Jsem divná já? Poraďte

Anonymní
28.2.19 17:47

Jsem divná já? Poraďte

Tak holky, po dnešním zážitku a vlastně po různých zážitcích, zjišťuji že jsem asi divná já, že se snazim vychovat své dítě (19m) klidně mi napište, vás upřímný názor, třeba to fakt přeháním. Tak zrovna dnes dva zážitky, chodíme skákat na venkovní trampolíny, bylo tam volno tak syn si skáče, během doby co tam byl, se obsadily i ty další dvě, většími dětmi. Najednou přiběhl chlapec asi tak 4r. s otcem a skočil mu na tu trampolínu a totálně ho sejmul k zemi. Otec vysmatej ha ha, syn řev pac spadl na hranu hrudnikem. Já ho prostě učím, že když tam někdo je, tak tam dětem napoleze, počká až si zaskacou a pustí ho, jsem tam od toho abych rekla ne a hlidala ho. Na toho otce jsem se fakt už utrhla… Naštvalo mě to, další příhoda která me dostala byla včera, šli jsme po parku, naproti šlo dítě s matkou, chlapec držel klacek, míjeli jsme se, a on ho svihnul!!! Ta matka nic, prostě nic… Kdyby to udělal můj syn tak dostane za vyucenou. Pak házení písků, kamenů a tak, prostě já ho učím, že se to nedělá a pak vidím ty děti, ale já prostě nechci odcházet z pískoviště se zánětem spojivek, s výrazenym okem, proč ty matky tam sedí a nehlidaji své děti? To fakt je ta doba tak zblbla nevychovou atp? Ach jsem dnes nastvana, smutná, zklamaná, vůbec se mi sním nikam už nechce, že tam zas budu vychovávat cizí dítě, a nebo ho někdo zrakvi, ale musim…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
465
28.2.19 17:53

Protože jsou to děti, a děti jsou už takové :palec: docela populární názor… ideálně když už se něco semele, tak nevidím, neslyším, však co. Náš když taky udělá něco nevhodného, tak se jdeme spolu omluvit a taky nesnáším tenhle přístup. Připomíná mi to kloučka na hřišti, plno děti, které honil (vždy menší jak on, měl tak 3), když je dohnal, otočil je a dva palce jim narval do očí a zatlačil… Tyvole to bylo rodeo… A tá pí…se akorát naštvala a vřískala, co si kdo dovoluje na její děcko šáhnout (když tam naběhla mamina a odtrhla ho od hystericky řvoucího dítěte)… Vlastně předává tomu svému spratkovi, že je to OK a maminka se o ostatní postará, zatímco on ostatním ubližuje, ale vyvázne bez trestu, ještě je chráněnej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6889
28.2.19 18:06

Nejsi divná. Někteří rodiče by potřebovali nafackovat. Děcka nemají žádný hranice. Pak se maminka diví,že je problém ve školce a pak i ve škole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
28.2.19 18:06

Hmm, to je blbý. Taky se mi několikrát stalo, že dceru na pískovišti mlátil cizí chlapeček, jeho maminka seděla a usmívala se a já s ním šla malinko zatřepat. Nevím, já vidět, že mé dítě někoho mlátí tak letím zasáhnout,ona-nic. Ale taky jak jsem občíhla tak oni se vesele baví a na děti kouknou jednou za čas, já tam chodila s dcerou sama a do žádné skupinky nepatřila proto jsem měla čas a možnost na ni dohlédnout :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
28.2.19 18:09

Je to dost moderní. Taková americká móda, že se děti nechávají sami rozvíjet, neplácá se natož jedna na zadek. To neexistuje. A ta druhá strana maminky chtějí mít klid buď žvaní s jinou maminkou, telefonují nebo čučí do telefonu takže reakce taky žádná.
Ono si nevyberete. Je to čím dál horší ať jdete kamkoliv rodiče své ratolesti neokřiknou :zed: takže jsem divná i Já :lol: nám jsou 4r a pořád mu vysvětluji, že na malí musí brát ohled a na velký pozor že mu mohou ublížit jak jsou pohrkaný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.2.19 18:10

Nadále své dítě vychovávej dle tvého nejlepšího vědomí, ono se to projeví po letech.
Také jsem na tom byla podobně. Děti chválili již ve školce, nyní jsou na konci základní šk.docházky a těší mě pochvaly od učitelů, že mít takových více, byla by to radost.
Jasně umí i zlobit.
Naši od dětství podobné nevychované děti považují za chuligány a nepřejí si s nimi kamarádit. A kolikrát tedy třeba bojujeme s dětmi známých - ony se neustále bijí, nadávají si, naši s nimi nechtějí být, ale prostě někdy je potřeba kompromis.

A příhoda s trampolínou mi připomíná situaci před několika roky. Byli jsme také na trampolínách, všude napsané pouze pro 1 dítě, jedno dítě skákalo, přišla druhá rodinka a říkala, to ne nesmysl, vždyť se vyskáčou oba a za chvíli ti co přišli druzí - tak jejich dítě skončilo se zraněným kotníkem.

• Citovat
  • Upravit
1487
28.2.19 18:11

Nejsi divná ty, divný jsou tyhlety „matky“, co mají doma nevychovaný, agresivní parchanty. Přesně jak píšeš, člověk aby na blbym hřišti vychovával cizí haranty a jejich rodiče a ještě se díval na jejich kyselý ksichty, když jejich smrada napomeneš.:roll: Nedávno jsem takhle houkla na jednoho spratka a jeho matka dělala, že k němu nepatří. To je zas druhej extrém. Co pak z těch lidí asi bude..Taky mi to připadá horší a horší. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
28.2.19 18:15

Hele, ono to pokračuje, prostě každý si jede na to své dítě a nebere ohledy. Děti jsou vyčůranější a zákeřnější a rodičům je to fuk, hlavně že to jejich dítě má to, co chce. Asi se s tím smiř, ve vyšším věku je to stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
28.2.19 18:25

My teď byli na stěně lízt, několik rodičů lezlo, jejich haranti věku 2-10 cca dělali bordel všude. Bylo jich kolem šesti, prostě několik rodin. Kluk mě nechtěl pustit na WC - v dámské šatně - druhej na mě (omylem, ale stejně) převrh kovovou židli a do blíže neurčeného počtu dětí jsem nacouvala, když jsem jistila manžela (jistič se dívá nahoru, je starost okolí mu nezavazet).
Nutno podotknout, že to byla výjimka, obvykle jsou děti na stěně pod dohledem rodičů, lezou, nebo jsou aspoň poučený jak se tam chovat.
Stejně tak se v 99% setkávám spíš s inteligentníma rodičema, mělas, zakladatelko, fakt smůlu na blbečky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
28.2.19 18:34

nepsala jsi to tu už? nedávno tu bylo něco podobného :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
28.2.19 18:40

Zrovna dnes si moje 2 leta dcera sedla na takovy ten automat auticko, do ktereho se da hodit mince a ono to „jezdi“. Pribehl chlapecek, 4-5 let odhadem, vyskocil na auto a soupl dcerku jakoby stranou az mi vypadla z auticka ven, uplne vykulena a ja taky.

A to ja se teda dcerky klidne zastanu. Takze jsem chlapeckovi rekla, ze tohle teda ne. Jestli vazne moji dcerku vysoupnul z auta ven??? Beze slova teda z auta vylezl. Hned za mnou stal jeho tatinek. Ani mu, ani bu, nic nerekl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
28.2.19 18:40

Divna nejsi, ale já osobně se s rodičema kteří neusměrňují svoje děti setkávám minimálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6879
28.2.19 18:44

Nevim, prijde mi, ze se pohybuju v jine spolecnosti a nic takoveho jsem nezaznamenala. Kazda mamina si strazi svoje dite a kdyz je treba, pohoupe, pomuze jinemu apod.
Delame doma to same co Ty, zasahujeme pokud dela neco, co nepovazujeme za ok, vysvetlujeme, ale pokud mi 10lete cacory strkaji do dvouleteho a snazi se ho vystrnadit ze skluzavky, tak zasahnu a jejich matinka se muze tvarit jak chce. (Stalo se jednou).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
28.2.19 18:48

@warita No, to je nejhorší, ty děti jsou divoké a takovéto chování teoreticky může člověk do určitého věku pochopit (i když samozřejmně není správné) ALE co pochopit fakt nedokážu jsou ty jejich rodiče, kteří nereagují a vypadají, že jim to přijde v pořádku :cert: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
28.2.19 19:01
@Babunnka píše:
Je to dost moderní. Taková americká móda, že se děti nechávají sami rozvíjet, neplácá se natož jedna na zadek. To neexistuje. A ta druhá strana maminky chtějí mít klid buď žvaní s jinou maminkou, telefonují nebo čučí do telefonu takže reakce taky žádná.
Ono si nevyberete. Je to čím dál horší ať jdete kamkoliv rodiče své ratolesti neokřiknou :zed: takže jsem divná i Já :lol: nám jsou 4r a pořád mu vysvětluji, že na malí musí brát ohled a na velký pozor že mu mohou ublížit jak jsou pohrkaný

Tak americka vychova to neni, deti jsou tu cepovany k ohleduplnosti. Jen ne placanim po zadku. To s temito zazitky ovsem vubec nesouvisi.
Zakladatelce: Divna nejsi, ohradila bych se ve vsech pripadech. Ale mluvim s detma, rodice radeji vubec nezapojuju… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí