Alkohol u puberťáků

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1695
28.2.19 20:05

@Celeste97 To by ses divila, přítel takhle na podzim jedl zeleninový salát a skončil na operaci s neprůchodnýma střevama. Papriky se dneska ani nedotkne :roll:

Ale jinak souhlas, adolescent (ani nikdo jiný tedy) by se neměl každý den sotva domotat domů, ale že si dá s kamarádama pětkrát za rok pivko nebo dvojku vína ho nezabije a není to důvod pro paniku rodičů. Začínat pod dohledem rodičů mi přijde naopak docela racionální, aspoň to pak pro dítě není „zakázané ovoce“ a nezleje se při první příležitosti do mrtva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14246
28.2.19 20:12

Myslím si , ze vetsina pubertaku ochutna alkohol uz v puberte.
Prijde mi , ze neltere rodice jsou az moc prisny - nekde jsem tu cetla, by svym pubertakum nedovolili, aby sli nekam na ples , na nejakou akci atp. , kvuli tomu , ze by tam pry pili alkohol.. Podle me nejlepsi zazitky , prvni lasky zazivaji na tech ,, diskotekach"

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14246
28.2.19 20:14
@Micaella22 píše:
Lepsi, aby o tom rodice vedeli, dite vedelo, ze ma byt vseho s mirou, nez to, co jsme na tajnacku provadeli my. Ve 14-15 letech jsme se jako banda ozirali po vodkach atd v lese, nikdo z rodicu nevedel kde jsme ani co delame, kazdy rekl doma neco jineho, strizliveli jsme dost dlouho :lol: , kdyby sme si tam zlamali hnaty, tak nas nikdo ani nenajde. U svyho dite bych taky byla radsi, ze pujde s pravdou ven. Kdo to v tomhle veku nezkousi, je podle me divnej. Patri to k tomu

Ano souhlasim , tak hlavne zakazene ovoce nejlip chutna že :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15846
28.2.19 20:37

@Dana112 Když byla moje dcera nezletilá pubertacka věděla jsem, že občas pije alkohol,nezakazovala jsem ji to.. Samozrejme jsem ji poucovala ať to neprehani atd,ale věřila jsem ji, že se neopije natolik aby udělala nějakou kravinu.. Stejně tak já jsem prožila svoje mladí od 15 let na discotekach a nepily jsme jen cocacolu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13258
28.2.19 20:52

Já nejvíc alkoholu vypila do 18, pak už mě to nelákalo. Holt už jsem se mentálně dostala asi někam jinam.
Ale byla jsem na školním výletě s dětmi pod 15 a podle láhví v koši toho vypily fakt hodně a ráno úplně normálně fungovaly.
Netušila jsem, jestli mě to má děsit nebo je mám obdivovat za výdrž, poněvadž jim většinou nebylo pokud vím ani 14. A ze sociálně slabých rodin nebyly. Spíš střední a vyšší střední třída.
Pokud jde o moje vlastní děti, tak oficiálně neschvaluji, ale dýchat jim po příchodu nedávám, zatím přišly vždy po svých.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
28.2.19 21:32

Asi takhle, na nějaké oslavě nebo akci toletuji, když dorostenci drží v ruce pivo nebo skleničku vína. A přiznejme si, kdo z nás byl svatý a neochutnal i něco tvrdšího? :D Ovšem když to lidé s alkoholem přehánějí, že padají na hubu, jsou agresivní, přespříliš hluční nebo nadmíru sprostí, to se mi otevírá kudla v kapse. A je mi jedno, jestli je člověku 16 nebo 50. S chlastajícíma partičkama v parku taky moc nesympatizuji. Jak jsem psala, toleruji sem tam akce a oslavy, ale nemělo by se to dít téměř denně a prakticky na veřejnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13879
1.3.19 00:04

Taky na tom nevidím nic špatného, my jsme „pili“ už taky od 14, na chalupě o víkendu, koupili jsme si ve 4 krabici vína :lol: . Samozřejmě tajně, rozhodně bych teda nepila pod dozorem rodičů.
Ani jako matce by mi to nevadilo, pokud bych to „nevěděla“. A pokud by se teda dítě opilé víkend co víkend neválelo někde venku. Navíc nevím, jak bys to chtěla 15 letému dítěti zakázat, pokud by teda nebylo neustále doma pod dohledem. Připadá mi jednodušší ho nějak vychovat a nechat ho, ať se občas někde tajně napije s kamarádama, než ho držet do 18 pod zámkem a pak aby se utrhlo nezkušené ze řetězu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3263
1.3.19 06:33
@Kriss Tina píše:
Myslíš že se ti pubertaci doma ptají?? Já pila od nějakých 15, dycky se sešla parta v parku a už to jelo :oops: ale musím rict, že to má jedno plus, do 18 mi bylo že všeho tak zle že už málokterý alkohol můžu cítit :mrgreen: takže sem si to vybrala v tej pubertě a jako dospělá piju fakt vyjmecne nějaký koktejl k nějaké příležitosti :lol:

Mám to úplně stejně. :lol: Já si teď dám maximálně víno nebo koktejl a výjimečně třeba jednou do roka vodku s džusem. Většinu alkoholu nemůžu ani cítit. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37273
1.3.19 08:09

@Ginella přesně, ještě tak v létě nějaké ochucené pivo, na oslavach třeba becherovku s tonikem, vodku s dzusem, ale toho alkoholu je tam minimum, spíš jen tak na ochuceni :mrgreen: ale dát si panáka čehokoliv tvrdyho jen tak, tak se mi zvedá kufr jenom když k tomu čichnu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
1.3.19 11:19

Nevím, já nejvíc chlastala od 15 do 18, pak se ze mě stal abstinent a pila jsem zázvorovou limču i na kulečníku, alespoň jsem měla nejlepší trefu v celé hospodě :lol: Svoje děti v tom podporovat nebudu, ale nezhroutím se z toho, když se napijí a nijak je trestat nebudu, ani nic podobného. To mnohdy k mládí prostě patří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26610
1.3.19 17:37

To zalezi na prostredi. Zit v CR, nesmeli by to akorat nejak prehanet. Na nejake oslave, party, budiz. Kdyz bych zakazovala, akorat pak nebudu vedet, kde a jak moc pili, protoze to pak budou tajit :think: Ale vzhledem k tomu, ze zijeme v zemi, kde je to pro tuhle vekovou kategorii dost tabu, takze to tolerovat neminim. Proste z praktickych duvodu, nechci, aby meli problemy. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí