alimenty, soc.davky a podobne

614
3.8.05 07:12

alimenty, soc.davky a podobne

Ahoj holky,
prosim o radu pro kamaradku, kterou opousti manzel. Nerozvadeji se, on se jen stehuje pryc! :( Nasel si nejake nove kamarady, kteri jsou svobodni, maji spooooustu penez a pry si je nalezite uzivaji! A on chce taky! Jenze pokud vim, tak on moc penez nevydelava (okolo 10tis - na Prahu dost malo :() a miminko (mají 10m syna) stoji hodne, takze pry chce zit chvilku sam a postavit se na vlastni nohy, pry aby usetril a taky si mohl uzivat - chachachacha! :evil: Nechci resit, jak je to naivni, sobecke a nezodpovedne, jen chci poradit, o kolik penez by si mu mela kamaradka rict, aby ji prispival na malyho, jak se pocitaji pripadne alimenty (procentualne, nebo podle nejakych tabulek?) a na jake jeste davky by v tomto pripade mela narok?
Moc dekuju!
 Eliska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6545
3.8.05 07:32

:twisted: :evil: Takovýho chlapa bych zbušila…
Ale k otázce, zas tak přesně nevím, nejlepší je vydat se na sociální odbor a poradí. Vím však zcela jistě, že si kamarádka, i když i nerozvedená, může zažádat o výživné jak na dítě, tak na sebe! A ať se nedá. To si měl chlapec rozmyslet dřív, že si chce užívat a postavit se na vlastní nohy. Nezodpovědné. A nevim, jak dalece to pán myslí, ale jestli by i neměla zažádat o svěření do péče? Ale to už nevím…
Hlavně chci zdůraznit to, že má nárok na to, aby platil i na ni a ne jen na dítko…
 GaB

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5618
3.8.05 08:44

Neskutečné!!!!!!!!! Jak je to přesně také nevím, ale znám případ, kdy náš kamarád, řádně rozvedený, musí platit alimnety na děti i bývalou ženu a to v takové výši, že mu zbývá pouze životní minimum. Tak doufám, že to půjde i v tomto případě. Ze srdce bych mu to přála!!!!!!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Radina
3.8.05 08:47

Byla jsem v podobné situaci a hodně mi pomohli na sociálce na Odboru péče o dítě. Výživné na dítě a na sebe může kamarádka určit sama, soud to upraví podle možností platu manžela. Rozhodně by se neměla tvářit jako nenáročná, ale říct si třeba o víc a mít pro soud připravený výčet toho, co všechno dítě potřebuje. Já vím že je to nespravedlivé, ale rozváděla jsem se ve stejné době jako moje známá, ve stejných bytových podmínkách a chlapi se stejným platem, ale já si na soudu vymohla o 4 stovky větší výživné na syna + výživné na sebe (600) a ona „odešla“ s 8 stovkama. Hlavně to chce pohotovost, výřečnost a nenechat se ničím zaskočit. Rozhodně bych žádala o svěření dítěte do vlastní péče a s tím nezodpovědným sobeckých frackem ať vyrazí dveře!!! Takhle se přece nemůže opravdový chlap stavět k problémům rodiny!!!

• Citovat
  • Upravit
2114
3.8.05 09:10

Ahoj, nevim jak to bude ze soc.davkami pro tvoji kamaradku v pripade ze nebudou zit spolu ale budou manzele. Kazdopadne pri jeho platu bych si rekla o vyzivne ve vysi 1500,–-. Jak ti holky psaly o moznosti vyzivneho na ni o to si muze zazadat v pripade ze jeho zivotni uroven je vetsi nez ta jeji (a pri 10000,–/PH) nevim jestli to projde. Jinak na alimenty nejsou zadne tabulky myslim ani % proste zalezi na soudci. A ty soc.dav. - pridavek na dite, socialni priplatek, prispevek na bydleni (pokud vlastni byt nebo dum a pokud v te nemovitosti nema trvaly pobyt i manza), rodicovsky prispevek, a mozna doplatek do zivotniho minima. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
3.8.05 09:24

S tím souhlasím, lepší říct si víc.
A podle zákona o rodině by měl platit tak, aby měla nějak stejnou životní úroveń jako do té doby nebo tak nějak se to tam píše. Samozřejmě záleží na jeho platu taky. Můj vlastní otec byl radši bez práce a alimenty činily minimum a ani to neplatil. Ale to už je druhá věc.
Ale fakt je lepš íto vyřídit vše, i kdyby pak spolu byli, tak to maj vyřešené. Ale s takovým čekem bych bejt teda nechtěla. I když chápu obtížnost situace.
 GaB

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
3.8.05 09:40

Ahoj,
výživné 1500 na jedno dítě mi v dnešní době připadá málo, tím spíš, že je paní na mateřské. Moje ségra se rozváděla v roce 1998, byla na mateřské a její ex tehdy vydělával kolem 9000,– U soudu si řekla o 3000,– a oni ji nakonec přiklepli 1800,–. Sice se její bývalý bránil, že to neuplatí, ale soud mu ty peníze vyčetl z toho, jaké peníze by vydělával, kdyby pracoval ve svém oboru a ne z toho kolik skutečně vydělával.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.8.05 10:21

Ahoj a nech si podepsat papír,že tam nebydlí a tudíž bys měla mít nárok na příspěvek na bydlení toto si eště zjisti na městkém úřadě odbor sociální dávky.Známé takto přispívají na bydlení.Nika

• Citovat
  • Upravit
614
3.8.05 11:24

Moc vám děkuju za odpovědi!!! Už to tisknu a odpo nesu kamarádce!

Ach jo! Ono je to u nich takový zamotaný :( Prý se v podstatě moc milujou, ale milostpán si chce vyzkoušet, jak žije POŘÁDNEJ CHLAP! No, rozhodně se tak nechová! :evil:
Mě tohle udělat manžel, tak rozhodně neodejde po svých!!

Ještě jednou moc děkuju a přeju krásný den!
Eliška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
763
3.8.05 11:33

Já se v oné situaci nacházím. Holky, je to úplně jedno, o kolik si řekne a kolik bude dostávat, stejně nebude mít víc jak životní minimum. V našem případě to je 6610,– na mě a 10-ti měsíčního Vilíka. Já od toho kreténa (sorry) dostávám 1500,– (dělá oficiálně za minimální mzdu), ale dostávám je proto, že chtěl udělat gesto. Jinak by mu soud určil cca desetinu z platu.
Já mého ex prosila, aby u soudu trval na tom, že mi nemůže dát víc jak 500 a tu tisícovku mi dal neoficiálně, takhle by nás socka doplatila a tudíž bych měla 7610. Ten podvraťák souhlasil a u soudu mě podrazil. No ale možná je to tak lepší, protože by mi tu ticku třeba nedával, měla bych tudíž tytéž peníze, co teď, ale s tím rozdílem, že by se mu odlehčilo od placení. Je to hrůza. Žít se z toho nedá, je to o přežívání.
Představte si, že já bych měla okamžitě mazat na socku a nahlásit jím tam, že jsem třeba od mé matky dostala stovku. Sociálka by mi ji okamžitě stáhla z dávek. Asi mají pocit, že se na úkor státu obohacujem. Blééé
Gandelion, jestli něco budeš potřebovat, klíďo se ptej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.8.05 13:47

Je to tak. Nikdy nebudeš mít víc než životní minimum.
Před tím, než ale soud určí alimenty, musí být rozhodnuto komu bude dítě svěřeno do péče.
Taky je nárok na příspěvek na bydlení, i když tam má manžel trvalé bydliště, stačí podepsat čestné prohlášení, že tam nežije. Pak sociální příplatek, přídavky. A pak zažádat o doplatek do životního minima. Pokud máš slušnou soc. pracovnici, dá ti existenční minimum, které je třeba i o dvanáct stovek větší, než živ. minimum. A také bych si zažádala o jednorázovou dávku ( o tu se dá žádat zhruba co půl roku).
 Kača

• Citovat
  • Upravit
763
3.8.05 15:16

Kačo, o tom existenčním minimu jsem nikdy neslyšela. Za jakých okolností a podmínek se dává? To si o něj mám zažádat nebo to navrhuje sociální pracovnice?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.8.05 17:40

Existenční minimum je nenároková dávka a záleží jen na soc. pracovnici, zda ti dá něco navíc. Takže pokud má někdo nějakou divnou, tak má smůlu. Žádat o ni nejde.
 Kača

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
3.8.05 17:41

Jé Lucie, koukám že jsi z Hrabůvky, já jsem ze Zábřehu, tak to chodíme na stejnou socku. Ke komu patříš?
 Kača

• Citovat
  • Upravit
763
4.8.05 07:35

Já chodím ke Kučové na úřad a k Bogdové na kontaktní místo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí