Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
My jsme to vyřešili stylem že si budeme platit vzájemně 1000 kč soudce to schválil a neplatili jsme si vzájemně nic, a bylo vyřešeno, dohodli jsme se mezi sebou co klukovi koupíme nebo zaplatíme.
Soud určí výživné. To bude pro vás závazné, ale jsou páry, které se dohodnou, že si výživné nepřeposílají. Kde není žalobce není soudce, soud sám o sobě dodržování rozsudku nekontroluje.
Rozhodná je výše platu a potřeby dítěte. Dovedu si alimenty představit. Aby nebyl manžel nemile překvapen.
Měli byste si platit navzájem dle věku, potřeb dítěte a toho, co vyděláte.
@lamicina píše:
Soud určí výživné. To bude pro vás závazné, ale jsou páry, které se dohodnou, že si výživné nepřeposílají. Kde není žalobce není soudce, soud sám o sobě dodržování rozsudku nekontroluje.
To není úplně pravda. Pokud by matka měla výrazně nižší životní úroveň a žádala třeba o sociální dávky, to výživné hraje velkou roli a musí se prokazovat výpisem z účtu, že bylo posláno/obdrzeno, i když by částka výživného byla navzájem stejná.
Tak to měli bývalí sousedé. V péči každý jednu dceru a matka měla ještě dvě další děti. Nejprve měli výživné stejné, ale po narození toho druhého dítěte matky s novým manželem soud vypočítal otci vyšší výživné, posílali si ho navzájem v plné výši, ne pouhý rozdíl částek.
Ahoj, chtěla jsem se zeptat zda je někdo v podobné situace. Dvě děti, z nichž jedno jde bydlet k otci.
Střední škola v bydlišti otce. Chce to soudně. Tudíž bude ke mně jezdit na víkendy.
Děti máme dvě.
U soudu se budou rozhodovat i alimenty.
Na OSPOD mi říkala, že to půjde z platu a je jedno že každý máme jedno.
Ex tvrdí, že alimenty si platit nebudeme.
Děkuji