Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Anonymní píše:… urcite byt tebou mame rozbiji drzku naoplatku, vzala bych si i nuz, kdyz ma vahovou presilu, idealne pred detma, aby videli, jak to v rodinach
@Kaileee A jak se mám asi bránit se svyma 48kg proti 120kg??
@Anonymní píše:
@Sue2008 nesedím a nevzdycham. Jen už si sama nevím rady. Bojím se že jak udělám cokoliv tak mama bude zla. A podnikne cokoliv aby mi děti vzala.
Máma ti nemůže přeci děti jen tak vzít…kromě toho, když řekneš, jak se k tobě chová, tak by jí je nemohl nikdo dát…co ten azylák, nad tím uvažuješ, když nemáš peníze na kauci a pronájem?
A to sis až po 2 dětech všimla že si nerozumíte a že není pro rodinný život?
@Anonymní píše:
Dobry den, jdu si sem pro radu jsem v blbé situaci. Osobně to s nikým nedokážu řešit, ale nevím co dělat dal. Jsou to skoro 3 měsíce co jsem odešla od manžela s dvouma malyma detma. Odešla jsem k rodicum na konci měsíce mame soud o děti. Ale to není ten hlavní důvod co mě trapi.
Jsem u našich mají velký rodinný barák. Mame tu s klukama svůj vlastní pokoj. To by bylo vscehno v pořádku. Jenže tu nemůžu nic. Nemůžu vzít kluky na výlet abych nemela stanoveno kdy mám odej a kdy prijet. Nemůžu vzít kluky přes noc pod stan nebo ke kamarádce protože mi to moje matka nedovoli. Ale pohlidat taky nechce. Cele 3 měsíce jsem jen na baraku když někam jdu tak s dětmi. Snažím se jim pomáhat jak to jde. Teď bohužel zatim ne financne, ale vše pro kluky si platím sama.Moje matka mě tu, ale drží jak ve vězení vše se musí řídit podle ni kupovat sunar, pleny které si známe ona. Děti dávat spat krmit kdy chce ona a čím chce ona. Když jsme se dneska vzeprela a začala se s ni o tom hádat vyhrožuje mi pravnikama a socialkou. Pak mě začala mlatit a kopat když jsme byla na zemi rekla mi ze mě klidně zabije. A když jsme ji odvetila ze je pica začal mě mlatit i můj otec. Moje děti u toho byly a viděli to. Přestal až když můj starší syn začal brecet. A ja jsme uplne v koncích staršího synem mi odvezli na výlet rekli ze když jin ho nedam sebou ze se mám zbalit a vypadnout. Ja nevím co dělat na svůj nájem teď nemám, kauce provize. Nemám kam jít nemám co dělat. Vím vlastní matce bych nemalá nadávat, v životě bych si to nedovolila, ale když mě začala kopat a mlatit když jsem seděla na zemi. Proste to ze mě vyletelo.
Poradi mi někdo co mužů dělat? Nechci u rodičů bydlet už ani minutu aby řídili můj život.
Jsme jim vděčná za to ze mi pomáhají to ano. Ale tohle už byla poslední kapka ja jsme mama a ja si mužů rozhodovat s kým a kde budou trávit mé děti čas. Nemám žádné kamarády fetaky, alkoholický ani nic podobného.
Předem moc dekuji za všechny rady.![]()
![]()
Tomu rikam rodina roku ![]()
@markytka3 nejsme jiné entiky a mě to normalni taky nepřijde. Nikdy jsme na děti nevztahla ruku. Jsme “normalni” bílá rodina. Myslis si ze ja tohle chtěla ze jsem rada ze to můj 2lety syn viděl? Ze mě to těší? Nemela jsem co dělat jen sedět na zemi a brecet. Chápete to někdo?
@Anonymní píše:
@markytka3 nejsme jiné entiky a mě to normalni taky nepřijde. Nikdy jsme na děti nevztahla ruku. Jsme “normalni” bílá rodina. Myslis si ze ja tohle chtěla ze jsem rada ze to můj 2lety syn viděl? Ze mě to těší? Nemela jsem co dělat jen sedět na zemi a brecet. Chápete to někdo?
co mame chapat? ze te vlastni mama kope, otec prihlizi a ze se k tobe chovaji jako k nesvepravne? byt tebou, vratim se k
manzelovi a na hrdinku si zacnu hrat az nebudes mit „holy zadek“
Odesla jsi od manzela, ktery te nemiluje, k nasilnickym rodicum, kde nemuzes svobodne dychat? To je fakt lepsi bydleni. Jestli te vezme zpet, tak se vrat k manzelovi, nez najdes lepsi reseni.
Mladsimu diteti jsou dva roky? Tak si ty penize za UM radeji hazej do kasicky, vysazuj ho pres den na nocnik, at stahnes vydaje za pleny a at se odplenkuje, tak hned obvolej skolky, jestli neni misto, aby ses mohla vratit do prace.
Tak aby vám všem bylo jasno. Manžel odešel od nás odešel za 7let mladší. Nájem byl psán na nej a on ho vypověděl. Bohužel 15mesicne nejsem schopna utáhnout. Takže jsme z bytu musela odejít.
Pokud umím číst tak jsi psala že ty jsi odešla od něj, tak nevím co tady nás hraješ.
@Anonymní píše:
Tak aby vám všem bylo jasno. Manžel odešel od nás odešel za 7let mladší. Nájem byl psán na nej a on ho vypověděl. Bohužel 15mesicne nejsem schopna utáhnout. Takže jsme z bytu musela odejít.
Můžeš jít do azyláku. Tam ti pomohou. A děti ti tam odtud sociálka nevezme. Budeš se o ně starat a mít kde bydlet.
@Anonymní píše:
to je nesmysl, pravo najmu mas i ty jako manzelka. Nemas co utahnout sama najem, manzel ma vyzivovaci povinnost vuci detem i tobe, jeho povinnosti je zajistit ti stejnou zivotni uroven, jakou ma on po celou dobu trvani manzelstvi, nekdy i po rozvodu. Patris k tem, co po sobe nechaji slapat, obrat se na ospod, obcanskou poradnu. Boroci decka.
@mamule42 píše:
Pokud umím číst tak jsi psala že ty jsi odešla od něj, tak nevím co tady nás hraješ.
pokud troll, skoda radit
@Anonymní píše:
tak aby bylo jasno - kecas, ve vsem! ubohy troll - kdyz uz chces delat ze sebe chudinku, navrhni si osnovu deje - v puvodnim prispevku pises, ze jsi odesla ty, ted ze on opustil tebe… ostatne, byt by na tom bylo seminko pravdy,… jak se tu prezentujes a projevujes, tvemu manzelovi se ani nedivim, mozna jsi uz svoji mamku vyprudila tak, ze ti jednu vrazila a ty si tu vymyslis neco o zkopani… neverim ti ani zbla…
@Sue2008 nesedím a nevzdycham. Jen už si sama nevím rady. Bojím se že jak udělám cokoliv tak mama bude zla. A podnikne cokoliv aby mi děti vzala.