Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Asi by bylo lepší aby ste navštěvovali vy jeho a nebo at k vám přijde když se ohlásí ale bez piva. Já bych to nesnesla a můj muž taky ne
Alkoholik ohledy nebere na nikoho, argumentem dítě to vidí, neobstojíš. Pokud nechce jít dobrovolně, tak ho jednině dostat do stavu, kdy padne na dno a nic jiného mu nezbude. Zatím bych zakázala návštěvy u Vás pokud bude pod vlivem. Ale když sám nechce, nikdo s ním nehne. Leda ho zkusit vyhodit z domova, často to bývá stav, kdy si uvědomí, o co by přišel. Bohužel ale jsou tací, kteří si to neuvědomí a na první místě mají alkohol..
Domluv sedoma s manželem a rozhodne tchána s chlastem v ruce domu nevpoustet!
Nesnesu ani kuřáky u nás doma, když chtej musej ven a alkohol už vůbec ne ![]()
Když si chce člověk dat tak jinde a ne abych pak mela pocit ze z bytu mám hospodu.
Ono to je úplně jedno jestli jsme my u nich nebo oni u nás nebo jsme venku chlasta furt. Tchyně už mu říkala, že se na něj vykasle, ale on to neřeší navíc byt je jeho nejsou sezdani takže on by o nic nepřišel
Tak at chodí manžel k němu, ne on k vám, u nas by to neprošlo, a naštestí přitel by to respektoval a taky by se mu to nelibilo.
Ty vado. A manželovi nevadí, že takhle u vás chlastá a že je v takovém stavu? V trochu střízlivějším stavu bych mu řekla, že vás to mrzí, ale že si nepřeješ, aby pod vlivem a navíc s dalším alkoholem chodil k vám. Pokud chce, ať přijde střízlivý a cigarety si balí venku. Mně by to vadilo hrozně ![]()
@Anonymní píše:
Ono to je úplně jedno jestli jsme my u nich nebo oni u nás nebo jsme venku chlasta furt. Tchyně už mu říkala, že se na něj vykasle, ale on to neřeší navíc byt je jeho nejsou sezdani takže on by o nic nepřišel
A to se tvůj muž s nim chce vídat i když je takový alkoholik ![]()
Manželovi to nevadí a tchýně s ním nic nezmůže - co čekáš za rady od cizích lidí? Musíš přesvědčit manžela, aby to řešil, nikdo jiný to za vás nevyřeší.
Jo, můj švagr je něco podobného. Vajgly nechává v popelníku na kraji stolu, odejde a kam si myslíš, že jde zvědavý dvouleťák?
Vždy když přijde, tak že si dá jednoho…druhého do druhé nohy, že jo, aby nekulhal. A na cestu třetího. A to, že přijel autem? Nevadí, bydlí od nás 10 minut pěšky, tak se projde a druhý den ho tu máme nasáčkovaného znovu. Už mi to začíná lézt krkem. Ale dokud si to ten člověk neuvědomí sám, tak asi nic ![]()
Obdivuji tvou trpělivost. U mě by letěl ze dveří jak namydlený blesk!
A kdo by s tím měl nějaký problém, letěl by hned za ním. Představ si, že dítě jednou vezme do náručí a vypadne mu nebo do něj žduchne a malé se někam narazí… Ja bych ho nepustila přes práh.
Mne by to vadilo, i kdybych deti nemela. Vubec mi nevadi, kdyz si nekdo da pivo, nebo kdyz se vyjimecne pripije, ale litat s pripitym smradlavym dedkem po putikach…to fakt ne. Tchyne se neboji, ze ji naseka dluhy?
@Tarinka Zakladatelka psala, že tchýně s tchánem nejsou sezdaní, tak dluhů se asi nebojí.
![]()
Ahoj
Můj tchán si vždy rád prihnul. Teď se vrátili po pár letech k nám do města. Manžel je rád a pochopitelně nás navštěvují. Jenže tchán jen vejde a už jde cítit chlastem. Sebou si přinese několik piv a ještě si pak jde dokoupit a chlubí se kolik už jich za den má v sobě. Když už má vypito je dost protivný. K tomu všemu si balí cigarety, takže si mrskne tabák na stůl balí a tabák samozřejmě všude a ani si to po sobě neposbira. Několikrát jsem ho prosila ať to nenechává v dosahu našeho batolete no jasně minulé to nechal na parapetu a já pak lezla po čtyřech a vybírala z koberce s vysokým vlasem tabák. Včera už jsem chytla nervy, protože jsem se vrátila s malou z hřiště, jen otevřu dveře a jak bych vlezla do putyky, takový smrad z chlastu co se na mě vyvalil to byl hnus, takže jsem s malou seděla na balkoně. Nebo třeba jdeme s nima ven a on po celou dobu v ruce lahváče a jen nás honí od jedné večerky druhé jak říká, aby neleknul. Manžel ho má rád tak to nějak snáší, ale s tchýni se mu snaží domluvit, protože jí jen dělá ostudu když má vypité. Já už toho mám dost, aby jen když přijde jenom chlastal a ohledy na to že je tu malé dítě co to vidí nebere. Minule jak měl v kouli tak už se mu to motalo a strčil do ní, že malém spadla hlavou na futra. To přeci nejde tohleto. Prosím o radu co dělat, protože po dobrém to nejde. Tchyně s manželem s ním nic nezmůžou a já už toho mám dost. Jak sem přijde má někdy v sobě klidně i sedm kousků a to samé pak zvládne za tři hodiny co je u nás znovu. Nemluvě o tom, že mi doma už vypil veškerý alkohol co jsem doma měla v baru co jsem třeba dostala, protože já nepiju tak si alkohol davam netknutý do baru a pak třeba jak někdo z mojí rodiny slaví něco tak jim to dávám ať to nemusí kupovat, protože mě je to na nic