Stříhání nehtíků

173
2.8.05 21:33

Stříhání nehtíků

Ahoj,
stříhání nehtíků byl pro nás vždy celkem problém, ale poslední měsíc je to katastrofa.Dcera se zuřivě brání, vříská, vzlyká.Je potom úplně vyřízená, celá roztřesená, uplakaná.Mám pocit, že si myslí, že jí ubližuji.Nepomáhá ani odvedení pozornosti jinam, nic jí nezaujme natolik, aby to proběhlo alespoň trochu v klidu. Stříhání ve spánku je ještě horší.Vzbudí se a jak je rozespalá není vůbec k utišení.Jak to probíhá u vás?Uvítám nějaké triky, jak zvládnout stříhání v klidu.
Bodlinka a Veru13m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
2.8.05 21:51

Ahoj Bodlinko,
u nás bylo stříhání nehtů taky problém. Bohužel si nepamatuju kdy jsem začala používat tento způsob: nejdřív jsem si před Míšou stříhala nehty já, ona se dívala a „hlídala“ zatím pilníček na nehty, pak mi ho důležitě podávala. A pak jsem stříhala nehty jí, druhá ručička opět hlídala pilníček a pak jsem je ještě pilovala, aby nebyly ostré. Trochu jsem ji nechala, aby si je pilovala sama. Byla tak důležitá, že se jí to až líbilo. Teda stříhání nehtů na nohou je stále problém a to už je jí 3,5 roku :roll:
Máme ještě 10 měsíčního lumpíka a ten taky není nadšený ze stříhání a obávám se, že mi trik s pilníčkem neprojde - u chlapa :lol: Zatím asi nejvíc pomáhají reklamy v televizi…
 Katka

• Citovat
  • Upravit
685
2.8.05 21:52

Ahoj Bodlinko,
u nás probíhá stříhání vyloženě podle nálady. Někdy se strašně cuká a je mi jasné, že bych nás obě akorát vytočila, tak toho radši nechám. Snažím se vykládat jí při tom co dělám a většinou to zabírá - dokud jí nezaujmou nůžky a nezačne je chytat do ruky. Dneska jsem stříhala nehty na nožičce v jídelní židličce. Máme ji s velkým stolečkem, takže si na nožičky nevidí. Bylo to naprosto v pohodě. Jen nevím, jestli to nebyla náhoda. Na ručičkách nám to jde dobře při kojení.

Jitka

http://tickers.TickerFactory.com/…8575/age.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
2.8.05 22:07

Ahoj, na nožkách to probíhá úplně v poho.Také to reším tak, aby na ně neviděla.Ale ty ruce!!Vyzkouším to kojo i ten pilníček.Díky Bodlinka a Veru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
2.8.05 22:14

ahoj holky,já bych se připojila.nechtíky taky nerada.Mám z toho hrůzu i já.když byla Barča malinká tak jsem ji 2 krát střihla od té doby se bojím a hledám nějaké nůžtičky kterýma by se dobře stříhalo.Jakýma stříháte poradte.díky,ryka barča6.měs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jaa
1150
2.8.05 22:34

Ahojky,
my stříháme při kojo, dcera se sice už začíná mrskat, ale jiný, vhodnější moment bych nenašla. Od malinkata stříháme nehtíky kleštičkami, jde to rychleji a nemám strach, že ji poraním. Prodávají i takové úplně malinké pro miminka:O)
Jaa a Sára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
827
2.8.05 22:39

U nás taky pomáhá když nejdřív ostříhám nehty sobě a potom Kamilce :lol:
Bludička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
2.8.05 22:43

Ahojky,
u nas byl taky problem, ale povedl se odstranit. Zabralo neco podobneho jako pilnicek (ten me tedy nenapadl :) ). Proste jsem ji zacala vykladat, jaka bude krasavice, ny ny a vubec jak ji to bude sluset. Zkratka na tyhle maly zensky taky plati to, co na ty velky ;).
Pa Lucka a Niky /17.m/
 http://nikolinka.wz.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1718
2.8.05 23:12

Hsmazáno autorkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
2.8.05 23:20

Ahoj holky,my jsme měli od narození taky problém s nehtíkama.Ve spánku to chvíli šlo,ale pak se malej začal budit a taky byl k neutišení.Pak stříhání nehtíků začal pozorovat děda(pro našeho malýho absolutní Bůh)a to musel být udata :) Takže stříhání na ručičkách je teď v pohodě,ale ty nožičky..... :cry: To jsou vždycky orgie.A to jsou mu 3 roky.
Naše malá princezna se ve stříhání nehtíků zatím vyžívá,takže drží.Snad to vydrží.Pa L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
3.8.05 07:54

Ahoj Bodlinko, my mame taky posledni mesice problem se strihanim a tak striha manzel vzdycky kdyz mala veceri mlicko u mne na kline a docela to jde. Proste stiskne na pevno rucicku a striha. Vzhledem k tomu, ze pritom mala ji, jde to, ale jeste, ze to dela on :D

Simona

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
3.8.05 12:46

Taky mám techniku s tím, že druhá ruka hlídá pilník, to zabírá a pak si i sama piluje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
3.8.05 13:18

Ahojky,
a nechce to zkusit třeba taťka? U nás je to tátova záležitost, který se na nic neptá, ostříhá nehty, připomínky se nepřipouští :D

Je pravda, že se stříháním jsme něměly takové problémy, ale jednou takhle vzal i neteř, která se tomu bránila a byla naprosto v pohodě.

Je třeba zkusit vše, tak ať se to zlepší!
Theo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.8.05 20:52

Ahoj,

my stříháme vždycky po koupání, protože jsou nehtíky změklé a je to asi příjemnější a když se jednu dobu (taky někde okolo roku) malá vzpouzela, vždycky jsem jí před koupáním říkala, že mi to musí připomenout, že si musíme ostříhat nehty, takže potom už mi důležitě nosila sama nůžky. Taky zabírá stříhání u večerníčku nebo u puštěného Krtečka, když ji mám před sebou na klíně a do druhé ruky jí dám třeba kartáček (strašně ráda si „čistí“ zuby - tj. kouše kartáček). Nůžky máme dětské od Bebejou a jsem moc spokojená. Je ale fakt, že nějaká obrovská fobie se u ní neprojevila. My jsme měli spíš problém se stříháním vlasů - takže jsme stříhali panenky, babičku, mámu atd. a pak si dala říct. No, vlasy se zas nemusí stříhat tak často, že? :wink:

• Citovat
  • Upravit
102
3.8.05 21:59

Ahoj,
nám se osvědčily místo nůžek kleštičky, s kterými je to po určité době už rychlovka. Když malýmu (14m) ustřihnu nehtík, tak vždycky udělám udivený výraz s otevřenou pusou a očima dokořán. To se malýmu hrozně líbí chce to vidět znovu u dalšího nehtíku. Ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí