti nebo jak postupovat. Poraďte mi děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Jitka1976
11.4.13 10:44

Co mu vrazit dítě s tím, že když nemůže platit, ty musíš do práce…aspoň na zkrácený úvazek… :mrgreen:
Asi nereálný, co…ale možná by se vzpamatoval…jinak soudy…exekuce…víc mě nenapadá…ještě jeho rodiče…pokud neplatí on, povinnost mají asi oni… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Jitka1976
11.4.13 10:45

Co mu vrazit dítě s tím, že když nemůže platit, ty musíš do práce…aspoň na zkrácený úvazek… :mrgreen:
Asi nereálný, co…ale možná by se vzpamatoval…jinak soudy…exekuce…víc mě nenapadá…ještě jeho rodiče…pokud neplatí on, povinnost mají asi oni… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Jitka1976
11.4.13 10:46

• Citovat
  • Upravit
2892
11.4.13 10:51

Jojo, to znám, pořád výmluvy a víš co je nejhorší, že i když ti zaplatí třeba jen 200 Kč, tak s tím nic neuděláš, jelikož se to bere jako snaha platit a s tím prostě u soudu neuspěješ :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1438
11.4.13 10:59

Tak teď s tím asi nic moc nenaděláš, dokud neproběhne soud o dítě + alimenty, tak na něj celkem nic nemáš. Teprve až proběhne soud a budou stanovené alimenty na dobu PŘED ROZVODEM i po rozvodu, tak na něj můžeš dát exekuci, pokud by ti i nadále neplatil.

Teď ještě před soudem asi maximálně tak podat návrh na vydání předběžného opatření, ve kterém by soud otci stanovil povinnost platit alespoň nějaké peníze do doby, než soud o výživném rozhodne. Ale jaká je šance, že ti soudce vyhoví, to netuším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
11.4.13 11:31

Souhlasím s @Les2311, ještě bych dodala - on se chce s dítětem vídat? Pokud ano, tak bych mu ho zatrhla, dokud nezaplatí a poud ne, tak bych naopak udělala to, co píše @Jitka1976, možná to k ničemu nepomůže, ale dokud to nezkusíš, tak to nezjistíš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
11.4.13 12:25
@Jitka1976 píše:
Asi nereálný, co…ale možná by se vzpamatoval…jinak soudy…exekuce…víc mě nenapadá…ještě jeho rodiče…pokud neplatí on, povinnost mají asi oni… :nevim:

No ono to s těma prarodičema není tak horké. Si o tom něco přečti :mrgreen: Ona musí žalovat všechny prarodiče, ne jen rodiče otce a pokud by jeho rodiče měli malý příjem, museli by ji platit její rodiče :lol: Takže to asi není moc dobrý nápad. zakladatelko, počkej si na rozsudek, jakmile ti nezaplatí, dej na něj exekuci, to lze i po prvních nezaplacených alimentech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.4.13 14:41

Já asi počkám jak araw říká je to rozumný…on se s malým vídat nechce a abych byla upřímná neumí se o něj ani postarat takže bych měla strach mu ho dát…malej stejně chodí do školky takže chodím normálně do práce mě jde jen o to jak postupovat a kdy na něj můžu podat trestní oznámení apod… když dostanu nějaké vyjádření od soudu tak jemu určitě pošlou do kdy ty alimenty musí zpětně doplatit a když je nedoplatí v danou dobu jak dál??? hned na něj podat trestní oznámení nebo exekuci já vůbec nevím jak to funguje…jinak on je normálně zaměstnaná asi půjde marodit ale to na věci nic nemění to už jsem si zjistila takže by měla výživné platit i když bude na nemocenské. Holky stejně je to bordel my děti živíme šatíme celý život se o ně staráme a oni si jen zplodí a nestarají se. Nehážu všechny do jednoho pytle ale jen ty potvory, kteří na svoje děti neplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
23.4.13 19:20

Ahoj holky:-)
Chtěla bych se Vás zeptat, zda-li nemáte některá zkušenost s tím, že Váš manžel (přítel) má už jedno nebo více dětí s prvního manželství nebo vztahu. Můj přítel má s prvního manželství jedno dítě, platí na něj měsíčně 4tisíce, začal dělat v Německu a jeho bývalá žena chce alimenty a i přídavky s Německa. Takže by jí dával měsíčně 9tisíc. S přítelem máme miminko na cestě a moc se mi nelíbí, že by jí měl dávat 9tisíc. Nechci někomu nic brát, samozřejmě že jako otec musí platit alimenty. Ale, vzhledem k tomu že já mám taky prcka na cestě, tak taky budem potřebovat peníze. A myslím, že 4tisíce je dost, že málo který chlap platí takovou částku a k tomu jeho bývalá manželka má také přítele. Tak si myslím, že na to není tak špatně, aby jejich synovi něco chybělo. Chci se tedy zeptat, jestli je možný aby jí dával alimenty i přídavky, nebo má nárok jen na jedno.
Děkuji za odpověd :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1438
23.4.13 20:28
@nicolinka píše:
Chci se tedy zeptat, jestli je možný aby jí dával alimenty i přídavky, nebo má nárok jen na jedno.
Děkuji za odpověd :-)

tak obecně vzato - výši alimentů určí soud, pokud se nedohodnou a vzhledem k tomu, že dítě má právo podílet se na životní úrovni rodiče, pokud si rodič finančně polepší, celkem není důvod, aby si nepolepšilo i dítě. jinak vyživovací povinnost k dítěti dost pravděpodobně s věkem dítěte poroste, s tím se musí počítat.

jak je to s přídavkami v Německu nevím. pokud je otec dítěte na dítě dostane, tak nevidím důvod, proč by je neměla matka dostat navíc k alimentům, jsou to přece peníze toho dítěte. v ČR má taky matka nárok na přídavky na dítě, i když na něj pobírá alimenty a třeba i uplatňuje slevu na dani. ale fakt nevím, jestli na ně otec v Německu nárok má, v ČR by neměl a německé zákony neznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
23.4.13 21:45

Les2311

Ano má právo si polepšit i dítě, ale nejsem si tedy tak jista, že jsou to peníze dítěte! Myslím si, že málo která matka utratí 9 tisíc měsíčně za dítě. Spíš mi to přijde, jak kdyby živil dále svojí ex manželku :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1438
23.4.13 22:22
@nicolinka píše:
Ano má právo si polepšit i dítě, ale nejsem si tedy tak jista, že jsou to peníze dítěte! Myslím si, že málo která matka utratí 9 tisíc měsíčně za dítě. Spíš mi to přijde, jak kdyby živil dále svojí ex manželku :?

hele, o co jde? pokud má nárok na přídavky (jakože nevím, jestli je má), tak to jsou přídavky na to dítě. ne na něho, na tebe nebo na tvoje dítě. tak mají doputovat tam, kam patří. konečně, tvoje peníze to nejsou. alimenty byly stanovené z nějakého příjmu otce, ty přídavky jsou navíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.4.13 22:32

7 tisic plati me byvale kolegyni/kamaradce exmanzel a muj byvaly kolega na dite ve druhe tride plus ji nad ramec plati kolektivni micovy sport, vytvarny krouzek a bere s sebou kazdorocne na hory a k mori.
Kdyz se mu zmenou pozice v jeho firme snizil plat na polovinu (puvodne dostal rovnou padaka), tak ho teda vubec nenapadlo, ze by mel platit taky pulku alimentu, nastesti nejsou vsichni extatove vychcani jak prapor… :potlesk:

inko kvuli kamaradce a manzelovi, jelikoz je oba znam…

• Citovat
  • Upravit
14
24.4.13 09:39

Já to vím, že ty peníze nepatří mě!!! Ale chápeš, nejsem si vědoma že ty peníze jdou tomu dítěti!!! Pokud ano, tak je mi to celkem jedno…ale nehodlám aby můj přítel živil svojí ex manželku a ještě jejího přítele, to mohl s ní zůstat a nemuseli se rozvádět!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí