Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, chtěla jsem se zeptat jestli nějaká z váš má zkušenost s tím, že jste měla alkohol v těhotenství? Mám teď hrozné výčitky svědomí. Nevěděla jsem, že jsem těhotná a jsem na konci prvního měsíce. Vypila jsem ten večer flašku vína.:nevim: ![]()
Ja vypila 9 vodek, nevedela jsem ze jsem tehotna a zapijeli jsme narozeni kamaradovo dcery. Vse ok ![]()
@Arianachrx já slavila v půlce února narozeniny a že toho alkoholu proteklo a 13.3 jsem zjistila že jsem těhotná a malý je naprosto zdravý a těhotenství mám zcela bez problémů a za 11 dní mám první termín, takže klid ![]()
@Arianachrx píše:
Ahoj, chtěla jsem se zeptat jestli nějaká z váš má zkušenost s tím, že jste měla alkohol v těhotenství? Mám teď hrozné výčitky svědomí. Nevěděla jsem, že jsem těhotná a jsem na konci prvního měsíce. Vypila jsem ten večer flašku vína.:nevim:
Nic se nestane, vždyť v té době oplodněné vajco teprve plavalo na místo určení.
Taky jsem pila alkohol když už jsem byla těhotná a ještě o tom nevěděla. Malá je v pohodě, takže snad to žádný vliv nemělo. Myslím, že asi nebudeš jediná.
Já jsem si dala na konci ledna 4 aperoli a 3panaky sambuky (v unoru jsem zjistila, ze jsem tehotna) a v postýlce mi leží zdrava holcicka ![]()
@Arianachrx píše:
Ahoj, chtěla jsem se zeptat jestli nějaká z váš má zkušenost s tím, že jste měla alkohol v těhotenství? Mám teď hrozné výčitky svědomí. Nevěděla jsem, že jsem těhotná a jsem na konci prvního měsíce. Vypila jsem ten večer flašku vína.:nevim:
Já jsem se zhruba v tom 5-6 tt, s prominutím ožrala jako doga.
Netušila jsem těhotenství. Zatím je vše ok, těhotenství skoro bezproblémové (až na prkotiny) a termín mám za 6týdnů ![]()
Pročti si starší diskuze, je jich tu na to téma dost. Spousta holek na začátku těhu popila a vše bylo ok! ![]()
Neboj se, protože plod je do určitě doby vyzivovan žloutkovým vackem.
@Šmoulice píše:
Já jsem se zhruba v tom 5-6 tt, s prominutím ožrala jako doga.Netušila jsem těhotenství. Zatím je vše ok, těhotenství skoro bezproblémové (až na prkotiny) a termín mám za 6týdnů
Taky jsem se opila až jsem zvracela, ale myslím, ze už to bylo tím těhotenstvím, ze mi to tak nesedlo
![]()
@84eva84 píše:
Taky jsem se opila až jsem zvracela, ale myslím, ze už to bylo tím těhotenstvím, ze mi to tak nesedlo![]()
Já nezvracela
ale opici jsem měla slušnou
A trefit se do dveří? No to vyžadovalo velkou dávku trpělivosti ![]()
Nj konzumace byla slušná
Takže z jedné lahvinky vína bych si fakt hlavu nedělala ![]()
Já v době uhnízdění chlastala čtyři dny a taky k tomu kouřila a jsem 22tt a zatím vše v pohodě, normálně už dávno nekouřím, ale jak se pije tak je konec ![]()
Tak druhé jsme plánovali, takže jsem si dávala pozor (i když bylo zrovna období burčáku, takže jsem neodolala
). Ale první byl absolutně neplánovaný a proběhlo slavení Silvestra
. Plus potom po večerech víno.. No, syn má ted čtyři roky a je naprosto v pořádku.
Já u první jsem se dost zřídila
taky jsem ji vzala na pouť a nějaký ten kolotoč taky semnou zvládla teď ji jsou už pomalu 4 roky a určitě ji to neublížilo
když tohle nebudeš dělat celé těhotenství tak jedná nevina flaška ještě když nevíš že jsi těhotná tak tě trápit určitě nemusí ![]()