Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Nicole 1234 od manžela jsme odešla, protože jsme si nerozuměli. Nemiluje mě a není pro rodinný život.
Jina rada, nez sezrit a postavit se na vlastni nohy a najit si vlastni bydleni asi neni. Kolik je mladsimu diteti? Otec na deti a pripadne tebe plati alimenty?
@Svistice jenže to jsou minimálně 3mesice než sezenu peníze na vlastní bydlení. Po tomhle posledním incidentu už nemám sílu tu byt.
Zatim neplatí nic. Soud bude až na konci měsíce do te doby mi řekl ze neuvidim ani korunu.
@Anonymní píše:
@Kaileee Nějaký problem?
To se vazne musis ptat? Jak mama muze dopustit to, aby jeji deti viděly takove nasili…
Obvolej azylaky, případně zjisti, jestli obec nemá třeba startovací byty. Googli organizace pomáhající maminkám s dětmi, třeba by ti mohli pomoct i právně. Hlavně neseď a nevzdychej, tím nic nevyřešíš. Kolik je mladšímu, nebylo by to třeba už na jesle a ty na brigádu?
Jóóó, chlapa si máš hlídat, jako oko v hlavě a opečovávat ho!!! Házet (_I_) se holt nevyplácí…
@Anonymní píše:
@Nicole 1234 od manžela jsme odešla, protože jsme si nerozuměli. Nemiluje mě a není pro rodinný život.
no za to tva rodina vede sporadany zivot 🙈 pri precteni, pokud je to pravda, me napadlo to same, jak tohle muze vychovavat deti. co nyslus, ze z nich vyroste? stejne vysinuti nasilnicti jedinci, jako tu popisujes… asi budete jineho etnika, kde je bezne kopat do vladtnich deti a plodit a plidit bez zazemi
Tak to sis moc nepomohla, odejít od chlapa k rodičům, co se chovají takhle…proč si teda odcházela od muže a nejdřív sis něco nenašetřila a nešla rovnou do nájmu nebo do azyláku? Asi si musela vědět, jak se rodiče chovají…
Dobry den, jdu si sem pro radu jsem v blbé situaci. Osobně to s nikým nedokážu řešit, ale nevím co dělat dal. Jsou to skoro 3 měsíce co jsem odešla od manžela s dvouma malyma detma. Odešla jsem k rodicum na konci měsíce mame soud o děti. Ale to není ten hlavní důvod co mě trapi.

Jsem u našich mají velký rodinný barák. Mame tu s klukama svůj vlastní pokoj. To by bylo vscehno v pořádku. Jenže tu nemůžu nic. Nemůžu vzít kluky na výlet abych nemela stanoveno kdy mám odej a kdy prijet. Nemůžu vzít kluky přes noc pod stan nebo ke kamarádce protože mi to moje matka nedovoli. Ale pohlidat taky nechce. Cele 3 měsíce jsem jen na baraku když někam jdu tak s dětmi. Snažím se jim pomáhat jak to jde. Teď bohužel zatim ne financne, ale vše pro kluky si platím sama.Moje matka mě tu, ale drží jak ve vězení vše se musí řídit podle ni kupovat sunar, pleny které si známe ona. Děti dávat spat krmit kdy chce ona a čím chce ona. Když jsme se dneska vzeprela a začala se s ni o tom hádat vyhrožuje mi pravnikama a socialkou. Pak mě začala mlatit a kopat když jsme byla na zemi rekla mi ze mě klidně zabije. A když jsme ji odvetila ze je pica začal mě mlatit i můj otec. Moje děti u toho byly a viděli to. Přestal až když můj starší syn začal brecet. A ja jsme uplne v koncích staršího synem mi odvezli na výlet rekli ze když jin ho nedam sebou ze se mám zbalit a vypadnout. Ja nevím co dělat na svůj nájem teď nemám, kauce provize. Nemám kam jít nemám co dělat. Vím vlastní matce bych nemalá nadávat, v životě bych si to nedovolila, ale když mě začala kopat a mlatit když jsem seděla na zemi. Proste to ze mě vyletelo.
Poradi mi někdo co mužů dělat? Nechci u rodičů bydlet už ani minutu aby řídili můj život.
Jsme jim vděčná za to ze mi pomáhají to ano. Ale tohle už byla poslední kapka ja jsme mama a ja si mužů rozhodovat s kým a kde budou trávit mé děti čas. Nemám žádné kamarády fetaky, alkoholický ani nic podobného.
Předem moc dekuji za všechny rady.