Telefonát s mamkou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3931
10.8.16 12:28

Já volám takhle každý den babičce (bydlí 50 km od nás v bytě s postiženou dcerou ) aby si měla s kým popovídat atd… ano občas se stane že se jí uráčí navštívit jednou za uherskej rok strýc (mamky brácha bydlí cca 5 km, ale čas si udělá třeba jen jednou za 2 m. ) a pak mě babča stroze odpálkuje že tam je strejc a že nemá čas. No zamrzí to (hlavně když vždy děkuje, že jí volám a má si s kým pokecat), ale říkat jí něco v tom stylu jakože mě toto chování mrzí, že se to dá říct jinak atd nemá cenu páč řekne že sem vztahovačná a to i když jí vysvětlím že když je u nás (jako u našich) a strejc jí zavolá tak to hned běží a kecá s ním třebas hodinu a je jí jedno že jsem přijela s klukama na návštěvu…No už si to tak neberu prostě má babča takovej vrtoch a protože jí mám aj přesto ráda tak jí beru takovou jaká je ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
10.8.16 12:30

@Premek_Orac No já mám 1 mladší ségru a 2 starší. Mamka se s nimi i jejich manželi ráda chlubí. Třeba že mají auto nebo vysokou školu nebo podnikají apod. Víš co já si nechci stěžovat jen mě zajímal postoj ostatních k takovému chovani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2342
10.8.16 12:37
@jizerka píše:
Právě že jen tak jednou za 3 dny. Minule byla v nemocnici a kdybych ji náhodou ne zavolala vůbec to nevím. Připadám si pak jak trubka.

Jen?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
10.8.16 12:39

@kdochcekam jojo přesně stejné jako moje pudliny usi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
10.8.16 12:42
@WontTell píše:
Jen?!

Chi myslíš že je to hodně? Ségry každý den. Vím to protože jednou ji manžel něco nesl a za tu chvíli co tam byl telefonovala se sestrou a neteřinkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2332
10.8.16 12:43

Povedala by som jej „Mami zavolaj ked budes mat cas, nechcem ta vyrusovat ked mas nieco ine.“ a skusila by som par dni ja nevolat. Ak sa ti nebude dlho ozyvat tak to bude pruser, no :nevim: Ale za pokus by to stalo asi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10256
10.8.16 12:44

@jizerka Chápu.
Není to příjemné, ve svém okolí mám také podobně komplikovaný vztah s jedním s rodičů. Asi nezbývá, než to prostě vzít na vědomí a zkusit se s tím vnitřně smířit. Nějaké pohovory v tomhle význam nemají. Možná zkus někd ymamku pozvat na vícedenní návštěvu, nebo s vámi na výlet.
A přestože chápu, že ti manžel radí opak, když po každém telefonátu vidí, že se trápíš, myslím, že bys měa být v kontaktovaní mamky dá aktivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
10.8.16 12:49

@Premek_Orac právě že jsme ji zvali na návštěvu i výlet a vždy odmítla a šla radši za sestrama. A to i v případě že jsem jela na houby s kolegou který má auto a osobně ji zval. Přijde mi že se za mě stydi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
10.8.16 12:52

@jizerka a o čem si tak při telefonování povídáte? Ono pokud není zase tak o čem mluvit, tak to může brát jako zdržování od práce. Pokud jí vadí vše okolo Tebe, tak nejspíš společných témat moc nemáte. Možná bych nevolala 3× týdně, ale jednou a dopředu oznámit, kolik času na telefon máš. Něco ve smyslu „ahoj mami, máš deset minutek čas na telefonát? Klidně zavolám později, pokud máš něco rozděláno…“. Určitě bych ale kontakt nepřerušovala úplně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
10.8.16 13:04

Ja se priznam, ale me trikrat tydne prijde docela dost, obzvlast, pokud mas pocit, ze o ty telefonaty nestoji :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
10.8.16 13:06

@kdochcekam Už jsem psala výše co mamce vadí. Jsou to blbiny, ale nejsem ani první ani poslední která si oproti sourozenců připadá odstrčená. Nekouřím, nepíšu, do práce chodim, bezdomovec nejsem a za to že nejsem zdravá a třeba hezká nemůžu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59398
10.8.16 13:07

@jizerka manžel má pravdu, 3× týdně volat je docela dost ne :lol:. Zkus nevolat a uvidíš jestli Tě vůbec zavolá :? A to že jsi u ní na návštěvě a ona volá 20 minut, no má tě na háku slušně a ví že stejně zase zavoláš :jazyk: nevolala bych, nepsala at se taky jednou ozve sama ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
10.8.16 13:08

Hm, asi bych se nad sebou měla vážně zamyslet. Když telefonuju s rodinou, často přitom mluvím i s mužem nebo dětmi doma. A druhá strana to dělá taky. Asi se u nás telefonát s příbuznými nebere jako formální událost, při které je potřeba zachovávat dekórum, ale spíš se chováme, jako bychom byli v jedné místnosti a bavíme se tak nějak přirozeně dohromady, přestože jsme na opačných koncích republiky. A když jsme třeba u tchánovců a tchýni zrovna volá švagr, taky si s ním normálně popovídá a pak předá telefon nám, abychom si taky pokecali. Případně se hovor rovnou dá na hlasitý odposlech, abychom se mohli bavit všichni pohodlně.
Koukám, že mám fakt velké štěstí na rodinu z obou stran. Cítila bych se hodně divně, kdyby moje máma řekla mojí sestře do telefonu „nezlob se, mám tu návštěvu“ a myslela tím mě. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2550
10.8.16 13:10

Švagrová si s tchýní volá každý den! Tak půl hodinky denně… To mi normální nepřijde. Já si třeba s mamkou volám občas ob den, někdy každý den. Ale moje máma je těžký kardiak, má plný invalidní a před 4 roky umřel táta, takže je jinak úplně sama. Kolikrát je to telefon na pět minut a přitom mamka kouká na televizi a říká mi, na co se právě dívá (takže mě vlastně taky pořádně nevnímá). Ale tady jsou telefonáty spíše kontrolou, že žije.
Pokud Ti vadí, že se Ti mamka nevěnuje, tak to na měsíc stopni, prostě vydrž. Nevoj jí, pokud to nebude fakt důležité. Buď zavolá sama, nebo Tě pak ráda uslyší. Ne všichni mají takový vztah, aby spolu chtěli pravidelně mluvit. Takhle se zbytečně trápíš!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
10.8.16 13:10

@Amys nojo jenže když ji nezavolam tak budu ta špatná co se nezajímá o maminku jak mi bylo sestrami vyčteno. Mamka má arytmii teď je po katetrizaci a kdybych se sama nezajímala zda je ok tak to nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová