Přibírání miminka v děloze

1257
4.11.16 10:43

Pribirani miminka v deloze

Ahojte,
mam dotaz, na zaklade ceho pribira miminko v deloze? Co urcuje finalni vahu? Je to vec pouze geneticka? Nebo se da ovlivnit stravou? A do jake miry?
Na netu jsem se divala, ale nasla jsem pouze dohady, rada bych odpoved zalozenou na faktech, nebo pokud nekdo ma odpoved primo od lekare.
Diky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101747
4.11.16 10:49

@tlustyhrosik Odpověď je, že to nikdo jistě neví a všechno jsou více či méně pouze dohady. Resp. bude to nějaký mix všech uvedených faktorů, který se u každého bude projevovat s jiným poměrem, tedy neřešit, stejně to nijak neovlivníš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
4.11.16 11:00
@j.a.n.i1 píše:
@tlustyhrosik Odpověď je, že to nikdo jistě neví a všechno jsou více či méně pouze dohady. Resp. bude to nějaký mix všech uvedených faktorů, který se u každého bude projevovat s jiným poměrem, tedy neřešit, stejně to nijak neovlivníš.

Tak to je smula, ja doufala, ze se konecne dozvim, jestli to jde necim ovlivnit. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
4.11.16 11:08

Pokud vim, moc to ovlivnit nejde. Udajne je to genetika. Moje tchyne mrla prvniho kluka 4,5 kg. U druheho drzela dietu na hlavkovem salatu a druhy kluk mel 4,8 kg. Ja mela prvniho 3,8. Pribrala jsem 18 kg. U druheho na cukrovkarske diete jsem pribrala 14. Mel „jen“ 3,6 ale deset dni pred terminem tak by brachu dohnal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9719
4.11.16 11:23

@tlustyhrosik je to dané geneticky ovlivnit to nejde záleží jen kterou genetickou informaci si dítě odnese :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9719
4.11.16 11:26

Jediné co to může ovlivnit je těhotenska cukrovka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
4.11.16 11:29

Určitě to bude genetický. já se nejvíc cpala u posledního, to jsem přibrala dost přes 20kg, a třeba u prostředního jsem nejprve 6kg zhubla, a pak jen asi 8 přibrala, takže ve finále +2kg, no a prostřední byl největší a poslední nejmenší. taky jen dohad, ale fakt si myslím, že velký vliv to nemá. pokud nemá tda maminka třeba cukrovku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10568
4.11.16 11:29

Slyšela jsem že když se berou dlouho těhotenské vitamíny tak je dítě taky větší co je na tom pravdy nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
4.11.16 11:43

Nějak nechápu, proč dámy neustále řešíte počet svých nabraných kil vs váha plodu?
Plod je prostě parazit a pokud má z čeho brát, tak bere.
Těho cukrovka, placenta, průtoky přes placentu. Tam se váha plodu dokáže ovlivnit jak směrem nahoru, tak dolů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
4.11.16 11:59
@berry4 píše:
Nějak nechápu, proč dámy neustále řešíte počet svých nabraných kil vs váha plodu?
Plod je prostě parazit a pokud má z čeho brát, tak bere.
Těho cukrovka, placenta, průtoky přes placentu. Tam se váha plodu dokáže ovlivnit jak směrem nahoru, tak dolů.

U te tehotenske cukrovky jde vaha plodu nahoru a u placenty a prutoku mimo normu muze jit Jak dolu tak nahoru? Nebo pouze je plod mensi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
4.11.16 12:15

@tlustyhrosik napsala jsem neúplně. Je to tak, jak píšeš. Plod je menší. Než by mohl za normálního stavu být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
4.11.16 13:26

Taky by mneto zajímalo :/… dneska jsem byla na UTV (jsem 20+5) a dr. mi řekl, že malá je drobnější, ale žádné potíže prý nehrozí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí