Telefonát s mamkou

211
10.8.16 11:55

Telefonát s mamkou

Ahoj holky. Vadilo by Vám když byste zavolaly své mamince a ona během hovoru s vámi mluvila s někým dalším a Váš nevnímala? Moje mi toto dělá pravidelně a můj muž tvrdí že se jí nemám vnucovat. Musím doplnit že ona sama volá zřídka. A na sms ne odepisuje. Mrzí mě to a přemýšlím jestli manžel nemá pravdu. Hlavně mu vadí že toto mamka nedělá mým 3 sestrám ale jen mě. Mluvit se s ní nedá hned odpoví je ze jsem ukřivděná. Co byste dělali na mém místě? Díky za názory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21311
10.8.16 11:59

Mamka to děla taky :roll: ani si to podle mne neuvědomuje, ale leze mi s tím na nervy. U nás nema smysl ji nic říkat, protože se hned urazí. Jinak ale mame vztah v pohodě (v rámci mezí pro vztah dcera - matka) a tak se proste před telefonatem obalim trpělivosti. Prijde mi, ze řešit každou takovou prkotinu do hloubky, tak jsem dávno ve cvokhausu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
10.8.16 12:00

A pomáhá k něčemu cítit se ukřivděná? Zlepšuje to komunikaci? Vztahy? Sebeúctu? Všimla si vaše máma za ty roky, že se cítíte ukřivděná? A pokud čirou náhodou ano - vedlo to k něčemu?

Bohužel rodiče si nevybíráme a není možné je předělat. Je potřeba se s nimi naučit žít.

Můžete to zkusit mámě opakovaně, bez emocí a neutrálně říkat, že vám to vadí. Ale nejsem si úplně jistá, jestli to zabere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1750

@jizerka určitě by mě to vadilo. počkala bych až zavolá ona ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2843

U nás je to opačně - když je na návštěvě u mě, své mamky, kamarádky, žhaví telefon a vykecává se s někým jiným a nepřijde jí to divný :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
10.8.16 12:02

A nevoláš jí moc často? :think: Asi by mě to mrzelo, hlavně, když to dělá jen tobě :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
10.8.16 12:03
@Janee19 píše:
U nás je to opačně - když je na návštěvě u mě, své mamky, kamarádky, žhaví telefon a vykecává se s někým jiným a nepřijde jí to divný :roll:

To dělá tchyně :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
10.8.16 12:04

@jizerka Vadilo mi to. A kdyz reknes, ze ji zavolas pozdeji, az na tebe bude mit cas, tak co rekne? JInak je otazkou, proc tak reaguje. To se vzdy trefis do nevhodne doby? Ja treba kdyz mluvim s maminkou, tak u toho bezne komunikuji i s detma, ale to jinak nejde. Ale moje maminka bydli sama, takze nanejvys muze mit doma navstevu, takze neni tezke se trefit do doby, kdy ma na me cas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10255
10.8.16 12:12

@jizerka Jak víš, že jiným to nedělá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
10.8.16 12:14
@radkka píše:
A nevoláš jí moc často? :think: Asi by mě to mrzelo, hlavně, když to dělá jen tobě :?

Právě že jen tak jednou za 3 dny. Minule byla v nemocnici a kdybych ji náhodou ne zavolala vůbec to nevím. Připadám si pak jak trubka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.8.16 12:18

@jizerka Já na moji matku ser. u a ona se.re na me, zjistila jsem, že nám to vyhovuje a na tvoji bych se taky vy… Děláš ze sebe akorát blbce, moje bába ( matka, otce ) děla totéž a tak jí nevolám, nepíši a nevídáme se s ní, až se naučí chovat změním to, pokud se to nenaučil, má smůlu a až umře bude už pozdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
10.8.16 12:18
@jizerka píše:
Právě že jen tak jednou za 3 dny. Minule byla v nemocnici a kdybych ji náhodou ne zavolala vůbec to nevím. Připadám si pak jak trubka.

A jak je v kontaktu se sestrami? Máte trochu zvláštní vztah :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
10.8.16 12:19
@Premek_Orac píše:
@jizerka Jak víš, že jiným to nedělá?

Tak domnívám se protože se nám i opakovaně stalo že jsme s manželem u ní byli na návštěvě - což je tak 1 za mesic- a mamka třeba 20 minut telefonovala s mladší sestrou o hloupostech a my tam seděli a koukali. A neřekla ji nezlob se mám tu návštěvu. Natož aby si s námi povídala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10255
10.8.16 12:22

@jizerka Hmm. A jaký vztahy máš s mámo v porovnání se sourozenci?
Projevuje se to i někde jinde, než u telefonů?

Jinak určitě bys měla stát o zachování kontaktu, vztahu s mámou. Nikdy nevíš, co se v životě může přihodit a ať je to jak je to, máma je vždycky jen jedna a když jde do tuhýho, k dítěti se zády neobrátí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
10.8.16 12:23
@radkka píše:
A jak je v kontaktu se sestrami? Máte trochu zvláštní vztah :(

Nic extra. Skoro se nestykame vadí jim můj muž, moje prace, že mám cukrovku a nadváhu na hlavě trvalou a doma 2 pudly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová