Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ženský jaký máte názor na placení alimentů? Dost mě pobavila (nebo i naštvala) jedna známá, že prý alimenty na děti by se měly platit jen do 18ti a pak si dítě může chodit na brigády. Její situace - žije s 2× rozvedeným mužem (celkem má 3 děti, když řešil 2.rozvod, chtěl, aby jeho starší syn už nešel na Mgr. studium, aby nemusel platit, když věděl, že bude muset platit i na poslední dítě) no a asi teď té známé došlo, že těch výdajů za „alíky“ na 3 děti je asi dost, přitom sama je rozvedená a má 2 dcery (její exmuž si bere děti na víkendy), tak mě dost překvapilo, že toto říká - asi by nevítala, kdyby jí exchlap řekl, tak děcka mají 18 a tak pro mě padla a už nebudu platit a matko starej se. Jsem narovinu řekla, že prostě dokud děcko není dostudované a schopno se samo uživit, musí se starat rodiče (oba)…a kdo na to nemá, tak si nemá pořizovat rodinu (nebo 2 a více) mě by se třeba nelíbilo, aby kvůli tomu, že potřebuje na zimu boty a bundu, muselo děcko po brigádách a nemělo čas na školu nebo přípravu do školy.
Fakt nechápu uvažování některých lidí.
No hlavně že má paní názor.
Kupodivu záon říká něco opravdu jiného a názor si paní může strčit tam, kam slunce nesvítí.
@Helen001 píše: Ženský jaký máte názor na placení alimentů? Dost mě pobavila (nebo i naštvala) jedna známá, že prý alimenty na děti by se měly platit jen do 18ti a pak si dítě může chodit na brigády. Její situace - žije s 2× rozvedeným mužem (celkem má 3 děti, když řešil 2.rozvod, chtěl, aby jeho starší syn už nešel na Mgr. studium, aby nemusel platit, když věděl, že bude muset platit i na poslední dítě) no a asi teď té známé došlo, že těch výdajů za „alíky“ na 3 děti je asi dost, přitom sama je rozvedená a má 2 dcery (její exmuž si bere děti na víkendy), tak mě dost překvapilo, že toto říká - asi by nevítala, kdyby jí exchlap řekl, tak děcka mají 18 a tak pro mě padla a už nebudu platit a matko starej se. Jsem narovinu řekla, že prostě dokud děcko není dostudované a schopno se samo uživit, musí se starat rodiče (oba)…a kdo na to nemá, tak si nemá pořizovat rodinu (nebo 2 a více) mě by se třeba nelíbilo, aby kvůli tomu, že potřebuje na zimu boty a bundu, muselo děcko po brigádách a nemělo čas na školu nebo přípravu do školy.
Stejně jako ty ![]()
Spousta lidí si myslí, že alimenty se platí jenom do plnoletosti. V lepším případě do 26. Jsou však případy, kdy se platí celý život. Protože živení rodiči je na prvním místě.
Jen do doby, kdy si začne vydělávat, to má logiku. Ono je to jinak? Jinak mne opravte.
@moli74 píše:
Jen do doby, kdy si začne vydělávat, to má logiku. Ono je to jinak? Jinak mne opravte.
To platí, víceméně pro zdravé děti. Nebo si jako myslíš, že dítě, které potřebuje 24h péči po celý zbytek života, ti půjde někam makat k pasu? ![]()
@Helen001 píše: Ženský jaký máte názor na placení alimentů? Dost mě pobavila (nebo i naštvala) jedna známá,že prý alimenty na děti by se měly platit jen do 18ti a pak si dítě může chodit na brigády. Její situace - žije s 2× rozvedeným mužem (celkem má 3 děti, když řešil 2.rozvod, chtěl,aby jeho starší syn už nešel na Mgr. studium, aby nemusel platit, když věděl, že bude muset platit i na poslední dítě)no a asi teď té známé došlo, že těch výdajů za „alíky“ na 3 děti je asi dost, přitom sama je rozvedená a má 2 dcery (její exmuž si bere děti na víkendy), tak mě dost překvapilo, že toto říká - asi by nevítala, kdyby jí exchlap řekl, tak děcka mají 18 a tak pro mě padla a už nebudu platit a matko starej se. Jsem narovinu řekla, že prostě dokud děcko není dostudované a schopno se samo uživit, musí se starat rodiče (oba)…a kdo na to nemá, tak si nemá pořizovat rodinu (nebo 2 a více) mě by se třeba nelíbilo, aby kvůli tomu, že potřebuje na zimu boty a bundu, muselo děcko po brigádách a nemělo čas na školu nebo přípravu do školy.
Facáka z obou stran, pak je ty blbiny přejdou. Na brigádu jít samozřejmě můžou, ale brát ten příjem jako zdroj obživy? Zajímalo by mě, jestli by to viděli takhle stejně, kdyby nebyl rozvod, a rodina byla komplet. Taky by je úderem plnoletosti přestali živit, a bránili dalšímu studiu, protože peníze? Je to na hlavu.
No tak podle její logiky může pracovat už od 15 a studovat střední taky nemusí. Ale kdo by proboha tohle chtěl pro svoje děti. ![]()
Jedna moje známá mě před časem překvapila názorem, že na děti se má platit a živit je jen do 18. narozenin, oba rodiče. Bez ohledu na to, že v osmnácti ještě nemají maturitu nebo výuční list. Doslova vypadnout z domu a osamostatnit se.
Paní je vdaná, bezdětná.
V té době řešila svou ovdovělou kamarádku na invalidním důchodu, jejíž syn byl tzv. věčný student a o prázdninách místo aby byl na brigádě, tak rajzoval po světě a bavil se.
Možná proto byl její názor tak přísný.
Jak vidíš, tyto názory mezi lidmi jsou.
Pani by tedy asi nechapala, ze jedno me dite dodelava PhD. a nez dokonci studium, stale mu neco prispivame…
Tak ale na doktoratu maji lidi standardne příjem 🤨
Takovych nazoru tady je, ze od 18 se ma decko vypakovat. I od nerozvedenych.
@andrasteia píše:
@Stará známáTak ale na doktoratu maji lidi standardne příjem 🤨
Jo, ale nic moc prijem. Treba 12 tisic na mesic a nemaji uz zadne slevy.
Dámy a jak to je? Rozvedení rodiče, dítě 18 let, alimenty od otce má dostávat už dítě,… takže najednou matka přijde např. o příjem 5.000 Kč, takže dítě má dát matce polovinu na nájem, jídlo, šatit se samo? Vůbec mi není jasné jak to funguje. V okolí takový případ, kdy výživné stále pobírá matka a odmítá spoustu věcí studentovi platit, protože on chodí na brigádu. Vždyť ale má matka na něj 5.000 kc od otce, plus vlastně i ona by se měla podílet stejnými penězi. Ona si utrácí za své kraviny, a studentovi má problém dát na aktivity, kapesné. Vychází mi z toho, že to dítě by se mělo líp jít bydlet samo a mít 5.000 Kč od matky a 5.000 Kč od otce, ještě by si i spoustu peněz ušetřilo, takto jen handrkování o kapesné a matka si užívá a ona jakoby na dítě nedává nic.